Grove burgerboller. Her får du opskriften på lækre sundere hjemmelavede burgerboller lavet med groft mel, nemlig rugmel og havregryn.

Grove burgerboller med rugmel & havregrynEr du på jagt efter en opskrift på store, bløde lækre burgerboller, så kig med her.

Opskriften er nem og bollerne kan være klar på kort tid, selvom der er to gange hævninger inkluderet. Lynhurtige burgerboller faktisk.

Her i huset foretrækker vi ret grove boller, så der er både rugmel og havregryn i disse.

Du kan sagtens tilsætte endnu mere groft mel. Dog skal minimum halvdelen være hvedemel, for at bollerne hæver ordentligt op og bliver bløde og luftige.

Når du én gang har prøvet de grovere burgerboller, finder du ud af, at der er noget mere “gods” og fibre i dem.

De hvide købe burgerboller batter ikke meget, når det handler om at give mæthed og fylde i maven.

Grove burgerboller med rugmel & havregryn

Få flere gode opskrifter på burgerboller nederst i dette indlæg.

Vi spiste de lækre boller med pulled pork og løg i. Halløj en lækker menu.

Burgerbollerne vil også være lækre med en god hakkebøf i, med stegt kyllingebryst  eller bare som sandwich burgerboller med f.eks. laksesalat?

Et hit som madpakkeboller også. Grove burgerboller med rugmel & havregryn

Vi starter med burgerbollerne i dag og du får opskriften lige her:

Grove burgerboller med rugmel & havregryn – få en god nem opskrift hér

Grove burgerboller med rugmel & havregryn
Lækre bløde burgerboller med rugmel og havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 18 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ½ dl olie
  • 150 gram havregryn ca. 5 dl. Kan erstattes med andet groft mel
  • 200 gram rugmel - ca. 3-4 dl kan erstattes med andet groft mel
  • 1 kg hvedemel ca. gerne Manitobamel
  • Pensling:Mælk
  • Drys: f.eks. groft salt, hvidløgspeber og sesamfrø

Sådan gør du

  • Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie.
  • Rør først havregryn, salt og rugmel i. Brug gerne din røremaskine eller brug dejkrogene til elpiskeren.
    Grove burgerboller med rugmel & havregryn
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen og kun lige nok til at dejen kan slippe fad og fingre. Jo mindre mel, jo bedre, uden at dejen klistrer for meget.
    Grove burgerboller med rugmel & havregryn
  • Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted, ca. ½ time ved stuetemperatur. Vil du gerne speede hævningen op, så kan du stille fadet i ovnen et kvarter ved 30 grader.
    Grove burgerboller med rugmel & havregryn
  • Form boller. Tryk dem gerne lidt flade og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver ca. 16-18 af denne portion. Pensl bollerne med vand/mælk og drys med groft salt, evt. hvidløgspeber og sesamfrø.
    Grove burgerboller med rugmel & havregryn
  • Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted 30 minutter ved stuetemperatur eller 15 minutter i ovnen ved. 30 grader.
  • Bag bollerne ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Grove burgerboller med rugmel & havregryn
  • Serveres straks som burgerboller, eller kan nydes som almindelige boller med ost, marmelade, lun leverpostej...?
    Grove burgerboller med rugmel & havregryn

Noter

Burgerbollerne kan fryses
Du kan udskifte rugmel og havregryn med andre grovere meltyper. Prøv også disse grove sandwichbrød
Kan også bages som franskbrød. Beregn ca. den dobbelte bagetid
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre hjemmelavede burgerboller med rugmel og havregryn – gode til sundere burgere eller sandwich

Grove burgerboller med rugmel & havregryn

Vi er fan af rugmel i brød, i tærtebunde, i grove knækbrød og i hjemmelavet rugbrød selvfølgelig også.

Prøv også dette lækre grydebagte rugmelsbrød med øl og valnødder.

Bruger du for meget rugmel, bliver bagværket tungt og klægt, som rugbrød.

