Fedtfattig krydderkage med gulerødder og æblemos

  • Krydderkage med æblemos og gulerødder - fedtfattig og lækker

Ikke en weekend uden et kagetip. Du kan trygt stole på mig i kagesammenhæng 🙂

Bare rolig. Kagen du skal høre om i dag er faktisk slet ikke syndig og kalorietung. Det er en kage i den fedtfattige kategori, men alligevel er der ikke sparet på noget hverken hvad angår smag og konsistens.

Dagens krydderkage er svampet og virkelig lækker og man forstår slet ikke at der kun er brugt ½ dl olie til så stor en kage (30×40 cm). Krydderkage med æblemos og gulerødder - fedtfattig og lækkerTricket i kagen er tykmælk og rigeligt æblemos, så har du stadigvæk æbler i haven, så kog dem til mos og stop dem i en kage. Alternativt kan du også købe et glas æblemos. Du, dit overskud i køkkenet og dine æblebeholdninger derhjemme bestemmer 🙂Krydderkage med æblemos og gulerødder - fedtfattig og lækkerDer er også gulerødder i kagen, som jo bare gør den endnu sundere. Jeg brugte 3-4 stykker, men du kan sagtens bruge flere. Er du kagesulten, men vil du gerne tabe dig, så kig derfor med på opskriften her. Denne kage er et rigtigt fint kagealternativ hvis du gerne vil synde, bare gerne synde lidt sundere.

Jeg iler med at bringe dig opskriften.

Fedtfattig krydderkage med gulerødder og æblemos
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Fedtfattig krydderkage med gulerødder og æblemos
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 20 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 250 gram brun farin
  • ½ dl olie
  • 1 dl tykmælk
  • 7 dl æblemos
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3-5 revne gulerødder (ca. 3-400 gram)
  • 400 gram hvedemel
  • 1½ tsk natron
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • Et knivspids salt
Sådan gør du:
  1. Rør æg med brun farin og vaniljesukker. Pisk gerne med elpisker, men dejen kan også røres blot med ske.
  2. Tilsæt olie, tykmælk og æblemos.
  3. Tilsæt revne gulerødder
  4. Bland krydderier, salt og natron/bagepulver med hvedemel og rør det forsigtigt i.
  5. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Min form målte 30x40 cm. Jo mindre form, jo højere kage.
  6. Bag kagen nederst i ovnen ca. 45-50 minutter v. 150 grader varmluft (jo større form, jo kortere bagetid)
  7. Hvis kagen bliver lidt for mørk, så læg evt. lidt stanniol over.
  8. Kagen kan nydes lun, men afkøl gerne og drys med flormelis.
  9. Kagen kan også serveres med glasur eller osteglasur: 1 bæger flødeost naturel rørt op med 100 gram blødt smør, 2-3 dl flormelis og 1 tsk vaniljesukker

Krydderkage med æblemos og gulerødder - fedtfattig og lækkerKagen er meget hurtig at røre sammen og det er en helt perfekt kage, hvis du skal bage kage til mange. Som klassens time-kage vil den være fin og det er klart at kagen nok vil blive et endnu større hit med glasur eller osteglasur. Er du ikke så vild med fede kager, så vil et let flormelisdrys være rigeligt. Kagen smager SÅ fint blot med et flormelisdrys og det gør den også endnu nemmere at fragte.

Jeg har ikke udregnet kalorieindholdet ud pr. stykke kage, men jeg tænker, at det må være begrænset? Æblemosen og tykmælken gør kagen svampet og virkelig lækker og den holder sig frisk i dagevis. Kagen stryger straks ind på listen som en af mine favoritkager. 🙂

Jeg tog kagen med på arbejde og serverede den for mine kolleger. Den muntrede os op på særligt travle dage på jobbet i sidste uge og der var kage nok til flere dage. Krydderkagen var et hit 🙂

Kagetippet er hermed givet videre til dig. Har du ikke æblemos på lager, kan du hurtigt koge en portion. En opskrift kan du finde lige her. Jeg koger tit æblerne med skræl og blender til slut, det giver langt den mest smagfulde æblemos/æblemarmelade. Sundere bliver det også, for de fleste æblevitaminer gemmer sig jo i skrællen?Billedresultat for æbler bagenørden

7 dl æblemos er en pænt stor portion. Hvor mange æbler du skal bruge, er svært at sige. Jeg vil tro en 15 stykker måske? (klart afhængig af størrelse jo). Prøv dig frem.

Den æblemos du ikke bruger til kagen, kan du fint gemme under låg og bruge til andre kager eller spise som æblemarmelade ovenpå nybagt brød eller ovenpå din morgenyoghurt. Tilsæt lidt Atamon til æblemarmeladen, hvis du ikke får spist den indenfor 1-2 uger.
Krydderkage med æblemos og gulerødder - fedtfattig og lækker Dette var dagens æblekagetip til dig. En virkelig lækker kage og jep det kan lade sig gøre at bage en kage uden badevægten går helt amok.

Kagen er perfekt lige nu hvor det er æblesæson. Hvis du ikke længere har æbler i haven, så er de meget billige at købe i butikkerne i november.

Duften af julekrydderier er også rigtigt fine at introducere lige nu. Med disse dufte begynder julen at snige sig ind på én og det er da vist ikke det værste der kan ske, med  kun 14 dage til 1 december? 😉

Kagen er dog ikke så “julet” at den ikke kan spises året rundt. Mig? Jeg er storfan af krydderkage og kan uden problemer bage og spise krydderkage året rundt 🙂

Nogen putter rosiner i deres krydderkage…og sukat……men her stopper festen altså for mig. Du har jo helt frie hænder med din egen krydderkage. You’re the boss. Rosiner og sukat får måske lov til at blive inviteret med til festen hjemme hos dig? 🙂Krydderkage med æblemos og gulerødder - fedtfattig og lækkerDette var dagens ord fra mig. Jeg håber du har haft den skønneste lørdag? Min lørdag har været fin. Den bød på lørdagsarbejde og lørdagshygge med familien. Jeg har været frisk og på toppen i dag og jeg har stornydt det 🙂

Solen hjælper gevaldigt på humøret og en frisk cykeltur i frostklar luft gjorde underværker.

Foreløbigt klarer jeg november-måned i fineste stil. Fryder mig over udsigten til en julemåned lige om hjørnet. Udsigten til julebag, juleaften i sommerhuset og julefrokoster med familien. Jeg er klar! 🙂

Håber også du nyder november 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Eva toft 14. november 2016 af 06:25- Svar

    Lyder som en skøn kage. Jeg laver tit chokoladekage med æblemos. Den er også lækker.
    Kan jeg måske erstatte tykmælken med skyr eller græsk yoghurt. Det er ikke tit at jeg har tykmælk i mit køleskab.

    • Gitte Hansen 14. november 2016 af 20:49- Svar

      Hej Eva
      Ork ja det kan du sagtens. Kærnemælk eller creme fraiche vil også være fint.
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Maria 13. november 2016 af 17:10- Svar

    Uhmm virkelig lækker kage med alverden dejlige ingredienser i 🙂
    God søndag herfra “Giveaways i Danmark”

    • Gitte Hansen 13. november 2016 af 22:04- Svar

      Hej Maria
      Det glæder mig du synes om kagen 🙂
      Tusind tak for din søde tilbagemelding
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar