Småkager med mandler. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre småkager med mandler og vanilje – fine kager med mandelmel.
Er du også vild med vaniljekranse, men orker du ikke altid hive kødhakkeren frem eller mase med sprøjteposen, så kig med her.
Disse sprøde småkager med mandler og vanilje smager helt som vaniljekranse, nej faktisk endnu bedre, for de er helt sprøde.
Kagerne er meget nemmere at lave end vaniljekranse og ved du mon hvordan opskriften blev udviklet? Faktisk var det et vaniljekranseflop.
Jeg troede at jeg var super smart fordi jeg havde udviklet en lind dej, der meget nemt kunne sprøjtes ud med sprøjtepose.
Genialt, tænkte jeg og var på vej til at søge patent. Det gik jo som en leg med at få sprøjtet kransene ud. Juhuu 🙂
Så fine så kransene ud, da de var sprøjtet ud og stillet til afkøling i det fri.
Jeg følte mig som en stormester. Jeg var klar til at erobre guldmedaljen og 1. pladsen. 🙂
Nå men kagerne kom i ovnen, og vupti smeltede kagerne sammen, så hullet forsvandt…
Der kom da lige lidt eder og forbandelser, og væk raslede selvtilliden….
Det holdt dog kun lige til kagerne var kølet af og vi prøvesmagte. Er du vimmer hvor de smagte godt 🙂
Sprøde mandelsmåkager med intens vaniljesmag.
Halløj hvor var de gode, men vaniljekranse kan de vist ikke kaldes? Hvad skal vi dog også bruge de huller til i vaniljekransene? 😉
Jeg sprøjtede kagerne ud med sprøjtepose, men jeg tror faktisk ikke det behøves, når nu kagerne alligevel ikke kan blive til kranse.
Måske du kan nøjes med at sætte dejen på bagepladen med to teskeer?
Dejen er meget blød og klæg, men se om du kan trykke kagerne lidt flade med håndroden.Vanilje småkagerne er meget nemme at lave. Spørger du mig, foretrækker jeg dem faktisk fremfor vaniljekransene, men det tør jeg slet ikke sige højt i december måned. 😉
Kagerne er nemmere at bakse med, smagen er bedre og sprødheden er jeg faktisk helt vild med.Er du frisk på at springe på en portion, så kan du finde opskriften lige her:
Småkager med mandler og vanilje – sprøde & lækre – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 100 gram smør (blødt)
- 100 gram sukker
- 1 spsk vaniljesukker (eller ½ vaniljestang)
- 1 æg
- 140 gram hvedemel
- 50 gram mandler (eller mandelmel) finthakkede/blendede
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Rør smør med sukker og vanilje og pisk ægget i. Rør mel i. Mal mandlerne til mel i en minihakker og tilsæt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små dejtoppe på pladen med to teskeer. Du kan også bruge sprøjtepose og forme kranse.
- Bag mandelsmåkagerne 6-7 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Mine kranse flød ud og blev til runde kager.
- Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
Noter
Sprøde mandelsmåkager, med mandelmel og vanilje – de forsvandt som dug for solen
Jeg tror vi hellere må bage en ny portion før jul? Måske det bliver familiens nye vaniljekranse-alternativ?
Hvem var det nu der sagde, at det vist også kun er spøgelser der spiser hullerne i vaniljekransene? 🙂
Endnu en fordel ved disse vanilje småkager er også at vi kan spise – og bage – dem hele året.
Almindelige vaniljekranse hører jo mest kun hører julen til?
Mandelflager kan vi spise…altid…. 🙂
Faktisk smager kagerne som de gode havregrynskager, hvor der bare er brugt mandelmel i stedet for havregryn.
Der er lidt mere luksus over disse, for mandler er jo ret dyre og smagen skøn.
De minder også ret meget om de lækre florentinere med hasselnødder. Uhm det er altså også nogle lækre kager.
Tør du mon springe på en portion? Du vil ikke fortryde det. Lynhurtige, nemme kager og et hit på kagefadet.
Prøv at lægge kagerne sammen med en god smørcreme? Det ville smage lækkert. Jeg tror det vil kunne blive en lækker lille hit-småkage med smørcreme i.
Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Få flere gode opskrifter på småkager med mandler her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Kagerne flød slet ikke ud. Måske skal der tilsættes et stort æg, så dejen bliver mere blød? Smagen er fin.
Dejlig smag. Men mine flød slet ikke ud. Det er faktisk den dej som har holdt formen bedst så det blev de flotteste kranse jeg har lavet nogensinde. Fedt men uventet.