Saftige lækre kalkunlår. Uhm her får du opskriften på lækre, sprøde, saftige, kalkunlår tilberedt i ovn eller på grill. De smager bare så godt, uanset hvordan du tilbereder dem. De er meget nemme at lave. Ja faktisk så kan de også laves i airfryer
I dagens opskrift får du tip om hvordan man griller kalkunlårene. Du får også anvisninger på hvordan du kan stege dem helt almindeligt i ovnen.
Det gjorde vi med lørdagens kalkunlår. Kalkunlår er den lækreste spise. Indimellem kan man være heldig at kunne købe dem virkelig billigt i supermarkedet.
Jeg lavede den lækreste menu med de kalkunlår. Kartofler, dampede asparges, kartofler og en dejlig rucolasalat.
Klart en menu du kan lave med meget få armbevægelser og anstrengelser.
Kunsten bliver for dig at opdrive kalkunlårene? Det er sjældent de kan fås i butikkerne, ja hvorfor forstår jeg ej?
Håber det lykkes for dig at finde nogle gode store kalkunlår, så du kan lave dagens ret 🙂Sprøde ovn grillede kalkunlår, nye kartofler, hollandaisesauce, nye grønne asparges og en lækker rucolasalat med forårsløg og tranebær.
En skøn menu. Du får opskriften lige her:
Kalkunlår i ovn eller på grill – sprøde og lækre. Få opskriften her:
Ingredienser
- 4 store kalkunlår kan erstattes med kyllingelår
- 2-3 spsk. olie
- Salt/peber krydr godt. Kan erstattes med f.eks. barbecuekrydderi
Tilbehør:
- 1½ kg nye skrabede kartofler
- Hollandaisesauce færdiglavet eller hjemmelavet, hvis du selv kan?
- 1 bundt grønne asparges.
Ruccolasalat
- 1 bakke bakke blandet ruccola
- 1 bundt forårsløg
- 1-2 håndfulde tranebær.
Sådan gør du
- Gnid/pensl kalkunlårene med olie, salt og rigeligt peber.
- Sæt kalkunlårene i ovnen 1-1½ time v. 175 grader varmluft eller på grill i ca. 45-60 min ved indddirekte varme. Kernetemperaturen skal være ca. 72-75 grader. Kan også laves i airfryer ca. 1 time v. 160 grader - eller til rette kernetemperatur
- Skrab og kog de nye kartofler, så de er færdige når kalkunlårene er færdige.
- Rucolasalat: Skyl salatbladene. Drys med forårsløg i skiver og drys med tranebær. Tilbered hollandaisesauce og kog grønne asparges 3-4 minutter i mikrobølgeovnen (så bevarer de mest smag og struktur. Tilsæt kun 1 spsk. vand.)
- Kalkunlårene er færdige når de er sprøde og gyldne. Kernetemperaturen skal være ca. 72-75 grader. Kødsaften skal være klar. Vend gerne kalkunlårene undervejr
Noter
Hvis du bruger kyllingelår, skal tilberedningstiden forkortes
Kan også laves i airfryer ca. 1 time v. 160 grader - eller til rette kernetemperaturSprødstegte lår af kalkun tilberedt i ovnen – også lækre på grillen
Lårene pensles med olie og drysset med krydderi. De er SÅ nemme at lave 🙂
Sprøde kalkunlår med krydderi.
Så er der faktisk allerede serveret.
Sikke en lækker sommermenu, også selvom den var ultralet at lave.
Kan også laves i airfryer ca. 1 time v. 160 grader – eller til rette kernetemperatur.
Den lækre grønne ruccolasalat smagte forfriskende og lækkert til det sprøde kalkunlår.
Du behøver ingen dressing til salaten. Kombination af forårsløg og tranebær gjorde salaten god, smagfuld og saftig.Jeg elsker elsker elsker denne årstid hvor man kan købe nye grønne asparges og hvor de er til at betale. Asparges er nemme at tilberede. Få en masse tips til opskrifter og tilberedningsmåder her.
Disse dampede jeg bare i mikroovnen:
Skønt med en årstid hvor man kan servere det lækreste grønt på 2 minutter 🙂
Mine teenagere (og gemal) var ellevilde og det gør vi altså snart igen, altså tilbereder kalkunlår på den måde.
De er jo billige og supernemme at tilberede. Kydr kødet godt, for kalkunkød er i sig selv meget fersk i smagen.
Det er en rimeligt fedtfattig ret, hvis man altså fratrækker det sprøde kalkunskind?Du kan sagtens grille kalkunlårene på din udendørsgrill? Jeg tænker de skal have 60 minutter ved inddirekte varme eller deromkring. Bare spring på.
Få flere gode opskrifter med kalkun her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.