Pasta med ramsløg. Her får du en god opskrift på en nem pastaret med ramsløgscreme med mozzarella.
Når det er sæson for ramsløg, skal vi da udnytte det og trylle alle de lækkerier, vi kan komme til, med ramsløg.
Jeg laver tit den lækreste ramsløgscreme med vores ramsløg i sommerhushaven. Tjek da lige den farve!
En skøn ramsløgscreme. Faktisk kunne vi også kalde den for ramsløgsdressing eller ramsløgssauce? Der er hvidløg og mozzarella i og den smager SÅ godt.
Ramsløgscremen er cremet i konsistensen og har den friskeste smag af hvidløg og den friske krydderurt: ramsløg.
Kan du ikke finde ramsløg i skoven? Pyt, ramsløg kan nemlig sagtens erstattes med andre krydderurter, f.eks. basilikum, persille, purløg eller spinat faktisk også?
Ramsløgscremen kan du lave på få minutter og så skal du bare koge pasta.
Hvis du bruger frisk pasta, så kan du lave denne pastaret på et kvartér. Bare spring på. En god forårs/sommerret.
Pasta med ramsløg – nem pastaret med ramsløgscreme
Ingredienser
- 3-400 gram pasta gerne frisk
Ramsløgscreme:
- 20 blade ramsløg kan erstattes med f.eks. persille, løvstikke, basilikum, spinat, dild eller andre krydderurter
- 1 kugle mozzarella min vejede 125 gram. Kan erstattes med f.eks. creme fraiche, feta eller flødeost
- 1 spsk citronsaft smag til
- ½ tsk honning smag til - kan udelades eller erstattes med lidt sukker
- 1 spsk olivenolie ca. Jeg brugte jomfruolivenolie men raps- solsikkeolie kan også bruge.
- evt. 1-2 spsk vand til passende konsistens
- salt og evt. lidt peber
- evt. 1-2 fed hvidløg friskpressede. Smag til. Kan udelades
Sådan gør du
Ramsløgscreme:
- Skyl ramsløgsbladene og skær dem i små stykker. Put dem i en lille blender/minihakker.
- Skær mozzarellaosten i mindre stykker og put osten i blenderen også. Tilsæt citronsaft og olie. Blend til en fin puré. Stop evt. ramsløgsblade ned fra kanten undervejs. Er konsistensen for fast, så tilsæt ekstra olie eller et par spsk. vand.
- Tilsæt evt. friskpressede hvidløg. Smag til med honning og salt og evt. ekstra citronsaft. Din ramsløgscreme er nu klar til brug. Stil den i køleskabet, til din pasta er klar
- Kog pasta og gem lidt af pastavandet. Bland den kogte afdryppede pasta med ramsløgscremen og tilsæt evt. lidt pastavand, for at tykne retten. Smag til og servér, gerne med et drys friskrevet parmesanost på toppen
Noter
Ramsløg kan erstattes med f.eks. persille, basilikum, purløg, dild, løvstikke
Ramsløgscremen kan bruges som dip eller dressing til andre retterEn nem pastaret med ramsløg – en frisk ramsløgscreme med mozzarella, citron og hvidløg – klar på 15 minutter
Hvis din ramsløgscreme er klar, og du bruger frisk pasta, kan du lave denne pastaret på 5 minutter. Den smager skønt og har en dejlig frisk smag.
Har du meget basilikum i haven eller i din vindueskarm, så kan du også servere pastaretten med en dejlig basilikumcreme. Måske du har andre krydderurter du kan bruge i stedet?
Hvad smager ramsløg af?
Ramsløg har en god krydderurtesmag med et strej af hvidløg. Når du er på tur i skoven efter ramsløg, så gå bare efter den karakteristiske hvidløgsduft.
Ramsløg smager også lidt af purløg? En skøn lidt skarp smag, uden at være bitter.
På nogetiovnen.dk finder du efterhånden mange opskrifter på ramsløg. Læs mere om ramsløg og se flere opskrifter med ramsløg ved at klikke her.
Prøv f.eks. den gode ramsløgspesto, ramsløgsmayo, ramsløgssmør eller du kan lave ramsløgsalt?
Man kan også bruge ramsløg i den lækre sauce verte – en grøn creme fraiche dressing. Få opskrift her.
Se flere opskrifter med ramsløg her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.