Kyllinge bolognese med hakket kylling. Her får du en god opskrift på en nem pastaret med hakket kylling. En god hurtig billig gryderet, der smager skønt og som du kan lave på under 30 minutter.
Denne bolognese smager virkelig godt. En skøn kødsovs til pasta, med en dejlig mild smag. Jeg er sikker på at den vil være en succes hos både store og små i din familie.
En perfekt spaghetti bolognese, der bare er lavet med hakket kylling i stedet for hakket oksekød.
Når nu hakket oksekød er blevet så dyrt, så er det jo godt at man kan lave kødsovs med kylling også. Hakket kylling er nemlig meget billigere at købe.
Kyllingekød er også fedtfattigt, så der er heller intet svind under stegningen og så er det jo også sundere.
Det smarte er også, at kylling bliver meget hurtigere gennemstegt, så din bolognese skal ikke koge længe, før den er færdig. Nem lækker aftensmad, du kan lave i en fart.
Retter med kylling skal krydres godt og denne bolognese har masser af smag, fra en masse gode krydderier som oregano, basilikum, timian og rosmarin. Alt godt fra krydderihylden. 🙂
Jeg har også tilsat gulerødder, peberfrugt og en del rødløg til retten. Grøntsager giver både retten god smag, farve og tilfører også gode sunde grøntsagsvitaminer. Du kan sagtens bruge andre og flere grøntsager end jeg.
Har du grøntsagsforskrækkede børn, så kan du rive eller blende grøntsagerne, så er der ingen der får øje på dem. 😀
Opskriften på kødsovsen får du lige her. Nederst i dette indlæg får du også forslag til variationer og du får også opskrifter på flere opskrifter med hakket kylling.
Kyllinge bolognese med hakket kylling og grøntsager – opskrift
Ingredienser
- 100 gram bacon kan udelades
- 500 gram hakket kylling hakket oksekød eller svinekød kan også bruges
- 4 små rødløg finthakket. Du kan også bruge almindelige løg
- 2 bouillonterninger gerne hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
- 1 rød peberfrugt
- 4 fed hvidløg friskpressede
- 3 gulerødder finthakket eller revet
- 3 spsk tørret oregano smag til
- 1 spsk tørret basilikum smag til
- 1 tsk tørret timian smag til - kan udelades
- 1 tsk tørret rosmarin smag til - kan udelades
- 1 dåse flåede tomater
- 1½ tsk salt og peber smag til
- ½ liter kogende vand eller bouillon
- 1 dl fløde eller mælk jeg brugte sødmælk. Kan udelades eller erstattes med f.eks. flødeost eller creme fraiche
- jævning lidt mel og mælk rystet sammen
- 2 spsk ketchup eller tomatpuré smag til
- 1-2 tsk sukker smag til
- Evt. Friskrevet parmesan eller anden ost til servering
Sådan gør du
- Svits bacon, løg, hvidløg og bouillonterninger sammen i en stor gryde. Tilsæt evt. lidt olie. Brun til løgene er klare.
- Tilsæt hakket kyllingekød og brun kødet. Krydr godt med salt, peber, oregano, basilikum, timian og rosmarin.
- Skræl gulerødderne og skær dem i små tern eller riv dem på et rivejern. Svits gulerødderne med i gryden sammen med peberfrugt i tern.
- Hæld de flåede tomater ved. Skyl gerne dåsen med lidt vand, så du får det sidste med.
- Hæld kogende vand ved og lad retten simre 10 minutter, gerne længere tid. Hæld mælk/fløde ved og jævn retten med meljævning. Smag til med sukker og ketchup og evt. med ekstra salt/peber og krydderier.
- Din kyllinge bolognese er nu klar til servering.
- Server gerne retten med revet ost /parmesanost og evt. friske krydderurter.
Noter
Kødsovs med hakket kylling – nem og lækker aftensmad på under ½ time
Faktisk så er det denne opskrift på one pot kødsovs jeg har brugt som udgangspunkt, men her har jeg bare kogt kødsovs og pasta hver for sig.
Det er lidt smag og behag hvilken version man synes bedst om. I en one pot version, der koger man pastaen sammen med kødsovsen i én og samme gryde.
I dag fik kødsovsen lov til at koge for sig selv. En skøn kyllinge kødsovs, der er klar på ½ time. 🙂
Lav gerne en stor portion bolognese kødsovs og frys ned. Det er nemlig genialt at have nemme retter som kødsovs i fryseren, til dage hvor det skal gå ekstra hurtigt i køkkenet. Så slipper du får at havne i den dyre fast-food-fælde. 🙂
Tips og variationer til opskriften:
- En kyllinge bolognese smager også godt med bladselleri, hvis du er til den slags.
- Tilsæt gerne rødvin, hvis du vil have en dybere smag, som i en “rigtig” bolognese.
- Mælk/fløde kan udelades, hvis du gerne vil lave en fedtfattig version af retten
- En evt. rest kan med fordel gratineres i ovnen a la lasagne eller bruges som fyld på en pizza eller i pirogger?
- Tilsæt gerne cocktailpølser eller pølser i skiver, det smager også super godt og det vil især børn elske.
Spaghetti og kødsovs er mange børns livret og voksnes også. En populær ret som aftensmad til hverdag.
Nu fik du en version med hakket kylling og den er rigtig god.
Vi nød den herhjemme og havde mad til flere dage, da vi kun er min mand og jeg hjemme nu. Skønt med nem varmemad i flere dage.
Spring du bare på den lækre ret. Jeg håber – og tror – at den også bliver en succes hjemme hos dig.
Rigtig god fornøjelse med kyllingebolognesen til dig. 🙂
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på kødsovs og kylling, så prøv også denne med pesto.
Prøv også disse pastaretter med kødsovs:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
