Teboller. Uhm her får du opskriften på lækre, luftige theboller med eller uden kardemomme.

Intet stikker bare en en lækker nybagt bolle med smør på. Bare duften i huset bringer smilet frem på læberne.

De teboller du skal høre om i dag, er super nemme at lave og meget enkle. Du skal bruge ganske få ingredienser. Teboller - opskrift på luftige kardemommeboller

Jeg har brugt kardemomme i bollerne, men det kan du sagtens udelade. Du kan også tilsætte vaniljesukker til dejen.

Det smager også super godt. Prøv også med grofthakket chokolade.

Uhm bløde chokoladeboller er også bare tæt på at være det bedste i verden. Måske du også er vild med rosinboller? Så tilsæt bare rosiner til dejen. Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller

Tebollerne kan nydes som de er, med smør på, en skive ost, syltetøj, pålægschokolade eller Nutella?

De vil være et hit som boller til brunch eller som fødselsdagsboller / bamseboller?

Tril f.eks. små boller og læg dem på bagepladen med form som f.eks. en bamse. Pynt dem med glasur – voila, har du nemme fødselsdagsboller.

Til jul kan du lægge dem i form som et juletræ? Bare lige et tip til dig.

Èt er sikkert. Du vil blive SÅ populær derhjemme, hvis du tryller en portion.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Teboller – få en god, nem opskrift på luftige kardemommeboller hér

Teboller - opskrift på luftige kardemommeboller
Lækre, bløde luftige teboller med kardemomme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Teboller - opskrift på luftige kardemommeboller
Portioner: 12 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl mælk lunkent. Kan erstattes med kærnemælk/surmælksprodukt eller vand
  • 25 gram gær
  • 75 gram smør
  • 75 gram sukker du kan nøjes med 25-50 gram
  • 1 æg
  • 1 tsk kardemomme kan udelades eller erstattes med vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 450-500 gram hvedemel ca. Dejen må godt klistre lidt, men skal slippe fad og fingre. Brug gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel med særlig god bageevne
  • Pensling: 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Semlor boller:

  • Lun mælken sammen med smørret, gøres nemmest i mikroovnen eller i gryde. Når blandingen er fingervarm, røres gæren i. Tilsæt sukker og æg
  • Bland kardemomme og salt med lidt af melet og rør det i. Tilsæt nu hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan slippe fad og fingre. Den må godt klistre lidt. Melmængden er kun vejledende. Dejen kan æltes med håndkraft eller køkkenmaskine.
  • Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted, gerne i ovnen v. 40 grader. Dejen skal hæve ca. til dobbelt størrelse ca. 30 minutter.
    Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og form nu små boller. Jeg fik 12 af denne portion. Lad nu bollerne hæve tildækket et lunt sted, gerne i ovnen v. 30-40 grader. Bollerne skal hæve ca. til dobbelt størrelse ca. 20 minutter.
    Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl nu bollerne forsigtigt med sammenpisket æg
    Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller
  • Bag bollerne ca. 8-10 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn) De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Bag dem endelig ikke for længe. De må ikke blive for mørke. Lad bollerne køle. Sæt gerne et fad med vand ind i bunden af ovnen imens bollerne bager. Dampen er godt for hævningen, bollernes konsistens og overfladens sprødhed.
    Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller

Noter

Bollerne er fryseegnede 
Du kan tilsætte grofthakket chokolade, rosiner, marcipantern, nødder, tranebær til dejen.
Bollerne kan også bages som et helt franskbrød i bageform. Beregn ca. den dobbelte bagetid
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Teboller - opskrift på luftige kardemommeboller

Theboller med kardemomme – uhm helt perfekte søde boller – kan bages med rosiner og chokolade også

Ej jamen se lige hvor fine de er?

Når man pensler bollerne med æg, får de en sprød, gylden og blank overflade.

Disse teboller skal bare bages kort tid, ved høj varme og derved får de den sprøde overflade.

Sæt gerne et fad med vand ind i bunden af ovnen imens. Dampen er godt for hævningen, bollernes konsistens og overfladens sprødhed.

Brug gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel til bollerne. Dette mel har særlig god bageevne, som gør bollerne ekstra luftige

Teboller - opskrift på luftige kardemommeboller

Totalt lækre boller! Helt luftige og bløde. Når man trykker på dem, rejser de sig igen. Helt perfekte theboller.

Hvis du følger bloggen trofast, kan du måske genkende opskriften?

For nyligt delte jeg opskriften på de lækre svenske fastelavnsboller Semlor. og det er faktisk disse boller du ser på billederne her.

Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller
Lækre svenske semlor fastelavnsboller med marcipancreme og flødeskum
Se opskriften her
Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller

Jep. Disse teboller kan nemlig bruges som semlor boller. Haps!

Semlor - opskrift på svenske fastelavnsboller

Prøv dem også som rosinboller, som chokoladeboller eller måske som juleboller tilsat marcipan, nødder og tranebær?

Eksperimentér gerne med opskriften. 🙂

Bollerne kan også bages som et helt franskbrød i bageform. Beregn ca. den dobbelte bagetid

Få inspiration til flere lækre opskrifter på boller af gærdej her:

1.

Chokoladeboller opskrift - nemme, bløde, luftige boller
Chokoladeboller - nem opskrift på lækre hvide boller med chokolade
Se opskriften her
Chokoladeboller -nem opskrift på lækre boller med chokolade

2.

Julebrud med marcipan, mandler og chokolade
Lækre luftige juleboller med julekrydderier og marcipan, mandler og chokolade
Se opskriften her
Julebrud med marcipan, mandler & chokolade

3.

Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Se opskriften her
Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

4.

Rosinboller - bløde, luftige boller med rosiner
Store, bløde luftige boller med rosiner
Se opskriften her
Rosinboller - bløde, luftige boller med rosiner

5.

Fødselsdagsboller opskrift - luftige hvide boller
Bagenørdens fødselsdagsboller
Se opskriften her

6.

Brioche boller - opskrift luftige burgerboller
Bløde, luftige burgerboller
Se opskriften her
Brioche boller - opskrift på bløde burgerboller

7.

Fastelavnsboller i airfryer - opskrift med creme
Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme i airfryeren
Se opskriften her
Fastelavnsboller i airfryer - nem opskrift

8.

Manitoba brød og boller af Manitoba mel
Bløde grovboller og frankbrød med Manitoba mel
Se opskriften her
Manitoba brød og boller af Manitoba mel

9.

Brunsviger boller - fastelavnsboller med kanel
Nemme åbne fastelavnsboller med kanelremonce
Se opskriften her
Brunsviger boller - fastelavnsboller med kanel

10.

Kartoffelboller - opskrift på boller med kartofler
Grove boller med havregryn og kolde kartofler - stop madspild
Se opskriften her
Kartoffelboller - opskrift på boller med kartofler


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.