Marineret svinemørbrad. Uhm her får du opskriften på en saftig og lækker mørbrad på grill, med marinade.
“Åh, hvad skal vi grille?” Kender du det klassiske spørgsmål der rammer sidst på dagen, i weekend og i ferier?
I hedebølgen, står køkkenet tit tomt, imens udekøkkenerne blomstrer. Skønt med sommer, hvor livet kan leves i det fri. Grillen bliver ofte brugt, hjemme hos os om sommeren.
Hjemme hos os har vi en gasgrill på terrassen. Den elsker vi at bruge som sommeren. Det er SÅ nemt med en gasgrill!
Har du ingen grill, så kan svinemørbradene sagtens grilles på grillpande eller i ovn også.
I dag skal du høre om en af de opskrifter vi tit laver, når vi skal grille. Grillet svinemørbrad med marinade.
Det er så nemt at tilberede svinemørbrad og det kan varieres på utallige måder. Svinemørbrad i baconsvøb er en klassiker, og en variant med sesam er også god.
Denne med den gode sennepsmarinade er nok alligevel den høster flest points omkring middagsbordet. Få mere inspiration til gode opskrifter med svinemørbrad nederst i dette indlæg.
Varianten du skal høre om i dag, er med god grillet smag fra røget paprika. Et genialt krydderi til grillede retter. Det har en røget barbecue-agtig smag, der er perfekt til kød og kartofler. Prøv den til hjemmelavede pommes frites, prøv også aioli med røget paprika? Uhm 🙂
Dagens marinade kan jo også sagtens bruges til andet kød: koteletter, kylling, kalkunkød, oksestege?
Du kan købe røget paprika i de fleste store dagligvarebutikker. Jeg har købt et kæmpe glas fra Santa Maria og det holder længe.
Hvis det ikke lykkes dig at finde den røgede paprika, så kan almindeligt paprika jo også sagtens bruges.
Ja prøv gerne med andre krydderier også. Svinemørbrad er fersk i smagen, så det skal krydres godt. Der er frit valg på alle krydderi-hylder.
Dagens opskrift er rigtig nem. Både fremstillingsproces og indkøbsliste. Kig med her 🙂
Marineret svinemørbrad på grill – få en god nem opskrift på nem marinade med røget paprika her
Ingredienser
- 3 svinemørbrad afpudsede. 1 svinemørbrad rækker til 2-3 voksne. Koteletter eller kyllingebryst kan bruges i stedet
- ½-1 dl olie solsikkeolie eller rapsolie
- 1-2 tsk Røget paprika eller almindelig paprika
- Salt/hvidløgspeber eller alm. pepber
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbradene. Dette gøres ved at skære hinder og sener af med en skarp kniv. Lad endelig gerne evt. fedt sidde på - det giver god smag på grillen
- Læg svinemørbradene i et ildfast fad og hæld olien over. Vend dem godt rundt, så olien fordeles godt. Drys med rigeligt paprika/røget paprika og salt/peber. Vend mørbradene, så krydderiet fordeles godt.
- Lad gerne svinemørbradene trække i marinaden i 30 minutter (er I utålmodige, kan I sagtens springe dette over).
- Grill svinemørbradene ca. 20 minutter ved indirekte varme. De skal være gennemstegte. Vend dem undervejs og pensl også med den marinade der er tilbage i fadet.
- Lad gerne svinemørbradene trække tildækket 10 minutter før servering. Vær obs på at lægge dem på et rent fad.
- Skær svinemørbraden ud i 1½ cm skiver. Skær 1 op af gangen. Spiser I ikke alt kødet, smager det rigtigt godt koldt dagen efter, som restemad, eller som pålæg evt. i sandwich.
Noter
Marinade til svinemørbrad – den nemmeste grillmarinade til mørbrad og andet lyst kød
Grillet svinemørbrad smager perfekt til f.eks. pastasalat, hjemmelavet kartoffelsalat, bulgursalat eller hvad du nu ellers kan finde på?
Den røgede paprika giver en rigtig lækker smag til svinemørbradene, der i sig selv er ret ferske i kødet.
Pas på ikke at grille kødet for hårdt og for længe, for så risikerer du at kødet bliver tørt.
Steg ikke kødet for længe, svinemørbrad skal have en kernetemperatur på ca. 66-68 grader.
Du kan bruge stegetermometer, hvis du er i tvivl, men det kan være svært at bruge stegetermometer i et stykke kød, der ikke er så tykt. Prøv gerne og gå efter en kernetemperatur på 66-68 grader.
Nogen foretrækker at spise en svinemørbrad der er svagt rosa indeni, i så fald skal du gå efter en temperatur på 65 grader.
Det er oplagt at udnytte grillvarmen til kartofler og grønt tilbehør, nu du alligevel har grillen igang.
Prøv disse grillede kartoffelpakker – et hit på grillen, grillede pommes frites og måske en portion grillede majs eller grillet spidskål måske? Et par grill-fiduser i sommervarmen – fra mig til dig 🙂
Få flere lækre opskrifter på svinemørbrad på grill her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.