Skinkeboller med ost. Uhm har får du opskriften på svampede saftige gulerodsbrud med skinke og ost. Lækre luftige madpakkeboller.
Ej jeg har fået en god idé! 
Nu det er ved at være madpakke tid igen, så tænkte jeg på om man mon ikke kunne bage nogle lækre boller med kødfyld.
Sådan nogle lækre boller, men hurtigt kan snuppe med i madpakken til skole, job eller børnehave.
Det måtte prøves. Det var helt perfekt at vi lige havde en pakke skinke i køleskabet. Ost har vi også altid.
Madpakke bollerne måtte prøves og de blev en kæmpe succes! Lækre svampede boller med skinke og ost.
Det er bloggens opskrift på de populære gulerodsbrud, jeg har eksperimenteret med. Je ghar bare tilsat ost, skinke og oregano til disse.
De er bare SÅ lækre og meget nemme at lave, uden æltning. Det kan vi lide. Perfekt var det også, at vi lige havde nogle runkne gulerødder, der skulle bruges.
Al slags kød kan bruges, også kylling i tern. Alle slags ost kan også bruges. Bare riv lidt af den du har i køleskabet. Cheddarost, Havarti eller fuldfed Danbo er også lækkert i bollerne. Jo federe ost, jo mere svampede boller.
Mængden af ost bestemmer du også selv og ost kan selvfølgelig også udelades. 
Du kan tilsætte skinke og ost i alle slags boller, tænker jeg.
Har du ikke gulerødder, så kan du erstatte med f.eks. squash. Disse squashbrud er også bare super lækre. Prøv også med revet kartoffel, revne rødbeder, græskar eller hvad du nu lige ellers kan finde på?
Få flere tips til lækre boller med eller uden grøntsager og fyld og andre madpakkeideer nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Skinkeboller med ost og gulerødder – nem opskrift

Ingredienser
Dej til gulerodsbrud:
- 5 dl lunkent vand kan erstattes med surmælksprodukt
- 25 gram gær Hvis du koldhæver dejen, skal du kun bruge 10-15 gram
- 2-3 tsk sukker kan erstattes med honning
- 1½ æg gem ½ sammenpisket æg til pensling
- ½ dl olie smagsneutral raps-eller solsikkeolie
- 100-200 gram solsikkekerner kan udelades eller erstattes med andre kerner
- 2 tsk salt
- 1-2 spsk oregano kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- 200 gram gulerødder fintrevne. Kan erstattes med f.eks. squash, rødbede, kartoffel, græskar?
- 800 gram hvedemel ca. Du kan erstatte 1/3 med anden grovere meltype
- ½ sammenpisket æg til pensling
Fyld til skinkeboller:
- 150-200 gram skinke i tern eller strimler el. mere. Andet kød kan bruges f.eks. kyllingekød, bacon, soltørret tomat Kød kan udelades
- 50-100 gram revet ost gerne Danbo, cheddar, Havarti el. lign. Ost kan udelades
Sådan gør du
- Lun vandet i elkedlen og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker el. honning, olie og 1½ æg (gem ½ sammenpisket æg til pensling). Hæld nu solsikkekerner i. Riv gulerødderne fint og tilsæt sammen med oregano, revet ost og skinke

- Rør mel i lidt af gangen sammen med salt. Dejen bliver fast og klistret. Kan røres med grydeske eller køkkenmaskine. Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min. Gerne i ovnen v. 30 grader. Kan også koldhæves 8-10 timer i køleskab

- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt boller på med 2 spiseskeer. Jeg fik plads til 20 stk. af denne portion. De må gerne stå tæt, sammenbagte boller får blødere kanter. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted ca. 30 min, evt. i ovn

- Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg og bag nu bollerne ca. 20 minutter. De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Tjek dem undervejs

- Nyd bollerne lune eller afkølede. Smager skønt med ost og smør på. Opbevares i køleskab og kan lunes/ristes i ovn/aifryer dagen efter.

Noter
Skinkebollerne kan fryses.
Skinke kan udelades eller erstattes med kylling i tern, bacon, soltørret tomat? Gulerødder kan erstattes med f.eks. græskar som i disse græskarboller. Prøv også disse æltefrie skinkeboller uden ost. Kan også bages som flutes eller skinkebrød - tilpas bagetiden.
Saftige osteboller med skinke og gulerod – nemme til madpakken
Sikke nogle lækre skinke oste boller! Vi spiste dem til aftensmad med smør og ost på – haps de var lækre! Der er jo skinke i, så bollerne skal opbevares i køleskabet eller i fryseren.
Bollerne bliver som nybagte, hvis du stænker dem med lidt vand og rister dem i ovn el. airfryer. Bare lige et tip til dig.
Hvis du tager skinkebollerne frosne op om morgenen, kan de tø langsomt op i skoletasken. Mon ikke de så er klar til frokost?
Når du bruger grøntsager i boller, så bliver de ekstra saftige, får flere vitaminer og grøntsagsfibre.
Bollerne bliver sundere og holder sig derudover også friskere i længere tid, også i madpakken. Smart! 🙂
Det er super nemt at lave disse skinkeboller. Dejen kan røres med ske og skal ikke æltes – skønt med nemme æltefrie boller.
Kan man koldhæve dejen?
Jeps det kan man nemlig. Bollerne kan også bages med en koldhævet dej. Få inspiration i denne opskrift på koldhævede gulerodsbrud her.

Mine skinkeboller hævede en del i ovnen v. 30 grader, så de voksede lidt sammen under bagningen. Pyt!
Når boller bliver sammenbagte, så får de faktisk endnu blødere kanter. Man kan sagtens fordele bollerne på 2 bageplader, så de ikke vokser sammen. Du bestemmer. 
Sikke nogle lækre madpakkeboller med fyld! Dem må du prøve. Lav evt. en portion som aftensmad, så er der styr på madpakkerne eller frokosten til dagen efter.
Bollerne vil være et hit i madpakken til skole eller job. Prøv dem også på udflugten, picnic, skovturen eller bilturen.
Sådan en “gnavebolle” er meget sundere – og billigere – end den fastfood I kan købe undervejs. Dine børn – og de voksne i din familie – vil elske dem! Prøv også disse pizza boller af foccacia dej. De er også super lækre i madpakken.
Hvis du gerne vil se flere madpakkeideer, så klik her og få en masse nemme opskrifter.
Rigtig god fornøjelse med skinkebollerne til dig. 
Få flere nemme lækre opskrifter på madpakkeboller eller madpakkeideer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.







Kan der bruges glutenfri mel