Svampet chokoladekage med chokoladecreme. Halløj en lækker kage du skal høre om i dag.
En totalt snasket og og helt perfekt chokoladekage, der ovenikøbet er meget nem at lave.
Kagen er lavet med ½ liter creme fraiche og intet fedtstof i dejen. Det gør den rigtig saftig og konsistensen bliver som i den populære tykmælkskage.
Svampet og lige som en rigtig god chokoladekage skal være.
Nederst i dette indlæg får du opskrifter på andre lækre kager du kan bage med creme fraiche og tykmælk.
Vi havde creme fraiche i overskud i køleskabet og piskefløde også. Perfekt! Fløden blev tryllet om til en lækker chokoladecreme med kakaopulver og flormelis.
Det er første gang jeg prøver at lave sådan en lækker flødeskumschokoladecreme, men bestemt ikke sidste!
Sammen med et drys blåbær på toppen, blev det bare til den lækreste chokoladekagetopping.
Chokoladecremen og blåbærrene gav kagen et rigtigt godt og syrligt strejf, som klædte den tunge chokoladekage.
Kagen var en kæmpe succes, der opstod helt ud af det blå. Et lille chokoladekagemirakel 🙂
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Jeg spurgte jer på Facebook, om I kunne tænke jer opskriften og sikke da et fjollet spørgsmål.
Selvfølgelig kunne I det. JAAAA var I flere der skrev. Herligt. Tusind tak til Verdens Bedste Heppekor. 🙂
Jeg ved I sidder og venter, så jeg skynder mig at springe til opskriften.
Svampet chokoladekage med chokoladecreme – creme fraiche kage opskrift
Ingredienser
Svampet chokoladekage:
- ½ liter creme fraiche kan erstattes af tykmælk/ymer/a38 ell. lign. Jeg brugte 9% men 18% eller højere kan også bruges
- 2 æg
- 250 gram brun farin kan erstattes af almindeligt sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1 knivspids salt
- 50 gram kakaopulver (usødet)
- ½ dl kold kaffe kan erstattes af appesinjuice, kakaomælk, mælk, olie eller 50 gram smeltet smør
- evt. 100 gram grofthakket mørk chokolade
Chokoladecreme med flødeskum og kakaopulver:
- 2½ dl piskefløde
- ½ dl mælk kan erstattes med fløde
- 20 gram kakaopulver (usødet)
- 60 gram flormelis
- ½ tsk vaniljesukker smag til. Kan evt. udelades
- 50 gram grofthakket mørk chokolade kan udelades
- 200 gram blåbær (du kan tilsætte flere bær) kan erstattes af andre friske bær: f.eks. jordbær, hindbær. Bær kan også udelades
Sådan gør du
Chokoladekage:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Rør æg og creme fraiche sammen. Rør den brune farin og vaniljesukker i
- Bland de tørre ingredienser (mel, natron, bagepulver, salt, kakaopulver) og sigt det i dejen. Rør dejen med en dejskraber
- Tilsæt kold kaffe (eller de andre nævnte alternativer). Rør dejen forsigtigt, til den er klumpefri. Tilsæt evt. ekstra grofthakket chokolade
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Min form målte 22 cmx 30 cm
- Bag kagen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. Bag ikke kagen for længe, den må gerne være godt "snasket" á la en brownie. Kagen er færdig, når den er gennembagt. Stil kagen til afkøling
Chokoladecreme med fløde:
- Pisk fløden let til skum
- Bland flormelis og kakaopulver og sigt det i flødeskummet. Vend forsigtigt rundt undervejs, så kakaopulver og flormelis fordeles godt.
- Tilsæt evt. lidt mælk/fløde, hvis du synes chokoladecremen bliver for fast at røre. Smag til med vaniljesukker
- Smør chokoladecremen på den afkølede kage
- Hak chokoladen groft og drys på kagen
- Skyl blåbærrene og lad dem dryppe godt af/dup dem tørre. Fordel dem på kagen
- Servér kagen straks, eller lad den sætte sig på køl nogle timer. Kagen smager rigtigt godt dagen efter også. Opbevares på køl
Noter
En nem chokoladekage med creme fraiche i dejen og flødeskumscreme med kakaopulver
Uhm – hvor var det altså bare en dejlig kage! Super nem og hurtig at lave, var den også.
