Æggekage med blomkål og ost. Her får du opskriften på en nem æggeret, der mætter godt. Et hit til en kødfri dag. Blomkål bagt i ovn med æg og ost – nam nam.
Dagens ret er en rigtig nem og lækker ret med blomkål, æg og cheddar ost bagt i ovn.
Det var en ide der udsprang af denne succesopskrift med snackblomkål stegt i ovn med krydderi.
Jeg lurede på, om man ikke kunne tilsætte æg efter blomkålen var stegt, så det blev en slags æggestand med de lækre stegte blomkål?
JO det kunne man og uhm et hit. Projektet lykkedes! Det blev den skønneste ret med stegt blomkål og æggekage med cheddar, alt tilberedt i et og samme stegefad.
Retten er super nem at lave og den vil være et hit både som frokostret eller som hovedret serveret med en god skive brød til. Kan også spises som tilbehør, som en slags blomkålsgratin?
Du kan lave retten som den er, helt uden kød eller du kan tilsætte f.eks. skinketern, kyllingekød eller måske lidt bacon på toppen? Du bestemmer 🙂
De stegte blomkål bagt i ovn med æg og cheddarost var en virkelig lækker ret og jeg springer straks til at dele opskriften med dig:
Æggekage med blomkål og ost – blomkål i ovn – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 blomkål skåret i skiver. Broccoli eller andre grøntsager kan også bruges
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 50-100 gram cheddarost kan udelades eller erstattes af anden ost
- salt/peber
- olie/smør til stegning
Sådan gør du
- Skyl og rens blomkålen.. Skær blomkål og stok i skiver og læg den på en stegepande. Blomkålen er lidt porøs at skære, men også "smulderet". Jeg brugte min Scanpan bradepande, der både kan bruges på komfur og i ovn
- Hæld olie eller smør ved og drys med krydderi. Jeg brugte barbecue-krydderi, men du kan også bare nøjes med salt og peber
- Steg blomkålsfadet ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Blomkålen skal svitses og få en stegt overflade.
- Imens blomkålen steger, pisker du æg, mælk og salt og peber sammen.
- Hæld æggeblandingen over blomkålen og riv evt. cheddarost på toppen
- Sæt nu fadet i ovnen igen i yderligere 15-20 minutter ved samme temperatur. Retten er færdig, når æggemassen er stivnet
- Nydes lun med en god skive rugbrød.
Noter
Du kan svitse .eks. skinketern/bacon sammen med blomkål. Du kan også stege bacon og lægge på toppen.
Æggekagen smager også godt kold dagen efter.Du kan svitse andre grøntsager med blomkålen, f.eks. gulerødder eller peberfrugter
Blomkål i ovn med krydderier og cheddarost. En nem lækker ret – prøv en blomkålsæggekage
Juhuu – projektet lykkedes. Det blev en rigtig lækker og smagfuld ret. Den gjordet det fint ud for et hovedmåltid for os, med et par gode skiver rugbrød til.
Hvis du gerne vil servere et kødløst måltid en dag, er denne ret et godt bud.
Æggeretter mætter godt, da æg indeholder meget protein. Blomkål er fyldt med vitaminer, så en sund, nem og billig ret.
Når blomkål er i sæson, kan man tit købe et stort blomkål for under en tyver.
Du skal bruge meget få ingredienser til retten, så bare spring på.
Få inspiration til flere lækre opskrifter med blomkål ved at klikke her her
Blomkål kan sagtens erstattes med f.eks. broccoli eller andre grøntsager. Få også en god nem opskrift på en anden æggekage med grøntsager her.
For en gangs skyld får du lige her en opskrift fra mig der er knap så kalorieholdig.
Mon ikke vi trænger til en pause fra alle kagerne bare engang imellem? Der er jo ingen der siger at vores pause behøver være lang 🙂
Få flere gode nemme opskrifter med blomkål her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.