Specier med lakrids. Uhm her får du opskriften på lækre lakridsspecier med lakridsmarcipan og små stykker sød lakrids.
Chokoladespecier spiste vi i julen, men det skal da ikke afholde os fra at spise lakridsspecier resten af året, vel?
Øj hvor blev de gode disse lakridsspecier og de er rigtigt nemme at lave – så hæng bare på, du får opskriften lige her.
I disse lakridsspecier har jeg brugt lakridsmarcipan. Hvis du er fan af lakrids OG marcipan, vil du juble når du smager denne marcipan med lakridssmag.
Kan du ikke lige opdrive marcipanen i butikkerne, så kan du sagtens ælte 1 spsk lakridssirup eller 1-2 lakridspulver ind i almindelig marcipan.
Den lækre lakridsmarcipan kan du bruge både til kager, is og desserter. Uhm jeg kan sagtens forestille mig at en lakridsis med lakridsmarcipan vil smage skønt!
Jeg er vild med lakrids. Det kan du vist godt fornemme allerede nu 🙂
Den gode marcipan med lakrids kan du bruge til mange gode og forskellige lækkerier, men i dag får du opskriften på sprøde og lækre lakridsspecier.
Jeg skar noget sød lakrids i små stykker, som jeg rørte med i dejen. Det var lækkert med at finde små lakridsstykker i kagerne. Det kan anbefales.
Specier er totalt lækre. De er super nemme at lave og består af få grundelementer: smør, mel og sukker.
Nederst i dette indlæg, får du en masse lækre specieopskrifter. De kan nemlig laves i mange afskygninger. Citronspecier, Daim specier, pistaciespecier, rabarberspecier
Her kommer opskriften på:
Få en god nem opskrift på sprøde specier med lakrids og lakridsmarcipan – lækre lakridsspecier
Ingredienser
- 250 gram smør smør
- 250 gram flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 375 gram hvedemel gem lidt mel til sidst
- 1 tsk. bagepulver
- Et knivspids salt
- 50-100 gram lakrids skåret i småstykker (sød ell. salt). Lakrids kan erstattes med 1-2 spsk lakridspulver ell. tranebær, nødder, grofthakket chokolade ell. lign.
- 175 gram lakridsmarcipan eller 100 gram revet marcipan æltet med 1-2 spsk lakridssirup. Marcipan kan også udelades
Sådan gør du
- Rør flormelis og smør sammen (brug gerne elpisker eller køkkenmaskine). Tilsæt vaniljesukker, salt og lakridsstykker.
- Tilsæt lakridsmarcipan eller almindelig marcipan og lakridssirup.
- Tilsæt hvedemel og bagepulver (vent med at tilsætte alt melet, gem lidt til sidst).
- Ælt dejen godt sammen, brug hænderne så smørret kan blive arbejdet godt ind. Brug evt. det sidste af melet. Dejen skal kun lige kunne slippe fingrene.
- Tril 4 dejpølser og læg dem til afkøling. Efter 1 time kan du skære tynde specier.
- Fordel specierne på bagepladen, der kan være ca. 30 pr. plade.
- Bag specierne 6-7 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde
- Lad specierne afkøle på en bagerist - de bliver helt sprøde når de er kolde. Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse.
Noter
Lakridssåkager, der er nemme og hurtige at lave. Der bliver 120 sprøde lækre specier af denne portion. Gode til jul og resten af året
Specier bager mange af os vist mest til jul, men det er synd, for de smager jo super godt hele året.
Lakrids hører slet ikke kun julen til, så prøv en portion, hvis du er fan af lakrids.
Du kan sagtens erstattte lakridsstykkerne i kagerne med andre lækkerier, f.eks. tørrede tranebær, grofthakkede nødder eller grofthakket chokolade? Jeg fandt lidt lakrids der på besynderlig vis havde overlevet i et køkkenskab. Plejer ellers at have godt styr på vores lakridslagre 😀
Som et forsøg prøvede jeg at tilsætte små stykker lakrids. Jeg var spændt på hvordan konsistensen ville blive efter bagning. Det gik rigtigt fint – lakridsstykker bagt i specier, kan man altså også godt.
Specierne får en dejlig konsistens. Sprøde og med en lidt sej konsistens, der hvor lakridsstykkerne gemmer sig. Det er nogen rigtigt lækre specier.
Du kan sagtens variere opskriften og udskifte lakrids med f.eks.; chokolade, citron, pistacie, saltmandler, Daim?
Uha alle de lækre specier vi kan bage, når vi har lyst, Vi behøver slet ikke vente helt til jul 😉
Prøv dem en ny slags julesmåkage – de vil være et frisk pust på småkagefadet og helt sikkert tiltrække alle lakridsfans’ene i din familie. 🙂
Få en flere lækre opskrifter på nemme, lækre specier her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Hvornår skal lakridssiruppen i. . Det kan jeg ikke se ?
Jeg kan ikke finde lakrids marcipan nogen steder
Mon man kan bruge lakrids pulver i marcipan
Skal lave konfekt
Hej Gitte…
Nu kan jeg ikke lide lakrids men har til gengæld et par pakker Odense marcipan med chili og chokolade i overskud – mon ikke det ville fungere ?? Eller har du en anden småkage- eller cookieopskrift som er bedre til hård marcipan ?? denne er jo ren medgørlig….