Jeg bruger derfor max. 1/3 rugmel når jeg bager, af samme grund. Bare lige et tip til dig. Grove burgerboller med rugmel & havregryn

Havregryn bruger jeg også meget når jeg bager. Hjemme hos os bruger vi faktisk næsten 2 kilo havreryn om ugen!

Enten serveret som havregrød, som morgenhavregryn, eller i brød eller muffins.

Grove burgerboller med rugmel & havregrynVi fik 18 boller af denne portion og der var burgerboller til 2 dage.

Hvis du ikke lige orker at lave pulled pork, så kan f.eks. du stege hakkebøffer eller riste kyllingeschnitzler til burgerne.

Du kan også bruge fyld som æg & rejer, hønsesalat, røget laks og asparges eller? Din familie vil juble, når du serverer burgere. Brug gerne det grønne tilbehør du synes allerbedst om. Grove burgerboller med rugmel & havregrynHar du en god køkkenmaskine, så brug gerne den til dejen. Den kan dog fint æltes ved håndkraft også.

Her kan du se den nemme fremstillingsproces i billeder fra start til slut:

Sådan laver du burgerboller med havregryn og rugmel – se billederne her:

Det smager godt med lidt salt og peber på toppen af burgerbollerne og det pynter også så fint sammen med sesam.

Brug også gerne paprika, hvidløgssalt, oregano eller det krydderi du synes allerbedst om? 
Grove burgerboller med rugmel & havregryn

Min familie jubler altid når vi skal spise burgerboller og især de grove boller er et hit.

Vi spiste pulled pork i vores burgere. Denne gang lavet i Römertopf. Mørt, lækkert og smagfuldt kød. Uhm. 🙂 Tjek en pulled pork opskrift ud her.

Mine store børn elsker især når der er boller til overs til madpakken dagen efter.

Tit laver de en ekstra burger om aftenen, pakker den ind og har så allerede fået styr på madpakken til dagen efter. Altid lækkert med udsigt til en lækker frokostburger.:-)

Du behøver jo ikke bruger bollerne til burgerboller.De er også fortrinlige som et groft og sundere alternativ til de klassiske fødselsdagsboller.

De vil være gode på et brunchbord, til pølsebord, til ost, til lun leverpostej.

Prøv dem også som grovboller med med Nutella eller hjemmelavet rabarbermarmelade måske? Bare lige udelad krydderi på toppen i så fald.

Rigtig god fornøjelse med burgerbollerne.

Få flere gode nemme opskrifter på burgerboller her:

1.

Brioche boller - opskrift luftige burgerboller
Bløde, luftige burgerboller
Se opskriften her
Brioche boller - opskrift på bløde burgerboller

2.

Burgerboller opskrift på grove boller til burgere
Hjemmelavede bløde, grove burgerboller 
Se opskriften her
Burgerboller - den bedste opskrift på bløde, grove burgerboller

3.

Hurtige burgerboller - opskrift på nemme grove burgerboller
Burgerboller - grove og nemme - næsten uden hævning
Se opskriften her
Burgerboller opskrift - nemme hurtige & grove

4.

Burgere med kylling i grove burgerboller
Kyllingeburgere i grovboller af havregryn og Manitobamel
Se opskriften her

5.

Kerneboller og brød med knækkede hvedekerner
Grove burgerboller og franskbrød med rugmel og knækkede hvedekerner
Se opskriften her

6.

Burgerboller med durum og speltmel - opskrift
Lækre burgere med bøffer. Burgerboller lavet af durum, spelt og müsli
Se opskriften her

7.

Burgere med kylletter og pesto - burgerboller
Lækre nemme burgerboller med kylletter, grønt og pesto
Se opskriften her

8.

Flæskestegssandwich i burgerboller - opskrift
Opskrift på lækre flæskestegssandwich og burgerboller
Se opskriften her
Flæskestegssandwich i burgerboller opskrift

9.

Burgere med oksekød og bacon i grove burgerboller
Hjemmelavede burgerboller med lækre burgere af oksekød
Se opskriften her
Burgere med oksekød i grove burgerboller

10.

Kyllingeburger med karrydressing hjemmelavet
Hjemmelavede burgerboller med kylling og karrydressing
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.