Foccacia. Sprødt og lækkert bradepandebrød med tomat og rosmarin. Sådan et lækkert brød, skal du høre om i dag.

Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

I sommers var vi i Italien. Ahh. Hvor er det et dejligt ferieminde!

Det er første gang familien har taget så lang en biltur, men ikke sidste tror jeg?

Vi spiste os mætte og glade i de tynde italienske pizzaer og den italienske is. Italien er et skønt land! Smuk natur, behageligt klima og SKØN SKØN mad, brød og vin.Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

Nå det var et sidespring. Grunden til at jeg fortaber mig i ferieminder er, at jeg, ved gennemgang af mit mel-depot herhjemme, fandt en pakke italiensk tipo-00 mel.

Tipo 00 mel er en meltype med et højere protein-indhold med bedre bage og hæve evne.

Man kan bage de lækreste pizzaer, de bedste boller og det bedste foccaciabrød af den type mel.

Snart slipper mit Tipo 00lager op, men så må vi vel bare til Italien igen? Eller også må jeg vel bare til at købe mit Tipo 00 mel i Føtex, for det kan man jo heldigvis også.:-) Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

Jeg ville bruge det eksklusive mel til et lækkert foccacia madbrød med rosmarin og cocktailtomater.

Jeg valgte at bruge opskriften til “Verdens Bedste Brød”, kun lidt tilpasset.

Der blev tryllet et verdens bedste brød, bare som madbrød i bradepande. Et sprødt og lækkert foccacia brød med tomat og rosmarin. UhmFoccacia bradepandebrød med tomat opskriftHer kommer opskriften: 

Foccacia brød med tomat – få en nem og lækker opskrift på bradepandebrød her

Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift
Foccacia / bradepandebrød med rosmarin og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 dl lunkent vand
  • 1 kg hvedemel gerne tipo 00 ell. Manitobamel evt. hvedemel og halvt durummel. Du kan skifte halvdelen eller 1/3 ud med grovere meltype eller havregryn,
  • 2 tsk. salt
  • 5 gram gær ca. det der kan ligge på en teske

Fyld:

  • 300 gram cocktailtomater - cherrytomater Flere/færre kan bruges
  • Rosmarin-kviste andre krydderurter kan bruges
  • ½-1 dl olie olivenolie eller solsikke- eller rapsolie
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i det lunkne vand.
  • Salt og mel tilsættes og dejen røres hurtigt sammen. Du kan også røre dejen sammen i 10 minutter på røremaskinen, det skulle give en mere elastisk dej, med godt resultat (det har jeg endnu til gode at prøve).
  • Du kan med fordel lave dejen om morgenen og lade den stå og boble under film hele dagen.
  • Du kan også snydehæve dejen i en 50 grader varm ovn eller i en lun vindueskarm, så kan du slippe med et par timers hævning.
  • Hæver dejen ved almindelig stuetemperatur, skal dejen gerne hæve 3-4 timer.
  • Når dejen er færdighævet hældes den enten i en rygende varm gryde (hvis du vil lave et Verdens Bedste Brød) eller hældes i en bradepande (foret med bagepapir), hvis du vil lave et foccaciabrød/bradepandebrød.
    Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift
  • Skær cocktailtomaterne over i kvarte og stop dem godt ned i dejen. Læg rosmarinkvistene ovenpå og dryp med rigeligt olie og groft salt.
    Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift
  • Lad gerne dit brød hæve med fyld i 1 times tid (eller en halv time i ovnen på 50 grader).
    Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift
  • Bag dit foccacia-brød ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter. Kig til det flere gange. Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent
    Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift
  • Serveres straks
    Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

Noter

Brødet er fryseegnet
Foccacia-brødet er også godt som sandwichbrød
Brødet er perfekt som buffetbrød
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Et nemt og lækkert madbrød i bradepande med tomat og rosmarin og smukt er det også

Foccacia bradepandebrød med tomat opskriftKan du også, som jeg, finde noget super-ekstravagant luksus extra jomfruolivenolie at dryppe på, er det bare FORNEMT (men mindre kan også gøre det 😉Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

Jeg fortsatte den italienske bølge med god olie også. Sjældent det kan klappe så Italiensk heldigt i mit køkken 😉

Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

Som fyld på foccaciabrødet kan du putte skinkefyld på, så bliver det til pizzabrød som beskrevet her. Du kan også lave det til et lækkert hvidløgsbrød med hvidløgsdyp som beskrevet her

1.

