Stegte auberginer med hvidløg og feta smager skønt og er meget nemt at lave. Her får du en god nem opskrift på stegt aubergine på panden.
Jeg elsker auberginer og de kan tilberedes på så mange forskellige måder. Heldige os. 🙂
Her får du endnu en nem opskrift på en lækkert grønt med auberginer. Denne gang har jeg stegt auberginerne i en lækker hvidløgsolie med citron og honning.
Retten kan du servere som tilbehør til aftensmaden, buffet, tapas eller grill. Den er også god som frokostret eller som varm salat til en god middag.
Du kan også servere den som måltidssalat eller som selvstændig vegetarret evt. med lidt brød til.
Auberginerne har jeg skåret i skiver og stegt på panden i olie med hvidløg, citronsaft og lidt honning.
Til sidst dryssede jeg feta (eller salatost som det jo hedder i dag) og stegte med i nogle minutter, så osten kunne få lidt smag, farve og blev lunet lidt. Til slut dryppede jeg lidt ekstra honning på og lidt frisk timian.
Det blev en fin og dekorativ salattallerken, jeg kunne servere på terrassen til grillmiddagen. Haps hvor vi fik det fad tømt hurtigt, min mand og jeg. 🙂
Nederst i dette indlæg får du flere tips til hvad du kan servere de stegte auberginer til. Du får også flere opskrifter med auberginer. Måske du også er lige så vild med dem som jeg. 🙂
Stegte auberginer med hvidløg, citron, honning og feta – opskrift
Ingredienser
- 1 aubergine kan også laves med f.eks. squash eller hokkaido græskar
- 2-3 fed hvidløg kan udelades
- 3-4 spsk olie bruger du feta i olielage, så brug gerne olien herfra
- 1-2 spsk citron og evt. også revet citronskal - kan udelades
- 1-2 tsk honning – smag til
- 100 gram salatost eller smuldret feta puckost. Jeg brugte salatost med persille og hvidløg. Kan udelades eller erstattes med f.eks. mozzarella
- Salt og peber – smag til vær varsom med salt, da auberginerne skal saltes i forvejen
- evt. frisk timian oregano eller persille
Sådan gør du
- Skær auberginen i skiver (ca.1 cm tykke) og drys med lidt salt. Lad dem gerne trække 10 minutter og dup dem herefter tørre. Saltet fjerner noget af bitterheden.
- Hæld lidt olie på en pande pres hvidløgsfeddene ud heri. Læg aubergineskiverne på panden og steg dem ved middel varme. Måske de fylder så meget på panden, at du skal stege dem af flere omgange.
- Dryp citronsaft og honning på og supplér evt. med ekstra olie. Krydr med peber og kun lidt salt, da auberginerne er saltet i forvejen.. Vend auberginerne, når er blevet møre og har fået stegeskorpe. Hold øje med de ikke bliver for mørke.
- Drys salatost på, når auberginerne er ved at være færdige. Sluk evt. panden, for fetaosten skal kun lige have lidt farve. Smag til og supplér evt. med ekstra citron/honning/krydderier.
- Drys gerne frisk timian eller andre krydderurter over før servering og evt. også nødder/mandler/pinjekerner, hvis du har.
Noter
Auberginer stegt på panden er nemme og hurtige at lave – god som varm salat eller som grilltilbehør
Vi spiste de stegte auberginer som let sommerligt tilbehør til grillmad og det var så lækkert. Måske du også har en aubergine i grøntsagsskuffen, du kan eksperimentere med?
En enkel ret, der smager super godt. Skal det være ekstra luksus, så vil et drys mandler også smage lækkert på auberginerne, eller hakkede valnødder måske?
En god kombination af blød aubergine, syrlig citron, salt feta og sød honning. Rigtig gode smagselementer i én og samme ret.
Feta på toppen er lækkert, men du kan også servere denne lækre fetadip til i stedet. Det kunne også være denne lækre stracciatella ost?
Puckfetaost er den bedste og mest cremede fetaost synes jeg. Salatost kan selvfølgelig også bruges.
Vælg i så fald gerne én salatost med krydderi eller endnu bedre, feta i krydderolie. Olien fra fetaosten kan du med fordel bruge til at stege auberginerne i.
Retten kan du servere som tilbehør til f.eks. grillet kylling eller en grillet mørbrad måske?
Min mand og jeg delte en hel aubergine, så godt smager retten nemlig. Skulle du have en rest tilovers, så kan den sagtens nydes dagen efter også, selvom auberginerne dog bliver noget blødere.
Er du vild med aubergine som grøntsag, så prøv også disse sprøde panerede stegt i rasp. Du kunne også prøve fyldt aubergine, efter inspiration fra denne opskrift med squash.
Vi var vilde med retten både min mand og jeg. Spring du bare på et forsøg hjemme hos dig selv også.
Prøv også disse stegte gulerødder, stegt squash eller stegte tomater.
Vil du se flere opskrifter på måltidssalater, så tjek denne kategori ud.
Få flere opskrifter med aubergine her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.
