Teboller. Uhm her får du opskriften på lækre, luftige theboller med eller uden kardemomme.
Intet stikker bare en en lækker nybagt bolle med smør på. Bare duften i huset bringer smilet frem på læberne.
De teboller du skal høre om i dag, er super nemme at lave og meget enkle. Du skal bruge ganske få ingredienser. 
Jeg har brugt kardemomme i bollerne, men det kan du sagtens udelade. Du kan også tilsætte vaniljesukker til dejen.
Det smager også super godt. Prøv også med grofthakket chokolade.
Uhm bløde chokoladeboller er også bare tæt på at være det bedste i verden. Måske du også er vild med rosinboller? Så tilsæt bare rosiner til dejen. 
Tebollerne kan nydes som de er, med smør på, en skive ost, syltetøj, pålægschokolade eller Nutella?
De vil være et hit som boller til brunch eller som fødselsdagsboller / bamseboller?
Tril f.eks. små boller og læg dem på bagepladen med form som f.eks. en bamse. Pynt dem med glasur – voila, har du nemme fødselsdagsboller.
Til jul kan du lægge dem i form som et juletræ? Bare lige et tip til dig.
Èt er sikkert. Du vil blive SÅ populær derhjemme, hvis du tryller en portion.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Teboller – få en god, nem opskrift på luftige kardemommeboller hér

Ingredienser
- 2½ dl mælk lunkent. Kan erstattes med kærnemælk/surmælksprodukt eller vand
- 25 gram gær
- 75 gram smør
- 75 gram sukker du kan nøjes med 25-50 gram
- 1 æg
- 1 tsk kardemomme kan udelades eller erstattes med vaniljesukker
- 1 nip salt
- 450-500 gram hvedemel ca. Dejen må godt klistre lidt, men skal slippe fad og fingre. Brug gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel med særlig god bageevne
- Pensling: 1 sammenpisket æg
Sådan gør du
Semlor boller:
- Lun mælken sammen med smørret, gøres nemmest i mikroovnen eller i gryde. Når blandingen er fingervarm, røres gæren i. Tilsæt sukker og æg
- Bland kardemomme og salt med lidt af melet og rør det i. Tilsæt nu hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan slippe fad og fingre. Den må godt klistre lidt. Melmængden er kun vejledende. Dejen kan æltes med håndkraft eller køkkenmaskine.
- Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted, gerne i ovnen v. 40 grader. Dejen skal hæve ca. til dobbelt størrelse ca. 30 minutter.

- Beklæd en bageplade med bagepapir og form nu små boller. Jeg fik 12 af denne portion. Lad nu bollerne hæve tildækket et lunt sted, gerne i ovnen v. 30-40 grader. Bollerne skal hæve ca. til dobbelt størrelse ca. 20 minutter.

- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl nu bollerne forsigtigt med sammenpisket æg

- Bag bollerne ca. 8-10 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn) De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Bag dem endelig ikke for længe. De må ikke blive for mørke. Lad bollerne køle. Sæt gerne et fad med vand ind i bunden af ovnen imens bollerne bager. Dampen er godt for hævningen, bollernes konsistens og overfladens sprødhed.

Noter
Du kan tilsætte grofthakket chokolade, rosiner, marcipantern, nødder, tranebær til dejen.
Bollerne kan også bages som et helt franskbrød i bageform. Beregn ca. den dobbelte bagetid
Theboller med kardemomme – uhm helt perfekte søde boller – kan bages med rosiner og chokolade også
Ej jamen se lige hvor fine de er?
Når man pensler bollerne med æg, får de en sprød, gylden og blank overflade.
Disse teboller skal bare bages kort tid, ved høj varme og derved får de den sprøde overflade.
Sæt gerne et fad med vand ind i bunden af ovnen imens. Dampen er godt for hævningen, bollernes konsistens og overfladens sprødhed.
Brug gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel til bollerne. Dette mel har særlig god bageevne, som gør bollerne ekstra luftige

Totalt lækre boller! Helt luftige og bløde. Når man trykker på dem, rejser de sig igen. Helt perfekte theboller.
Hvis du følger bloggen trofast, kan du måske genkende opskriften?
For nyligt delte jeg opskriften på de lækre svenske fastelavnsboller Semlor. og det er faktisk disse boller du ser på billederne her.

Jep. Disse teboller kan nemlig bruges som semlor boller. Haps!

Prøv dem også som rosinboller, som chokoladeboller eller måske som juleboller tilsat marcipan, nødder og tranebær?
Eksperimentér gerne med opskriften. 🙂
Bollerne kan også bages som et helt franskbrød i bageform. Beregn ca. den dobbelte bagetid
Få inspiration til flere lækre opskrifter på boller af gærdej her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







Suveræn opskrift . Flotte boller og fantastisk smag.
De bedste the boller jeg har smagt. Lette og luftige. 5/5 ⭐️
Uhmm, lune boller er bare det bedste:-)