Pizza med Manitoba mel. Her får du opskriften på en nem bradepandepizza bagt med Manitoba eller Tipo 00 hvedemel.
Vi har spist pizza i dag. En bestillingsordre fra sønnike.
“Kan vi ikke lave de dér pizzaer, der bliver rigtigt sprøde?”
Jo da, det kan jeg da og jeg ved heldigvis lige hvilke pizzaer han mener.
De hurtige pizzaer, hvor dejen bare skal smøres ud på en bageplade i et særligt tyndt lag. Dejen skal hverken æltes eller rulles ud.
Ja det lyder næsten for godt til at være sandt:-)
På denne måde kan du lave 3 bradepande-pizzaer til din familie på under 1 time alt inklusiv.
Jeg har skrevet om pizzaerne før under navnet pizzabrød, deep pan pizzaer, eller pizza foccacia.
Jamen de bliver jo ved med at være gode og jeg eksperimenterer jo lidt hver gang, så denne opskrift er også ny.
Det blev lækre pizzaer med bl.a. skinke, champignon og peberfrugt.
Fyldet kan udskiftes med andet fyld: De er også lækre med f.eks. pepperoni, parmaskinke, oksekød, bacon, kylling, kartoffel, cocktailpølser.
Vi havde en tykmælksrest som jeg baserede dejen på. Tykmælk er godt i alle former for bagværk, men du kan også nøjes bare med mælk.
Jeg brugte også lidt mel fra mit Manitoba mel lager.
Hvad er Manitoba mel?
Manitoba mel indeholder meget protein og har en særlig god hæveevne og jeg har skrevet om melet før.
Denne meltype er perfekt at bruge i alle former for bagværk og i pizza også. Det gælder også Tipo 00 mel.
Manitoba mel kan købes i langt de fleste supermarkeder, men pizzaerne kan selvfølgelig også sagtens bages med almindeligt hvedemel. Opskriften på pizzadejen er rigtig nem, for dejen skal bare smøres på bagepladen. Nemmere bliver det ikke.
Opskriften får du lige her:
Pizza med Manitoba mel – få opskriften på en nem bradepandepizza hér:

Ingredienser
- 1,3 liter tykmælk kan erstattes med andre surmælksprodukter eller mælk/vand
- 50 gram gær
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. citronsaft
- 180 gram fuldkornshvedemel 3 dl - kan erstattes med andet groft mel eller f.eks. havregryn
- 540 gram Manitoba mel / eller Tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel - ca. 9 dl
Oliedyp:
- 1½ dl olie raps- eller solsikkeolie
- 4 fed pressede hvidløg
- 3 spsk tørret oregano
- 1 spsk hvidløgspeber
- 1 tsk salt
Pizzafyld:
- 200 gram ost revet
- 4-600 gram skinke strimler eller tern
- 500 gram champignon i skiver eller 2 glas
- 2 løg i skiver
- 1 peberfrugt i skiver
Sådan gør du
- Rør gæren ud i tykmælken. Tilsæt sukker og citronsaft
- Rør fuldkornsmel, salt og Manitoba mel i.. Konsistensen bliver ca. som havregrød.
- Smør/træk dejen ud på bageplader beklædt med bagepapir i så tyndt et lag som muligt.
- Rør oliedyppen sammen og fordel den over pizzaerne med en dejspatel. Lad pizzaerne stå et lunt sted imens du gør fyldet klar.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft ( (250 grader alm. ovn)
- Fordel pizzafyldet på pizzaerne: Først ost så skinke, løg og peberfrugt. Andet fyld kan bruges
- Bag pizzaerne ca. 25-30 minutter v. 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn) eller til de er sprøde og gyldne.
- Pizzaen klippes nemmest i mindre stykker og serveres straks. Servér gerne grøn salat til
Noter
Fyldet kan udskiftes med andet fyld: De er også lækre med f.eks. pepperoni, parmaskinke, oksekød, bacon, kylling, kartoffel, cocktailpølser?
Tykmælk kan erstattes med andre surmælksprodukter, eller mælk/vand FryseegnetNemme, sprøde lækre pizzaer med skinke, løg og peberfrugt – 3 bradepandepizzaer uden æltning og udrulning
Hvad siger du så? En nem måde at lave pizza på synes du ikke?
Siden vi er begyndt at lave disse hurtige pizzaer, har vi ikke gidet at ælte og rulle pizzadej ud. Det er så nemt!
Prøv det. Jeg er sikker på du bliver begejstret for denne måde at lave pizza på. Så bliver det faktisk overskueligt at lave hjemmelavede pizzaer selv på en lang, sen og travl hverdag.
Sådan laver du de nemme bradepizzaer – se billederne fra start til slut:
- A38 er godt i alt bagværk, også pizza
- Rør pizzadejen sammen
- Træk dejen på bagepladen
- Oliedyppen fordeles på pizzaen
- Fordel skinke, peberfrugt og løg på pizzaen
- Friskbagt pizzza
- Børnepizza uden løg og peberfrugt
- Pizza med smørstegte majs
Vi plejer at spise grøn salat til pizza, men i dag nøjedes vi med smørristede majs med salt.
En skøn menu og heldigvis er der pizza nok til i morgen også, til frokost eller til aften. Pizzaerne kan også fryses.
Vi får købt noget salat, det passer perfekt til hjemmelavet pizzaer. På dag 2 lunes pizzaerne nemmest i ovn v. 100 grader, på bagepapir. Så bliver de sprøde og lækre igen.
Pizza stykkerne er også gode i madpakkerne og mine børn elsker, når der er pizza i overskud.
Prøv også de nemme pizzaer på et buffetbord, til børnefødselsdagen, eller som “skrub-af-mad” en dag i har haft gæster.
De vil også være lækre som mad til studenterkørsel? Bare lige nogle ideer fra mig.
Flere skriver til mig, at efter de er begyndt at lave pizzaer på denne måde, så har de helt droppet den klassisk udrullede pizzzadej. Ja de ringer næsten heller aldrig til pizzamanden længere. 🙂
Mon ikke også du bliver fan af denne nemme pizza-fremstillingsmetode? Jeg tror det 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på pizzaer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Har du prøvet at bage dem uden bagepapir?
Hejsa, jeg prøvede at lave disse pizza’er i dag. Dejen er rigtig nok meget nem, men synes de var meget svære at få fri af bagepapiret og de var kun sprøde i det yderste. De blev bagt ved 225 g varmluft i 25 min. Hvad tror du jeg har gjort fejl?
Vil gerne det lykkes næste gang for de smagen er super.
Vh. Lone
Hej Gitte
I stedet for olie, ville man så kunne bruge en hjemmelavet tomstsauce ?
Ps. En dejlig blog du har 🙂
Godt ide med pizza her i al juleriet.
Din opskrift skal prøves af, for det lyder godt nok nemt – og det ser lækkert ud.