Krydret æblekage – her får du en god nem opskrift på en svampet, saftig efterårskage med æbler og krydderier.
Denne kage smager og dufter virkelig af efterår.
De bløde, søde æbler og krydderierne giver kagen masser af smag, og mandlerne på toppen giver et lækkert knas.
Jeg har brugt varme krydderier i kagen, nemlig både kanel, kardemomme og ingefær. Jeg er vild med krydderkager med varme krydderier. Måske du også er det?
Bare brug de krydderier du er mest vild med. Det kunne også være allehånde, muskatnød eller stødt nellike?
Æblekager med kanel er noget af det bedste, jeg ved. Med 2 æbletræer i haven, bager jeg en masse æblekager om efteråret.
Her får du opskriften på endnu en æblekage med kanel. Æbletærte kunne vi også kalde den, for den er bagt i en høj tærteform. Springform eller andre forme kan sagtens bruges.
En virkelig nem og dejlig krydret æblekage, med en dej du kan røre sammen på få minutter.
En fedtfattig æblekage, er det ovenikøbet også, for jeg har kun brugt 50 gram smør i dejen. ½ dl olie kan også bruges.
Glæd dig til at smage den lækre kage!
Nederst i dette indlæg kan du finde flere opskrifter på nemme æblekager.
Krydret æblekage – opskrift på efterårskage med æbler og krydderier
Ingredienser
- 5 æbler Gerne med skræl - skåret i smalle både. Kan erstatte med anden frugt
- 2 æg
- 170 gram sukker ca. 2 dl. Kan erstattes med brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 gram smør smeltet. Kan erstattes med ½ dl smagsneutral olie.
- 1 dl kærnemælk kan erstattes med mælk, yoghurt, tykmælk eller lignende.
- 150 gram mel ca. 2½ dl
- 1 tsk bagepulver brunt bagepulver kan også bruges
- 1 nip salt
- 1 spsk kanel
- 2 tsk kardemomme kan udelades
- 1 tsk stødt ingefær
- evt. ½ tsk stødt nellike, allehånde eller muskatnød
Drys:
- 2 tsk kanel
- 2 spsk sukker rørsukker ell. perlesukker kan også bruges
- 1-2 håndfulde mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt sammen med kærnemælken.
- Bland mel med bagepulver, kardemomme, ingefær og kanel og sigt det i dejen.
- Vend dejen forsigtigt rundt med dejskraber, til dejen er klumpefri.
- Smør et tærtefad /springform og hæld dejen heri. Mit fad målte 24 cm i diameter og var ca 5 cm højt. Skyl æblerne. Lad gerne skrællen blive på, hvis den er fin. Skær æblestykkerne i smalle både og stop dem ned i dejen.
- Bland kanelsukkeret og drys det på toppen af kagen.
- Hak mandlerne groft og drys dem på kagen.
- Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er sprød, gyldenbrun og gennembagt. Tjek den undervejs med en tandstikker eller lignende.
- Nyd æblekagen lun. Servéres gerne med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til.
Noter
Kagen kan bages med anden frugt end æbler f.eks. blommer eller pærer.
Holdbarhed og opbevaring: Opbevar kagen tildækket på køkkenbordet. Den er svampet og frisk i minimum 2-3 dage, men den kan også fryses. Lunes gerne i ovn/airfryer/mikroovn før servering.Krydret æbletærte med kanel, ingefær og kardemomme – en nem, skøn krydderkage
En skøn æbletærte med krydderier.
Jeg har brugt kærnemælk til kagen, så den bliver ekstra svampet og saftig i konsistensen.Tykmælk, yoghurt eller lignende kan også bruges, og mælk selvfølgelig også.
Skøn smag og sikke en duft, der breder sig i huset, når du bager den dejlige kage.
Den krydrede æblekage har jeg drysset med kanelsukker og grofthakkede mandler.
Kagen får derfor den dejligste sprøde topping og den lækreste smag. Sukkeret karamelliserer næsten ovenpå æblerne og der bliver rigeligt knas at tygge på.
Du kan bruge dine ynglingsæbler fra haven eller supermarkedet og æbler kan også sagtens erstattes med f.eks. pærer, blommer, rabarber eller anden frugt.
Kan man bruge æbler med skræl til æblekager?
Jeg har brugt æbler med skræl til æblekagen, for det kan man nemlig sagtens.
Skrællen giver både smag, farve og vitaminer til kagen og så er det jo også noget nemmere end at skrælle. Skønt også, at man kan bruge alt fra æblet. Der er ingen grund til at smide skrællen ud.
Stop madspild og brug skrællen på dine æbler, hvis den ellers er fin. Bruger du nedfaldsæbler, så skær bare evt. stødmærker af.
Det er lidt smag og behag, om man er til æbler med skræl i æblekager – jeg er fan! Måske du også skulle prøve?
Prøv også denne æblegrød med skræl – den får den flotteste røde farve og den lækreste æblesmag.
Tips og variationer til opskriften på krydret æblekage:
- Hvis du bager kagen med pærer, så tilsæt gerne ekstra ingefær. Det smager skønt i pærekager.
- Tilsæt evt. revet citronskal eller appelsinskal til dejen. Det giver kagen et godt friskt, syrligt pift.
- Bland evt. 50-100 gram revet marcipan i dejen – det vil være luksus! Marcipan smager skønt i æblekager.
- Grofthakket chokolade eller tern af blød nougat kan også blandes i dejen.
- Dejen kan også bages i muffinsforme – bagetiden afhænger af hvor store du laver dine muffins.
- Mandeltoppingen kan erstattes med hakkede hasselnødder, valnødder, pekannødder el. lignende.
- Tilsæt evt. kokos, som i denne version.
En sprød krydret æblekage som denne, vil være perfekt som dessertkage også. Den vil også være et hit på ethvert kagebord.
Vi nød kagen i sommerhuset med vores kaffegæster – skøn kage! Servér gerne vaniljeis, creme fraiche, vaniljeskyr eller flødeskum til, men den smager nu også skønt, som den er.
Når vi kører i sommerhus, snupper vi æbler med hjemme fra haven.
Der er SÅ mange æbler i år, at jeg har æbler nok til en masse æblekager. Glæd dig, jeg har en masse nye æblekage eksperimenter på vej. 🙂
Rigtig god fornøjelse med den krydrede æblekage.
Skøn og meget nem efterårskage med æbler, som du – og din familie – med garanti vil blive vild med.
Prøv også en af bloggens helt store æblekage successer bagt i bradepande.
Få flere opskrifter på æblekager med kanel her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
