Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak

Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak

Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak

Er I også vilde med pastasalat hjemme hos jer? Det er vi. Komplet vilde og endnu mere vilde, når det er grillsæson.

Pastasalat er mega-let at lave og hvis du bruger fuldkornspasta og rigeligt grønt, er det faktisk også rimeligt sundt. Pastasalat kan laves med en olie/eddikedressing eller med en hvis dressing til. Ønsker du en light-version, så bruger du bare fromage-frais eller cheasy fraiche ell. lign. Du bestemmer 😉

Dagens pastasalat-version er med karry og jeg tror faktisk godt den kunne blive familiens pastasalat-favorit. Er du vimmer som der blev spist her!

Jeg havde kogt 1½ pose fuldkornspasta, i den forhåbning at der ville være mad nok til to dage. Næh nej. Dag 2 måtte vi spæde salaten op med ekstra grønt, for at få den til at række. Ok må vist hellere indrømme, at vi, i min familie,  er to voksne og to store – altid umættelige –  teenagere. 🙂

Det kunne være tegn på at vi var meget sultne, men det kunne også være tegn på, at pastasalaten smagte ekstra godt? Jeg tror det var en god kombination 🙂

DSC_1448

Pastasalat med karry er en vinderpastasalat – familien hér har talt. Det grønne indslag i salaten, kan du jo sagtens variere efter behag. Jeg brugte vores køleskabs “forhåndenværende” grøntsager; peberfrugt, rødløg og majs. Gulerodstern er også fine at bruge (og giver mæthed og fylde i maven)

Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak

Hvis du koger pastaen om morgenen, og stiller den til afkøling, er der mad på 10 minutter om aftenen. Du kan også fint bruge en pastarest til salaten, så går det jo endnu hurtigere.  Er du ikke til karry, så undlader du det jo blot. Du bestemmer 🙂

Vi grillede en hurtig flanksteak til pastasalaten. 3 minutter på hver side, på gasgrill –  1-2-vupti. Den hurtigste, nemmeste grillmenu i verden!

Har du endnu ikke prøvet at grille flanksteak, så skulle du næsten prøve. Det bliver supermørt og lækkert kød. Faktisk er det vel bare i virkeligheden én kæmpestor steak sådan én? Ha, ha. Nogen her i huset drømmer vist om at spise en hel én selv. 😀

Er du heldig, kan du nogle gange få en flanksteak rimeligt billigt. Efter en tur på grillen skal den blot hvile lidt og herefter skæres ud i tynde skiver. SÅ lækkert! Ofte kan du købe dem færdigmarinerede, men du kan også sagtens selv marinere én uden problemer. Pensl evt. med barbecuemarinade ell. lign.?Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteakPastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak

Her får du opskriften.

Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4-6 pers.

Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak
Det skal du bruge:
  • 1½ pk. fuldkornspasta
  • ½ liter creme fraiche (ell. fromage fraiche, tykmælk, cheasy fraiche ell. lign. Fedtprocenten bestemmer du selv)
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1 gul og 1 rød peberfrugt i små tern
  • 1 rødløg i små tern
  • 1 dåse majs
  • 1 flanksteak evt. færdigmarineret. Andet kød kan sagtens bruges, grillet kyllingebryst eller svinekød måske?
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen og stil den til afkøling
  2. Snit grøntsagerne
  3. Bland dressingen og vend grøntsager og den afkølede pasta heri. Bland tingene i lidt efter lidt. Spæd evt. op med lidt ekstra creme fraiche/tykmælk, hvis du synes pastasalaten bliver for tør
  4. Stil koldt, til pastasalaten skal serveres.
  5. Grillet flanksteak:
  6. Steaken krydres godt, hvis ikke den er færdigmarineret.
  7. Gril den 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse.
  8. Lad den hvile på et fad eller en slukket grill, imens du dækker bord. Skæres ud i tynde skiver.

En rigtig nem grillmenu, som kan tilberedes med hovedet under armen – næsten.

Det passer mig fint! Når vejret er strålende, gider jeg ikke opholde mig længe i køkkenet. Sådan har du det sikkert også, tænker jeg?

Portionen er stor, og er I ikke vildt sultne, kan I fint have nok til 2 dage. Pastasalaten er også perfekt at tage med i skole/på job i små frokostbøtter, hvis der skulle være en rest tilbage.

Skal du invitere til buffet eller fødselsdagsbord, eller komme med en ret til et koldt bord et sted, er pastasalaten også et rigtigt godt bud. Den vil have “bred appeal” og kan sagtens laves i forvejen. Genialt ret, hvor der bliver mad til mange.

Vi har fået en ny pastasalatfavorit her på matriklen og tror da vist snart, at den skal serveres igen. Måske jeg skulle prøve at lave en variant med ananastern og plukket kyllingekød? Det kunne smage super lækkert tror jeg. Den idé må jeg lige skrive mig bag øret. 🙂

Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak

Håber alt vel hos dig derude i sommerlandet? Skønt med alle de grillaftener vi har forude. Vi er jo først lige begyndt.   🙂

Mere inspiration

4 tanker om "Pastasalat med karry og grønt og grillet flanksteak"

  1. Tak Gitte! Lavede idag denne pastasalat til grillgæster og den var det mest populærer på hele middagsbordet. Selv de kødelskende mandfolk spise mere pastasalat end kød! Dette bliver helt sikkert en klassisker her i huset så tak for en fantastisk opskrift.

    1. Hej Rikke
      Ej hvor lyder det bare godt. Helt fantastisk og det glæder mig virkelig at pastasalaten også er blevet et hit hjemme hos jer. Opskriften er helt sikkert også “flyttet ind” herhjemme hos os. Den skal også på bordet, næste gang vi inviterer gæster på buffet f.eks.
      Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig. Det blev jeg glad for. Altid dejligt, når en selvpåfunden ret bliver et hit 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Hej Gitte

    Desværre er kold pasta, noget jeg aldrig har kunne lide, men jeg vil huske på resten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *