Stegning af bøf på grillpande. Hvis du ikke har en grill, så kan du sagtens stege bøffer på en grillpande. Her får du en god nem opskrift på hvordan du gør.
Jeg har investeret i en støbejernspande – der er rigtig god at stege/grille både kød og grøntsager på. Både kød og grøntsager får faktisk grillsmag.
Støbejernspanden fandt jeg på tilbud engang og den er rigtig god. Jeg har også en god grillpande fra Scanpan, der minder om denne (reklamelink).
Hvorfor stege bøffer på en støbejernspande / grillpande?
På en støbejernspande kan temperaturen komme højt op. Det betyder, at dét du tilbereder, kan få en god grillet smag og får de særlige grillstriber.
En støbejerns grillpande holder også særligt godt på temperaturen.
Jeg mindes stadigvæk den LÆKRE bøf vi fik serveret på Hereford Beefstouw.
Bøffen blev serveret på en støbejernspande og holdt sig varm under hele måltidet. Fantastisk lækkert!
Grillpanden har også den fordel, at stegeskyen siver væk fra bøffen, så den forbliver sprød og lækker.
Man kan også “grille” grøntsager på en grillpande. Grillede peberfrugter og grillede majs smager så lækkert og så er det fedtfattigt også.
I dag eksperimenterede jeg med disse bøffer. Fine store bøffer af ungkvæg. Du kan sagtens bruge opskriften nedenfor til andre bøffer.
Tilberedningstiden afhænger af bøffernes størrelse/tykkelse.
Stegning af bøf på grillpande – få en god nem opskrift på bøffer på støbejernspande hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 steaks f.eks. på ca. 150 gram - entrecote, bøffer af ungkvægtykstegsbøffer el. lign. kan også bruges
- Olie
- Salt/peber
Sådan gør du
- Lad bøfferne temperere på køkkenbordet, gerne ½ time
- Pensl bøfferne med olie og drys med salt/peber
- Varm støbejernspanden/grillpande op til max. Pensl panden med olie. Læg nu bøfferne på og steg dem 1 minut ved høj varme på hver side, til de får grillstriber. Drys med ekstra salt/peber
- Sænk nu temperaturen og steg bøfferne til der pibler kødsaft op og vend dem herefter. Stegetid nu ca. 1-2 minutter på hver side, afhængig af bøffernes størrelse/tykkelse om du ønsker dine bøffer røde/rosa/gennemstegt.
- Skær evt. et lille snit i en af bøfferne, så kan du tjekke dem.
- Tag panden af blusset og lad nu bøfferne hvile let tildækket. Vær obs på at de "steger" videre, hvis du lader den hvile på panden.
- Dine bøffer er nu klar til servering
Noter
Fine grillstriber på din bøf – det får du når du steger bøffer på grillpande eller støbejernspande med grill
Det blev nogle lækre saftige bøffer! Næsten som dem du kan lave på en rigtig grill.
Smart hvis du ikke har en grill eller ikke vil tænde op i din store grill. Vi bruger også tit vores grillpande om vinteren. Så får vi helt “sommervibes”.
Vi bruger den også tit når det er “sjaskvejr” udenfor, så “griller” vi da bare indenfor. Det er også smart, hvis vi kun er 2 til bords? Så kan en stor grill være lidt dyr i gas/kul at varme op.
Skøn med en nem grillløsning, hvis grillvejret skulle drille, gasgrillen mangler grill eller der måske er afbrændingsforbud p.g.a. tørken?
Imens bøfferne stegte lavede jeg en hurtig grøn icebergsalat med olie/eddikedressing til og lidt græskarkerner på toppen.
En rigtig sommersalat med alt godt fra grøntsagsskuffen.
Jeg lavede også en hurtig creme fraiche dressing med hvidløgspeber og urtesalt til. Vores yndlingsdressing!
Kartoflerne var nemme. Små hurtige kartofler ristet i ovn. Lækker menu.
Der blev hurtigt dækket op på terrassen. Fornemt måltid at kunne nyde i det fri. Skønt.
Det er tæt på at en steak stegt på en støbejerns grillpande smager næsten lige så godt som en helt rigtig grillbøf.
Skønt med sommermåltider der kan nydes i det fri, til fuglesang og med lav hvilepuls. Herlige måltider, hvor alle bliver hængende længe ved bordet. .:-)
Vi har indrettet en spiseplads hvor vi vil kunne spise i det fri, både når solen skinner og når det er gråvejr. Så lækkert at kunne nyde maden i det fri, når det er muligt.
God tid og lækkert vejr fører tit til ekstra lækkert mad på vores matrikel. I dag brugte vi så lige grillpanden, fremfor den “rigtige” grill.
Har du ikke en grillpande, så kan steaks’ene selvfølgelig sagtens steges på en almindelig stegepande. Få en god nem opskrift her.
Få flere opskrifter på steaks og bøffer og hele oksestege her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Søgte efter Hvordan man bruger og fandt hvordan man “starter” en grillpande. Klargør en Grillpande Inden Brug Husk også, at en grillpande skal være klargjort, eller stegt ind, inden man benytter den. Den skal helst steges ind med et tyndt lag olie (majsolie eller vindruekerneolie er gode valg) inden brug, til at fylde alle porrerne i støbejernet. Dette sikrer at maden ikke hænger ved når man bruger den, men i stedet slipper let. Man kan klargøre sin grillpande ved at give den et let lag olie, og så putte den i ovnen i ca 30-40 min ved ca 175-200 grader.… Læs mere »
Hej Gitte. Hvor ser den opskrift dejlig sommerlig ud. Jeg fandt en lækker grillpande på tilbud, så jeg sidder lige og prøver at finde nogle lette “sommer”opskrifter til når vejret er som nu, hvor det ikke er varmt nok til at sidde udenfor og grille, men at man stadig kommer i lidt sommerhumør. Så jeg tror, at jeg vil prøve din opskrift. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvor meget fedt jeg skal bruge til min pande, så kan du give mig et bud på det? Det er den her pande, jeg har købt:
Mange solrige hilsener fra Sidsel
Hej Gitte
Hvis din grillpande er sliplet, må der sikkert godt komme sæbe på, men så kan den ikke tåle de helt høje temperaturer. Jeg kommer stadig olie på min, og den ryger en hel del ,men det er nok i virkeligheden fordi olien ikke kan tåle varmen. Jeg har ikke så meget olie, bare til at dække bunden, men ikke op til toppen af rillerne. Der hvor jeg boede før satte jeg brandalarmen i gang to gange med grillpanden, der efter lærte jeg at tage batteriet ud 🙂
Hej Gitte
Jeg har en grillpane, der efterhånden er “stegt til”. Jeg har behandlet den som en alm. Støbejernspande, altså skal den olimættes, der er råd på nettet om at en støbejernspande skal i ovnen på 225 grader i ca. En time med oli på, jeg har bare brugt min igen og igen med rigeligt olie på.
Husk ingen sæbe.
Jeg vil bare gerne sige tak for en virkelig dejlig og inspirerende blog 🙂