Hvidløgsbrød i bradepande - nem grov opskrift
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Se opskriften her

2.

Pizza foccacia - deep pan med hvidløg, skinke & tomat
Lækre bløde deep pan pizzaer med hvidløg, skinke, tomat og ost
Se opskriften her
Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Idag valgte jeg cherrytomater og frisk rosmarin på foccacia brødet, helt efter det forhåndenværende søms princip.

Min potte med rosmarin i vindueskarmen trængte i den grad til at blive “beskåret”. Jeg havde købt 4 bakker cocktailtomater på tilbud til ingen penge. Perfekt!

Efter dette princip laver jeg tit mad i mit køkken.

Bruger det der er i skabene, som udgangspunkt.

Er tilbudsjæger og går ind for stop madspild, så tit må der tænkes kreativt for at få tømt lagrene. Det vælter fortsat ud af mine skabe, siger familien! 😉Foccacia bradepandebrød med tomat opskriftSkær cherrytomaterne over i kvarte og stop dem godt ned i dejen. Læg rosmarinkvistene ovenpå og dryp med rigeligt olie og groft salt.

Sikke flotte farver! Du kan også pynte med f.eks. forårsløg, så det kommer til at ligne blomster. Så bliver brødet til det populære blomsterfoccacia.Foccacia bradepandebrød med tomat opskriftBrødet er færdigt når det er gyldent og ser spiseligt og appetitligt ud. 😉 Måske skal det bage lidt længere tid i din ovn end i min?

Spis brødet som tilbehør til suppe, som tilbehør til pasta, tapas, som snack-forret og som tilbehør til en buffet.

Brødet vil også være fint til en Römertopfret måske? Brødet kan nemlig sagtens bages imens stegesoen er i gang i ovnen.
Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

Nam. Nam. Det var tæt på at dette brød var en italiener værdig, men som sagt kan du sagtens bruge almindeligt dansk mel.

Kast dig endelig ud i det. Processen omkring brødet er lidt lang, med dobbelt hævetid.

Til gengæld skal dejen hverken æltes eller trilles, og det vinder den ved synes jeg.

Velbekomme til dig fra mig 🙂

P.S.: Er der brød til rest dagen efter kan det lunes i ovnen og blive sprødt igen. Hvis du lægger en skive ost i, og luner det i mikrobølgeovnen, så har du en nem og lækker ostesandwich.

Prøv også et koldhævet /langtidshævet foccacia brød med feta og tomat. Skal du kun bruge en lille portion, så prøv dette foccacia i airfryer.


Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

Få andre lækre opskrifter på foccacia og madbrød her:

1.

Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere & sandwich
Se opskriften her
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich

2.

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
Lækre foccaciabrød lavet af koldhævet dej
Se opskriften her

3.

Boller og brød med tipo 00 mel
Lækre sandwich - foccaciaboller med Tipo 00 eller Manitoba mel
Se opskriften her

4.

Foccacia med pesto i bradepande - madbrød
Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat
Se opskriften her
Foccacia med pesto og tomat - madbrød

5.

Madbrød nemt bradepandebrød med havregryn
Et skønt og nemt madbrød med Manitobamel og oregano
Se opskriften her

6.

Nemt foccacia med feta & tomat i bradepande
Nem madbrød i bradepande med cherrytomater og fetaost
Se opskriften her
Nemt foccacia med feta & tomat i bradepande

7.

Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød
Sprødt lækker foccacia madbrød bagt i airfryer
Se opskriften her
Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød

8.

Pizzaboller - nem foccacia pizza til madpakken
Nemme pizza boller med pepperoni og mozzarella
Se opskriften her
Pizzaboller - nem foccacia pizza til madpakken

9.

Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande
Nemt foccacia brød i bradepande med ramsløg
Se opskriften her
Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

10.

Foccacia med asparges - nemt madbrød
Smukt madbrød med grønne asparges og tomater
Se opskriften her
Foccacia med asparges - nemt madbrød


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.