Langtidsstegt and. Uhm her får du opskriften på en saftig og lækker andesteg stegt i ovn.

Langtidsstegt and i ovn - god opskrift på andesteg

Hvis du leder efter opskriften på den perfekte langtidsstegte andesteg, så kig med her. Du får en rigtig god opskrift på gammeldags andesteg her.

Det er denne andesteg, der serveres år efter år her i huset, både til jul og Mortensaften og den får en STOR anbefaling fra mig og min familie.

Langtidsstegt and i ovn - god opskrift på andesteg

En langtidsstegt and bliver altid ekstra mør, saftig og lækker. Den lykkes altid og bliver altid en succes! Duften der breder sig i huset dagen lang er himmelsk!Langtidsstegt and god opskrift på andesteg

Størrelsen på ænder kan svinge meget. Vi har haft godt held med at tilberede en andesteg på 2400 gram. Det var en rigtig god kødfyld and.

Ænder fås i mange størrelser og opskriften nedenfor kan bruges til til alle størrelser. Gå bare efter en tilberedningstid på ca. 1 time pr. kg.

En gennemsnits and vejer ca. 3 kg. og her vil en stegetid på 3 timer række.
Langtidsstegt and i ovn - god opskrift på andesteg

Hvorfor lave langtidsstegt andesteg og hvordan gør man?

Når du langtidssteger, smelter andefedtet langsommere ned over kødet. Det giver saftighed og smag. Jeg synes klart bedst om langtidsstegte ænder!

Denne and er langtidsstegt i 3 timer, men du kan sagtens sænke temperaturen og så tilberede den i længere tid, 4 – 5 timer?  Få opskrift på langtidsstegt and stegt i 6 – 8 timer her. 

Du kan sagtens tilberede anden dagen før og så bare lune den dagen efter. Husk at gemme andefedtet til at pensle med.

Langtidsstegt and god opskrift på andesteg

Hvordan jeg gør? Jeg laver da en langtidsstegt and lige som min mor gør og min farmor gjorde, selvfølgelig da!

Min – eller familiens – opskrift får du lige her: 🙂

Langtidsstegt and –  opskrift på lækker, saftig gammeldags andesteg i ovn

Langtidsstegt and god opskrift på andesteg
Sprødstegt andesteg på gammeldags langtidsstegt manér
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Ret: Langtidsstegt and - opskrift på gammeldags andesteg
Kategori: Jul
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 and på ca. 3 kg på ca. 3 kg (+/-)
  • 2-300 gram svesker
  • 2-3 æbler skrællede og skåret i både
  • Salt

Andesovs

  • Andefond/stegesky fra stegefadet
  • Rødkålssaft
  • salt/peber/kulør

Sådan gør du

  • Skræl æblerne og læg dem i en skål sammen med sveskerne i 1 time, så de kan suge væde, der senere afgives inde i anden.
    Svesker og æbler til andesteg
  • Klargør anden ved at skylle den godt ud- og indvendigt. Drys anden godt med salt udenpå og indeni. Tøm posen med indmad og læg indmaden ned i det stegefad anden skal stege i.
    Langtidsstegt and - gammeldags andestegt
  • Fyld nu anden med en blanding af svesker og æbler. Få plads til så meget du kan og luk anden godt til med kødnåle.
  • Læg andestegen direkte i stegefadet med brystsiden opad eller læg den på en stegerist. Brug ovnens bradepande eller et stegefad af aluminium eller støbejern.
    Langtidsstegt and - gammeldags opskrift på andesteg
  • Hæld ½-1 liter kogende vand ved. Jo større overflade på stegefadet, jo mere vand.
  • Steg nu anden ca, 2½-3 timer ved 150 gr. varmluft (175 grader alm. ovn) (påregn ca. 1 time pr. kg). Overhæld gerne andestegen med stegesky undervejs. Hæld kogende vand i bradepanden flere gange undervejs, så du får stegesky til sovs.
    Langtidsstegt and god opskrift på andesteg
  • Når de 3 timer er gået hældes stegeskyen fra. Si den ned i en gryde. Lad indmaden blive i stegefadet. Skru temperaturen op til 175 grader varmluft i 15 minutter, så skindet på andestegen og indmaden kan blive helt sprødt.
    Langtidsstegt and god opskrift på andesteg
  • Anden er færdig, når kernetemperaturen når 75 grader. Tjek om låret kan løsnes og om kødsaften er klar.
  • Lav andesovsen imens. Skum det øverste fedtlag fra stegeskyen. Gem andefedtet og brug det til at smage saucen til med til sidst. Jævn saucen, tilsæt kulør. Smag til med rødkålssaft, salt og peber og evt. andefedt
  • Partér anden og gem æbler/svesker og servér det til som tilbehør. Servér rødkål eller rødkålssalat til andestegen.

Noter

Andesteg kan også steges ved svagere varme i længere tid. 6-7 timer. Få opskrift her
Tø anden op på 2-3 dage i køleskabet. 1 døgn pr. kg
Du kan stege anden på en rist eller direkte i stegefadet, med lidt vand ved.
Det øverste fedtlag tager ikke farve efter kuløren, så det er nemt at skumme andefedtet fra. Kan fryses eller bruges til biksemad
Andestegen kan steges dagen i forvejen - se her hvordan du opvarmer anden. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Så er der andesteg med brun sovs, rødkål, franske kartofler, æbler og svesker. Perfekt juleand

Langtidsstegt and i ovn - god opskrift på andesteg

Jeg langtidssteger anden og stopper den godt ud med æbler og svesker der har suget væde i nogle timer forinden.

