Marabou cookies. <3 Uhm – i dag får du opskriften på et fad knasende sprøde cookies med Marabou.
I weekenden havde vi huset fyldt med gæster og der blev bagt kager på livet løs.
Vil du tjekke kagebordet ud og læse om hvad vi serverede, så kig med her.
Du får lige et glimt her. Dagens Marabou-cookies kan du skimte bagerst. Fadene blev hurtigt tømt også cookies-kagefadet 🙂
Der blev bagt chokoladekage, æblekage, drømmekage og småkager.
I dag får du opskriften på småkagerne.
Du skal høre om lækre knasende sprøde Marabou-cookies, som vakte jubel hos både vores store og små gæster.Cookies’ene er rigtigt nemme at lave og ja det passer altså.
Jeg vil gætte på at du har de fleste ingredienser i dine køkkenskabe, måske lige bortset fra en plade Marabou?
Hvis du er en chokolade-smugspiser, ved jeg jo ikke hvor god du er til at værne om dine chokoladelagre? 😉Hjemme hos os, skal chokolade gemmes rigtigt godt. 🙂
Heldigvis havde vi en plade “salte mandler Marabou” i gemmerne. Wow da, sikke nogle lækre cookies! Kombinationen af salt og sødt er bare skøn.
Tilsæt derfor altid gerne et knivspids salt i dine småkager, det smager SÅ lækkert!
Kan du ikke lige finde en plade Marabou med salte mandler, kan en plade almindelig Marabou også bruges. Anden chokolade selvfølgelig også bruges.
Vælg bare din favorit. Tilsæt også gerne en håndfuld grofthakkede mandler i cocokies’ene – uhm
Cookies’ene får en dejligt sød krydret smag p.g.a. brun farin.
Ønsker du en mere neutral smag så erstat gerne halvdelen med almindeligt sukker.
Jeg ELSKER dog brun farin i kage, så den fik fuld styrke! 🙂Her kommer opskriften på knasende sprøde Marabou cookies:
Marabou cookies – få en god nem opskrift på Marabou kager hér
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 150 gram brun farin 2½ dl
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 180 gram hvedemel 3 dl
- 200 gram Marabou anden chokolade kan bruges f.eks. Daim, Maltesers eller M&M's
Sådan gør du
- Rør smør med farin. Brug gerne din køkkenmaskine.
- Pisk ægget i. Bland bagepulver, vanilje og salt i hvedemelet og rør det i.
- Hak chokoladen groft og tilsæt. Vend den forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Sæt små cookies på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to teskeer. Lav god afstand imellem kagerne.
- Bag kagerne 10-12 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde i kanten.
- Lad kagerne afkøle på en bagerist. De bliver knasende sprøde når de er kolde.
Noter
Tilsæt evt. 1-2 spsk kakao til dejen og lav lækre chokoladecookies.
Sprøde lækre chokoladecookies – nemme at lave. Mmmm Marabou!
Her kan du se cookies-fremstillingsprocessen i billeder.
Fra start til slut, til en knasende sprød cookie i hånden går der max. en halv time.
Farligt fristende at man kan lave 50 cookies så nemt og hurtigt – de kan jo hurtigt være klar til aftenkaffen? 🙂
Hvad serverer du forresten for uventede gæster? Gevalia og Marabou-cookies? 🙂
Sådan laver du Marabou cookies – se billederne her:
Cookies’ene bliver lidt mørke i farven og det er p.g.a. den brune farin.
Det giver en fin farve og en særlig sød krydret smag.
Pep gerne kagerne op med Smarties eller M&M’s, det giver lidt ekstra kulør. Måske du også skulle prøve disse Twix cookies?
Prøv gerne den variant til børnefødselsdagen måske?
Tilsæt også evt. 1-2 spsk kakao til dejen og lav lækre chokoladecookies.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager disse hurtige nemme cookies!
Jeg var nødt til at forære mine gæster kagerne med hjem og alle skyndte sig at sige JA TAK! 🙂
Lækre nemme cookies, der snildt kan bages på en travl hverdag også.
Skal dine børn have kage med i skole er disse et godt bud, de vil blive populære på ethvert kagebord. Som kollegakager vil de også være fænomenale.
Få inspiration til flere opskrifter på chokolade cookies ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Har netop bagt dem med Daim – MUMS – og super nemme.
Hej Gitte.
Jeg bagte disse fantastisk småkager i onsdags, så jeg havde lidt til kaffen her i weekenden. De er bare gode og rigtig sprøde. Jeg havde en rest af saltede peanuts ca en håndfuld som jeg også hakkede og kom i. Det fungerede godt.
jeg syntes at småkagerne blev bedre dagen efter de var bagt, ligesom smagen havde sat sig.
Super nemme og rigtig gode. De vil blive bagt igen og igen.
Tak
Venlig hilsen
Pia
Lækkert
Jeg elsker også kombinationen af sødt og salt