Det var super nemt at alle ingredienserne bare skulle røres med creme fraichen.
Jeg kunne fint røre dejen bare med min dejskraber. Smart!Dejen bliver cremet og lækker.
Du kan sagtens tilsætte 100 gram grofthakket mørk chokolade ekstra til dejen.
En chokoladekage med chokolade er et hit, men det kan også fint udelades.Jeg nøjedes med at putte chokolade på toppen og sikke da en god idé med lidt ekstra chokoladeknas ovenpå chokoladecremen.
Perfekt at vi også lige havde blåbær i sommerhusets køleskab.
Blåbær har jeg tit i køleskabet, så jeg altid er “beredt”. Bærrene kan holde sig længe.
De er så fine at pynte kager med og så smager de jo bare godt 🙂Chokoladecremen er altså et kapitel for sig. Den smagte super godt!
Jeg glæder mig til at bruge chokoladecremen i mange fremtidige kager også. Roulader, lagkager f.eks.?
1.
Uhm jeg glæder mig også til at prøve at lægge f.eks. florentinere eller havregrynssmåkager sammen med den gode creme? Tror du ikke det vil være et hit?
2.
3.
Det smarte ved chokoladecremen er, at du bare kan smage den til, så den passer til dine smagsløg.
Du kan smage til med vaniljesukker, men vanilje kan også udelades.
Du kan også smage chokoladecremen til med Nutella i stedet for kakaopulver? Det ville også være lækkert.
Prøv også en lækker kaffecreme smagt til med espressopulver, i stedet for kakao. Perfekt creme, hvis du er til kaffesmag.
Sikke en dejlig kage! Mon ikke du kan fornemme hér, hvor svampet og lækker den er?
Vi prøvesmagte chokoladekagen og var ret vilde med den, både min mand og jeg.
Jeg kom da vist til at sige, at jeg er helt imponeret over, at jeg sådan kan finde ud af at lave sådan en dejlig kage helt ud af det blå. Ja selvtilliden fejler da vist ingenting. 🙂
En farlig fristende kæmpekage, til mange lækkersultne munde.
Dejligt vi har mange søde sommerhusnaboer, der gerne vil prøvesmage. De er tit taknemmelige prøvekaniner.
Vi fordelte kage på kagetallerkener og min mand var kagesendebud i alle retninger. Kagen vakte jubel kan du tro.
Naboerne sendte fine billeder, hvor de sidder foran brændeovnen og spiser dejlig kage. Ej hvor hyggeligt.
Jeg elsker bare at kunne vække kagejubel – og en ekstra bonus er, at vi ikke kommer til at spise kagen selv.
Dejligt at kalorierne fordeles lidt 😀
I morgen får vi besøg af mine svigerforældre, der kommer på pinseovernatning.
Perfekt! Kagen har vi helt styr på. Der står nemlig en svampet chokoladekage klar i køleskabet og “trækker”.
Perfekt til kaffetid, når gæsterne ankommer i morgen.
Kaf’ti kalder vi det ellers, når mine svigerforældre er her, for de er nemlig fynboer 🙂
Du kan virkelig glæde dig til den lækre chokoladekage med chokoladecreme. Den var SÅ god!
Hvis du vil se opskrifter på andre tykmælkkager, så kig med her.
Tykmælk/yoghurt hér kan sagtens erstattes med creme fraiche.
1.
2.
3.
4.
5.
Det ildfast fad bruger hvor personer er det til
Hvis jeg nu laver dobbelt portion, passer det så ikke til en bradepande?
I opskriften skriver du kakao og i cremen skriver du kakaopulver – hvad er forskellen?
For at undgå at chokokadecremen bliver for stiv kan man med fordel komme flormelis og kakao i piskefløden inden man pisker flødeskummet. Det blir meget let, luftigt og lækkert:)
Uuuhmmm den lyder lækker😊
Var 18% eller 9% cremefraiche du brugte?