Nemme sprøde makroner af mandelmel

DSC_5098

Vidste du, at man kan lave hjemmelavede kokosmakroner på under ½ time?

Vidste du at der til hjemmelavede makroner kun kræves 3 ingredienser (+3 dryp mandelessens)?

Vidste du, at en familie på 4 kan spise en hel portion på lidt over et døgn?

Nå ikke?

Så kig med her. Nu får du nemlig verdens nemmeste opskrift på verdens nemmeste og lækreste makroner.

Har du (som jeg) en pose mandelmel i køkkenskabet (købt BILLIGT i Tyskland) så går det  hurtigst, ellers må du male nogle mandler i blenderen.

DSC_5071

Det er disse 3 ingredienser du skal bruge. Sukker, æggehvide og mandelmel. Voila.DSC_5068

Jeg fandt opskriften i ugebladet SØNDAG (ahh skønne minder om en herlig ugeblads-lørdag på terrassen) men jeg lavede den lidt om. Simpelthen fordi jeg havde pasteuriserede æggehvider med 1½ æggehvide pr. bæger ( i denne opskrift skulle der 1 æggehvide i). Jeg havde heller ikke mandelessens, men de smagte ganske glimrende uden.

DSC_5078

DSC_5108

Min tilpassede opskrift på hjemmelavede makroner blev som følger: 

1½ æggehvide

185 gram sukker

3 dråber mandelessens

200 gram mandelmel (for det passede med en pose)

P.S.: En pose mandelmel kan købes for under en 10’er i Tyskland, så storshop gerne næste gang du krydser grænsen. 😉

DSC_5109

Fremgangsmåde:

Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har prøvet at bage nemmere småkager. Dejen tager 1 minut at røre sammen. Hurtige kager til aftenkaffen 😉

Tøm posen med mandelmel i en skål, eller blend mandlerne fint i blender.

Tilsæt sukker

Tilsæt æggehvide

(Tilsæt evt. 3 dråber mandelessens, hvis du har)

Rør rundt. Voila. Det er da bare en nem opskrift!

DSC_5072

Form små kugler. DSC_5074 DSC_5075

Bag makronerne 18 minutter v. 180 grader (eller 150 grader varmluft).

DSC_5102

Snif snif!

Så er der makroner 🙂
DSC_5098Makronerne er knasende sprøde og meget søde. Du vil ikke kunne spise et kæmpe bjerg, men det er måske meget godt. Det er ikke de mest usunde småkager, hvis det skal være, hvis du altså kan undlade at spise et bjerg 😉 Der er intet fedt i dejen, hvis man altså ser bort fra de fedtholdige mandler.

God fornøjelse med dine makroner. Jeg har stadig nogle bægre æggehvide i køleskabet (og mere mandelmel i køkkenskabet) og nu har jeg købt mandelessens. Selvfølgelig skal der laves en version med mandelessens også.

Stay tuned 🙂
DSC_5101

Mere inspiration

11 Kommentarer

 1. Mogens Kristensen 5. februar 2017 af 08:59- Svar

  Kan makronerne fryses; jeg vil senere lave Sarah Bernard?

  • Gitte Hansen 5. februar 2017 af 11:15- Svar

   Hej Mogens
   Det har jeg ikke prøvet, jeg har faktisk ingen anelse? Jeg vil tro at makronerne bliver fugtige og klistrede, så jeg tror desværre ikke det er en god ide.
   Lyder ellers rigtigt lækkert med Sarah Bernhardt 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Majbrit 10. oktober 2015 af 13:17- Svar

  Hvor i Tyskland kan man få mandelmel til ca. 10kr. for 200g. ?
  Jeg bor lige ved grænsen men har kun set det til 20-25kr. pr. 200g. Jeg spiser low-carb og bruger derfor en del mandel-mel.
  Hilsen
  Majbrit

  • Gitte Hansen 10. oktober 2015 af 15:13- Svar

   Det er et par år siden vi købte det i en grænsekiosk, men ved nærmere eftertanke var der måske kun 100 gram i posen? Det passer også bedre med din pris. Det var da en beklagelig ups’er i så fald. Sorry, men stadig billigere i Tyskland end i DK. Heldige dig :mrgreen:
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Natalie 9. juli 2015 af 15:09- Svar

  Hej
  Jeg har en masse mandelmel! Har du evt andre opskrifter på kager, brød og andet med mandelmel i, eller har du hørt om noget? Vil MEGET gerne høre 🙂

 4. lund 3. december 2014 af 12:15- Svar

  fulgt din mandelmelmakron opskrift – med 2×1½ æggehvide da jeg overhovedet ikke kunne samle dejen.
  Men hvorfor flyder mine makroner ikke ud? de små kugler forblev små kugler. Kan du med din opskrift samle dejen til kugler – og flyder de ud som på billedet?
  Hilsen Lund

  • Gitte Hansen 4. december 2014 af 18:37- Svar

   Ja jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke. Kan du have brugt for meget mandelmel måske?`
   Jeg kan ikke gennemskue hvad der er gået galt? Jeg synes det blev små lækre sprøde makroner. Op på hesten igen, ellers må du prøve kræfter med nogle helt andre småkager 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Makroner LCHF style | Big Time! 24. maj 2014 af 16:40- Svar

  […] makroner, så jagten på en brugbar opskrift, der kunne tilpasses gik i gang. Den fandt jeg hos bagenørden, der havde fundet en grundopskrift med mandelmel og så tilpasset den til det hun kunne lide. Jeg […]

 6. Minyi Mak 9. januar 2014 af 19:45- Svar

  Kan man bruge andet “mel” ? 🙂

  • Gitte Hansen 9. januar 2014 af 21:41- Svar

   Hej
   Det er nok lidt svært vil jeg sige, da makroner jo er lavet af mandler? Både konsistens og smag afhænger lidt af de mandler? Eksperimentér dig bare frem. Hvad du kunne erstatte med kan jeg ikke lige komme på?
   Skriv lige hvis det lykkes dig. Spændende projekt! 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar