Gulerodsmuffins med frosting. Uhm her får du opskriften på nemme svampede muffins med gulerødder og smørcreme topping.

Øj se lige nogle lækre muffins, jeg har serveret her på kagefadet. De lækreste saftige små gulerodskager med olie og brun farin i dejen.
Kagedejen er super nem at røre sammen og den kan fint røres bare med ske. Gulerødder skal bare rives og vendes i.
Muffins’ene bages og voila! Så er kagerne klar til den lækre frosting.
Jeg har brugt en dejlig vanilje smørcreme, men du kan også bruge en smørcreme med citron? De smager også godt med en flødeostecreme.
Muffins’ene kan du sagtens også bage som en hel gulerodskage også? Så skal bagetiden bare forlænges.
Det gode ved at bage muffins med gulerødder er, at kagerne bliver ekstra søde og saftige og så bliver de jo også bare lidt sundere.
Kagerne kan sagtens også bages med squash – uhm squashmuffins er jo også bare super lækre.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre gulerodskager/ squashkager og gode frosting opskrifter også.

Her får du opskriften på dagens lækre muffins:
Gulerodsmuffins med frosting – få en god nem opskrift med brun farin og olie

Ingredienser
Gulerodsmuffins:
- 2 æg
- 100 gram brun farin kan erstattes med almindeligt sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 gram hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl olie raps- eller solsikkeolie
- 175 gram revne gulerødder kan erstattes med revet squash
Smørcreme:
- 100 gram smør blødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram flormelis
- evt. 1 spsk citronsaft eller appelsinsaft kan udelades
Sådan gør du
Gulerodsmuffins:
- Pisk æg, farin og vaniljesukker. Tilsæt olie. Bland mel, kanel, bagepulver og salt vend det i dejen.

- Riv gulerødderne og tilsæt

- Put dejen i muffinsforme. Jeg fik 12 muffins og brugte 1½-2 spsk dej pr. form. Brug gerne muffinsforme af silicone eller sæt papirformene ned i en ekstra form af enten papir eller metal, så holder de bedre på formen

- Bag gulerodsmuffins'ene ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn). Bag dem ikke for længe. De er færdige, når de er gennembagte, men stadig svampede indeni. Stil kagerne til afkøling
Smørcreme:
- Rør smør med flormelis og smag til med vaniljesukker. Tilsæt evt. citronsaft

- Sprøjt smørcremen ud med en sprøjtepose/plastpose med et lille hul i. Brug gerne en sprøjtetylle hvis du har

- Servér muffins'ene straks. Pynt evt. med lidt revet gulerod eller blåbær på toppen. Kagerne kan opbevares på køl, til de skal serveres. De kan holde sig 2-3 dage i køleskabet og vil stadig være svampede og friske

Noter
Gulerødder kan erstattes af squash eller du kan bruge halvt af hver
Smørcremen kan erstattes med alm. hvid glasur, et drys flormelis eller en ostecreme af flødeost - tjek en god opskrift ud her Muffins'ene kan bages som en hel gulerodskagekage, få opskrift herMuffins'ene er kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. De er fryseegnede uden smørcreme
Kagerne kan pyntes med f.eks. blåbær, chokoladeknapper, fintrevet gulerod eller fintrevet citronskal
Saftige og lækre kanel muffins med gulerødder og dejlig frosting smørcreme på toppen
Jeg brugte nogle gode solide muffinforme til kagerne, så de holdt formen så flot. Hvis du bruger tyndere muffinforme, så sæt gerne to ned oveni i hinanden, så holder de formen bedre.
Du kan også sætte en papirform ned i en form af metal eller silicone?
Frostingen med smør og vanilje, kan du smage til med vanilje og citron. Du kan også tilsætte æggeblommer til cremen?
Smørcremen bliver noget friskere med citron eller appelsin, men den er altså også rigtig god bare med vanilje.
Gulerodsmuffins’ene er svampede og lækre og i sig selv ikke så fedtholdige. Så er det jo godt at smørcremen på toppen kan sørge for at der kommer lidt balance i fedtstof-regnskabet 🙂 
Hvis du gerne vil lave gulerodsmuffins’ene mere fedtfattige, så kan de sagtens nydes bare med et drys flormelis.
Jeg manglede min sprøjtetylle. da jeg pyntede kagerne i sommerhuset. Jeg sprøjtede derfor bare frostingen ud med en plasticpose.
Indrømmet. Toppingen bliver da noget mere elegant med en sprøjtetylle, så brug du gerne din, hvis du har. 🙂
De små gulerodskager smager virkelig lækkert. Dejlige krydder muffins med kanel og det gode er, at de holder sig friske i flere dage.
Hvis du pynter alle kagerne med frosting, så skal du opbevare dem på køl.
Gem gerne smørcremen i køleskabet og pynt kagerne efterhånden som de skal serveres. Så behøver du ikke opbevare kagerne koldt.

Pynt gerne gulerodsmuffins’ene med sæson-pynt. Påskeæg til påske f.eks.? Små chokoladejulemænd til jul måske?
Det kunne også være blåbær, hvis du har blåbær i nærheden?
Spring du bare på de lækre kager. De er så gode.

Få inspiration til flere lækre gulerodskager og gulerodsmuffins hér:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Få opskrifter på lækre squashkager her:
1.

2.

3,

4.

Få opskrifter på smørcreme / frosting her:
1.

2.

3.

4.

5.







Hej
Prøvede at bage muffins med gulerødder, men glemte at putte olie i ?
Det gjorde faktisk ikke noget, de var meget svampede alligevel, og dermed også mere sunde ?
Denne opskrift gav kun 8 det forstår jeg ikke når der står 12