Brombærkompot. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem og lækker kompot med brombær. Hurtig marmelade/syltetøj på ingen tid.
Det er brombærsæson og på ingen tid man man plukke store fyldte skåle med brombær i skoven.
Sidste dag var jeg igang med plukkeriet og på kun ½ time fik jeg plukket næsten 1 kg. Så det er bare med at komme igang med de gratis glæder i det fri.
Frisk luft, natur og en sand gaveregn fra skovens brombærkrat. Du må lure om du kan finde et godt sted at plukke? Jeg afslører ikke hvor jeg plukker mine brombær 🙂
Dagens brombærhøst brugte jeg til en lækker brombærkage og en nem kompot, som du skal høre om i dag.
Er du også nysgerrig efter opskriften på brombærkagen, så kan du finde den ved at klikke her. Du kan også få inspiration til flere lækre brombær opskrifter nederst i dette indlæg.
Hvad er kompot og er det nemt at lave?
Det er mega nemt at koge brombærkompot, for faktisk er det bare bær, sukker og vaniljesukker der skal koges op.
Kompot er lidt anderledes end syltetøj. Det er noget tyndere i konsistensen og knap så sødt også.Du kan smage til med sukker, så du bestemmer selv hvor sød/syrlig din kompot skal være.
Du kan fint jævne kompotten med lidt kartoffelmel eller tilsætte f.eks. syltesukker, men så vil det næsten være brombærmarmelade, du laver.
Uhm marmelade med brombær er altså også også bare super lækkert. Få en god nem opskrift her.
Marmeladen smager SÅ lækkert på brød, men prøv den også til f.eks. pandekager med is. Uhm 🙂
Jeg er blevet fan af kompot efter jeg prøvede at lave den lækre jordbærkompot i sommerferien.
Kompot er genial som topping på desserter, skyr eller morgenmad. Den ikke er alt for sød, og faktisk så er den tynde konsistens rigtig fin, da kompotten fordeler sig bedre så.
Jeg fik 2 glas brombærkompot ud af dagens portion og gav Mikkel og hans kæreste 1 glas med hjem. Det blev de meget glade for.
Det andet glas brombærmarmelade passer jeg godt på og har “indviet” det ved at bruge 1 tsk på en ostemad i ny og næ. Uhm det er altså også bare et hit 🙂
Det er super nemt at lave kompot. Jeg tænker at du kan lave kompot af alle slags bær. Bare skift brombær ud med andre bær/anden frugt i opskriften nedenfor. Bare spring på 🙂
Brombærkompot – få en god nem opskrift på kompot med brombær hér
Ingredienser
- 500 gram brombær kan erstattes med andre bær/anden frugt
- 150-200 gram sukker start med 100 gram og smag til med resten. Det svinger meget hvor syrlige brombær er
- 1 tsk vaniljesukker ½ vaniljestang kan også bruges
Sådan gør du
- Vask brombærrene og befri dem for urenheder
- Hæld brombærrene i en gryde og drys halvdelen af sukkeret over. Lad brombærrene trække i sukkeret i minimum et kvartér. Tilsæt vaniljesukker
- Kog brombærkompotten langsomt op og lad den simre i ca. 20 minutter. 10 minutter uden låg. Omrør undervejs. Smag kompotten til med evt. ekstra sukker eller ekstra vaniljesukker
- Kompotten vil tykne lidt når den afkøler, men tilsæt evt. lidt Maizenajævning eller brug syltesukker, hvis du ønsker en tykkere kompot
- Hæld kompotten på skoldede glas - evt. Atamonskyllede glas, hvis kompotten skal holde sig længe
Noter
Nem og lækker brombær kompot – klar på under ½ time
Det er nemt og hurtigt at koge en portion kompot.
Det kan være lidt svært at se hvornår kompotten er tyknet nok. Jo længere tid du koger kompotten, jo mere koger den ind og tykner.
Du kan lave en test ved at afkøle 1 tsk på en tallerken i køleskabet. På den måde kan du fornemme kompottens konsistens efter afkøling. Tilsæt lidt jævning, hvis du synes.
Som sagt må kompot godt være lidt tyndt i det, selvfølgelig afhængigt af hvad du skal bruge den til. Mine brombær var ret søde, så jeg kunne fint nøjes med 150 gram sukker. Start med den halve sukkermængde og smag til med resten. Det svinger meget hvor syrlige brombær er.
Måske du skal på jagt efter brombær i skoven? Jeg kan kun sige “Go for it”! Kompotten bliver ihvertfald super lækker.
Jeg glæder mig til at bruge kompotten til lækre desserter. Disse måske? 🙂
1.
2.