Risalamande med karamelsauce. Her får du en rigtig god dessert opskrift, til dig der måske ikke er så vild med kirsebærsauce på ris a la manden juleaften?

Man kan nemlig sagtens nyde den lækre dessert med andet end kirsebærsovs.

Risalamande med karamelsauce - god dessert

Når du serverer risalamande med denne nemme karamelsovs, så kommer den til at smage lidt af den populære McFlurry is med karamel.

Den er slet ikke julet i smagen, så det betyder også, at du sagtens kan servere denne dessert på andre tider af året også. Om sommeren måske, eller om efteråret, når I bliver lækkersultne derhjemme?

Det er da synd, at vi kun spiser risalamande til jul, ikke?

Risalamande med karamelsauce - god dessert

Karamelsaucen er lavet bare med fløde, vand og sukker. Så nemt. Du kan evt. tilsætte salt til karamellen. Risalamande med saltkaramel sauce smager nemlig også godt.

Smag den evt. bare til med salt, til du får en smag, du synes om.

Jeg tænker også at desserten vil være lækker med chokoladesauce? Få en god nem opskrift her.

Skønt at eksperimentere med klassiske opskrifter – det elsker jeg. Hvo intet vover, intet vinder. Denne dessert var virkelig god, kan du tro.

Et rigtigt godt alternativ til den klassiske risalamande med kirsebærsovs til jul. Få mere risalamande inspiration nederst i dette indlæg. Risalamande med karamelsauce - god dessert

Opskriften er rigtig nem. Du får den lige her:

Risalamande med karamelsauce – god nem dessertopskrift

Risalamande med karamelsauce - god dessert
Lækker ris a la mande med karamelsovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Risalamande med karamelsauce - god dessert
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Risalamande:

  • 300 gram risengrød ca.
  • 1-1½ dl fløde evt. cremefine
  • ½ vaniljestang ell. 1 tsk vaniljesukker. Smag til
  • evt. ristede mandelsplitter

Hjemmelavet karamelsauce:

  • 50 gram sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl fløde evt. cremefine
  • evt. salt

Sådan gør du

Hjemmelavet karamelsauce:

  • Smelt sukkeret ved middelvarme. Bliv ved gryden, men rør ikke i den. Når sukkeret er smeltet til gyldent, så tilsæt vand og fløde. Blandingen bruser nu meget op.
  • Lad karamelsaucen småkoge, til den begynder at tykne. Rør ofte imens. Lav karamelprøven: Dryp et par dråber karamelsauce på en kold tallerken - så kan du fornemme konsistensen. Den skal være flydende, så den kan hældes på risalamanden, men ikke alt for tynd
    Risalamande med karamelsauce - god dessert
  • Smag evt. karamelsaucen til med salt og lad den herefter afkøle helt.
    Risalamande med karamelsauce - god dessert

Risalamande:

  • Pisk fløden let og vend risengrøden i. Smag til med vaniljesukker og tilsæt evt. mandler. Risalamanden skal ikke være alt for sød, da karamelsovsen søder en del
  • Anret risalamanden i portionsglas med lidt karamelsauce på. Du kan også servere karamelsaucen ved siden af. Drys evt. lidt mandelsplitter eller grofthakket chokolade på toppen
    Risalamande med karamelsauce - god dessert
  • Desserten kan anrettes i små glas og laves i forvejen. Den kan holde sig på køl i 1-2 dage.
    Risalamande med karamelsauce - god dessert

Noter

Risalamanden skal ikke være for sød, da karamelsaucen er ret sød i sig selv.
Jeg serverede desserten med kold karamelsauce, men jeg tænker den også kan serveres lun.
Smag evt. karamelsaucen til med salt.
Desserten kan laves i god tid i forvejen, før den skal serveres. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Ris a la mande på en ny måde. Prøv den med karamelsauce til jul, hvis du ikke er vild med kirsebærsauceRisalamande med karamelsauce - god dessert

Det blev en fin lille portion karamelsovs. Den rækker langt, for karamellen er ret sød. Man kan ikke spise en stor portion.

Uhm ris a la mande med karamelsauce smager rigtigt lækkert, Hvis du er vild med karamel, vil du elske denne dessert.

Risalamande med karamelsauce - god dessert

Den iskolde cremede ris a la mande og den søde kolde karamelsauce klædte bare hinanden. Måske man også kan servere desserten med lun karamelsovs? Eksperimentér gerne.

Prøv den også med denne chokoladesovs eller denne jordbærpure eller denne saltkaramelsauce

1.

Hjemmelavet chokoladesovs til is og desserter
Nem chokoladesauce til is, kager og desserter
Se opskriften her
Hjemmelavet chokoladesovs til is og desserter

2.

Jordbærpure opskrift - nem puré med jordbær
Nem puré med jordbær - uden kogning
Se opskriften her
Jordbærpuré - nem opskrift på med jordbær

3.

Saltkaramel - karamelsauce med fløde og salt
Nem karamelsovs med salt
Se opskriften her
Saltkaramel opskrift - karamelsauce med salt

Det ville pynte med lidt mandelsplitter eller grofthakket chokolade ovenpå desserten, så gør du gerne det.

Risalamande med karamelsauce - god dessert

En nem og enkel dessert og rimeligt billig også. Prøv den sommer, vinter, forår, eller til jul? Du bliver vild med den, er jeg sikker på 🙂

Prøv også denne risifrutti med jordbær/rabarber kompot, denne med kondenseret mælk eller denne risalamande med appelsinsauce og brændte mandler.

Få flere gode opskrifter på eller med risalamande her:

1.

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift
Nemme cheesecakes i glas med crunch og kirsebærsovs
Se opskriften her
Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

2.

Risalamande klatkager - opskrift på risklatter
Nemme lækre klatkager af ris a lamande
Se opskriften her
Risalamande klatkager - god nem opskrift

3.

Risifrutti opskrift - nem risalamande dessert
Lækker ris a la mande dessert med jordbær / rabarber kompot
Se opskriften her
Risifrutti opskrift - nem risalamande dessert

4.

Appelsinris dessert - risalamande med appelsin
Nem dessert med ris, fløde og appelsin
Se opskriften her
Appelsinris dessert - risalamande med appelsin

5.

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive

6.

Risalamande - den bedste opskrift til jul
Ris a la mande med vanilje - julens bedste dessert
Se opskriften her
Risalamande - opskrift på den bedste ris a la mande til jul

7.

Risalamande med Amarena kirsebær - opskrift
Julens bedste risalamande med kirsebær
Se opskriften her
Risalamande med Amarena kirsebær

8.

Risalamande kage med Bastogne
Risalamande kage med Bastogne kiksebund
Se opskriften her
Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

9.

Risalamande med appelsinsauce - opskrift
En lækker dessert til jul med appelsinsirup
Se opskriften her
Risalamande med appelsinsauce - opskrift

10.

Risalamande cheesecake - god juledessert
En skøn kage med ris a la mande, flødeost og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande cheesecake - god juledessert

11.

Risifrutti med kondenseret mælk - sød riscreme
Lækker ris a la mande dessert
Se opskriften her
Risifrutti med kondenseret mælk - sød riscreme


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.