Bananbrød uden æg. I dag får du opskriften på en lækker banankage bagt helt uden æg og næsten uden fedtstof. En skøn krydderkage med bananer.
Lørdag, fridag og regnvejr bliver straks konverteret til…..bagevejr. Det var banankage vejr.
Hvorfor mon det? Tjo, fordi jeg lod mig lokke af 20 bananer for en 10’er. Kender du mon det?
Der blev bagt både banankage uden æg og et sukkerfrit bananbrød – men alligevel er der stadigvæk 12 bananer tilbage. Hvilke bananlækkerier skal vi mon finde på i morgen? 😉
Når man køber stop-madspilds-bananer er det jo brune bananer man køber.
Det er kun en fordel, for de er faktisk også de bedste at bage med. De brune bananer er klart de sødeste og også de nemmeste at mose.
Den kage du skal høre om i dag er en lækker fedtfattig krydderkage med banan. Et nemt bananbrød uden æg, med 3 bananer og tykmælk. På den måde kan du bage kagen med mindre sukker og fedtstof.
En rigtig “Stop madspilds-kage”; jeg havde nemlig også 1 liter “dato”-tykmælk i køleskabet. Også en god anledning til at få brugt noget af den.
Det blev en lækker og sund banankage uden æg, med havregryn også. Et stykke af den vil fint kunne gøre det ud for sundt mellemmåltid.
Banankagen eller det svampede bananbrød, er nemt at lave og dejen kan hurtigt røres sammen med ske.
Der er ikke æg i dejen – hvilket bare gør den endnu nemmere at røre.
Kagen smager himmelsk af søde bananer og lækre krydderier – en mellemting mellem en banankage og bananbrød.
Åh hvor jeg elsker den kombination, tror også du bliver vild med den. Konsistensen er som en svampet bananbrownie.
Opskriften er rigtig nem og du kan se den lige her:
Bananbrød uden æg – krydderkage med banan – svampet fedtfattig kage med bananer og tykmælk
Ingredienser
- 170 gram sukker
- ½ dl. olie kan udelades eller erstattes med smeltet smør
- 5 dl. tykmælk kan erstattes med andet surmælksprodukt
- 3 mosede bananer
- 360 gram hvedemel 6 dl
- 80 gram havregryn 2 dl
- 3 tsk. natron
- 3 tsk kardemomme , , ,
- 3 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk nellike
- 1 tsk allehånde
- ½ tsk stødt muskatnød
- Evt.: tilsæt evt. 100 gram grofthakket chokolade.
Sådan gør du
- Bland tykmælk, sukker og olie med en ske.
- Bland de tørre ingredienser: havregryn, mel, natron og krydderier og rør det i tykmælkblandingen.
- Mos bananerne og rør dem i.
- Smør en bradepande eller et ildfast fad med smør og hæld dejen heri. Bradepanden skal være ca. 25x30 cm.
- Bag kagen nederst i ovnen i ca. 40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er sprød på toppen og gennembagt
- Kagen kan føles lidt brownie“klæg” indeni, det skyldes bananerne og tykmælken.
- Lad kagen hvile 5-10 minutter efter færdigbagning, så bliver den nemmere at skære ud.
Noter
En lækker krydret kage med bananer – nem og hurtig at lave
Huset vil dufte skønt af både banankage og krydderkage. Lav en god kop kaffe eller te og gør dig klar til at prøvesmage. 🙂
Her i huset var vi vilde med den krydrede banankage.
Teenagerne storspiste den, også min datter, der ellers er sukker- og glutenafvænnet. Hun satte pris på at kagen ikke var for sød eller for fed.
Hun var også glad for havregrynene i kagen. Faktisk bliver man mæt af et stykke kage, ja du kan sagtens spise et stykke som mellemmåltid.
Det var også lige en kage for mig. Lækker krydret smag og en liflig banansødme oveni.
Den store mængde tykmælk i kagen gør den ekstra svampet og lækker. Måske du har luret hvor jeg har inspirationen fra?
Det er nemlig denne tykmælkskage – som jeg før har eksperimenteret med. Prøv f.eks. også denne tykmælks-chokoladekage.
Bananbrødet opfyldte lige præcis mine krydrede lørdags-banankagedrømme. Heldigt nok at kagen var fedtfattig, for hov, vi kom jo til at spise to tre stykker pr. mand.
Om du kalder kagen et bananbrød eller en banankage er op til dig. Vi kunne også kalde den for en bananbrownie?
Den er nemlig lidt klæg og brownie-agtig i konsistensen. Kært barn har mange navne. 🙂
En sund banankage uden æg og næsten uden fedtstof – en perfekt måde at få brugt dine brune bananer på
Måske du også kan komme forbi en overfyldt pose med stop madspilds-bananer i en butik et sted?
Måske der bare gemmer sig 4 brune bananer i din frugtskål eller i dit køleskab? Det gør der tit hjemme hos os, i hvert fald.
Denne kage giver forkælelse og god samvittighed. På én gang kan du få brugt dine frugtoverskudslagre og samtidigt også glæde familien med en lækker kage eller brød.
Få flere gode nemme opskrifter på bananbrød og sundere banankager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Suverænt med en æggefri banan kage opskrift, modsat alle andre har jeg ikke altid æg, men en gang i mellem får jeg ondt af de bananer ingen andre vil have 🙂
Hej Gitte. Jeg bagte dine jordbær-muffins som feriekage til mine kolleger – og det var en stor succes! Tak for den gode opskrift 🙂
Jeg vil nu kaste mig over din opskrift på denne banankage, men jeg er lidt forvirret over ovn-temperaturen….skal den være 175 grader eller 150 grader? Der står begge dele i opskriften…
kærlig hilsen Anette
Ooookay så, den er bestemt godkendt. Ungerne spiste vældigt, jeg undlod bare at omtale bananerne, så eksisterer de nemlig ikke (det er ligesom kalorier).
Og de andre tilstedeværende spiste buddingen. Og tykmælken er brugt.
Alt er godt på en søndag aften.