Smart – så opsuger de nemlig fugt, der bliver afgivet indeni anden under stegningen. Det er faktisk et rigtigt godt tip. Snup du gerne det.

Langtidsstegt and i ovn - god opskrift på andesteg

Anden proppede jeg alt det fyld der kunne være. Jo mere jo bedre.

Æbler og svesker afgiver også smag til andestegen og så bliver det, det lækreste tilbehør, der serveres til middagen.

Langtidsstegt and i ovn - god opskrift på andesteg

Altså min mor steger ikke sin and på en rist og denne and blev også tilberedt uden rist, nemlig helt som “mor plejer at gøre”. Direkte i fadet, med lidt vand ved.

Du kan lægge anden på en rist. Indrømmet så bliver anden sprød nedenunder også, men min mor ville sige, at den så nemmere bliver tør? Prøv dig frem og find en metode, du synes bedst om.

Det er nemmere at overhælde anden med stegesky undervejs, når den ikke ligger på en rist 
Langtidsstegt and i ovn - god opskrift på andesteg

Andestegen blev sprød, mør, saftig og meget smagfuld – prøv en langtidsstegt and til jul eller Mortens aften

Et fund til de penge og min mors opskrift er da bare rigtig god. 🙂

Den brune sovs til andestegen smager jeg til med rødkålssaft. Endnu et godt mortrick, jeg vil dele med dig.

Stegen bliver mør og lækker og anden tager ikke skade af at “stege i sit eget fedt”.

Langtidsstegt and god opskrift på andesteg

Så er der langtidstegt and på menuen – en saftig og lækker andesteg

Vil du kun lave andebryst / andelår, så få gode opskrifter på hvordan du tilbereder det nederst i dette indlæg. Du kan også tilberede and i airfryer? Klik her, for at se opskriften.

Man kan også tilberede and i stegeso / Römertopf – få en god nem opskrift her.

Faktisk så kan du også lave hel and i airfryer, hvis den kan være der. Få en opskrift her

Få flere gode opskrifter på andesteg her:

1.

And i stegeso - langtidsstegt andesteg opskrift
Saftig langtidsstegt andesteg i Römertopf
Se opskriften her
Julemiddag lækre opskrifter på klassisk julemad

2.

Andesteg i ovn - saftig langtidstegt and
Sprød og saftig langtidsstegt andesteg med æbler og svesker
Se opskriften her
Andesteg i ovn - saftig langtidstegt and

3.

Stegt andebryst på pande - nem hurtig opskrift
Pandestegt andesbryst - nemt, saftigt og lækkert
Se opskriften her
Stegt andebryst på pande - nem hurtig opskrift

4.

Andelår i ovn - nem og lækker opskrift på and
Andelår stegt med hasselbackkartofler
Se opskriften her
Sprødstegt andelår og hasselbackkartofler

5.

Andebryst i ovn nem, saftig og lækker opskrift
Saftig og lækker andebryst stegt i ovn
Se opskriften her
Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

6.

And i airfryer: saftige andelår & andebryst
Andelår og andebryst nemt stegt i airfryer
Se opskriften her
And i airfryer - saftige andelår & andebryst

7.

Pulled and - burgere med rester af andesteg
Pulled and - burgere med rester af juleanden
Se opskriften her

8.

Hel and i airfryer - saftig sprød andesteg
Steg andestegen i din airfryer
Se opskriften her
Hel and i airfryer - saftig sprød andesteg

Vi spiste langtidsstegt and med alt det lækre klassiske tilbehør:

Rødkål, brun sovs, kartofler og chips. Helt som vi plejer her i familien.

Nogle gange spiser vi hjemmelavet rødkål til eller en frisk rødkålssalat måske? Få opskrifter på rødkål nederst i dette indlæg.

Friske, lette og lækre rødkålssalater, der er perfekte til den lidt tunge andestegs-menu. Få opskrifter her:

1.

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
Hjemmelavet rødkål med ribsgele, æblecider og rørsukker
Se opskriften her
Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

2.

Nem rødkålssalat med appelsin - nem opskrift
Frisk, syrlig, nem og lækker rødkålssalat med appelsin
Se opskriften her
Rødkålssalat med appelsin

3.

Rødkålssalat med appelsiner og brændte mandler
Sund, smuk og sprød rødkålssalat med appelsin og mandler
Se opskriften her

Svesker og æbleblandingen er, næstefter andesovsen, top tilbehøret synes jeg, også dagen efter.

Som jeg også skriver i opskriften-noten, så kan en langtidsstegt and fint steges dagen før dagen. Husk at gemme andefedtet til at pensle med, i så fald.Langtidsstegt and god opskrift på andesteg

God fornøjelse på “andejagten” og med din andesteg. Jeg tænker du at du også bliver fan af min mors version 🙂Langtidsstegt and god opskrift på andesteg