Ostecreme til gulerodskage. <3
I dag får du opskriften på en rigtig god og nem ostecreme, du kan bruge til gulerodskage.
Ostecremen er med flødeost og uden smør, så den er hurtig at lave. Den er også noget mere fedtfattig, end versionen med smør. Den gode flødeostecreme kan du bruge som glasur til mange forskellige slags kager – gulerodsmuffins, squashkager o.lign.
Nederst i dette indlæg, får du gode opskrifter på lækre kager, du kan bruge ostecremen til.
Uhm – jeg elsker bare saftige, svampede kager med gulerødder og squash, hvor ostecremen er prikken over i’et.
Er du mon også fan? Det tænker jeg, siden du også har fundet vejen forbi denne opskrift.
Hvis du ikke har smagt en ostecreme før, så skal du ikke være skeptisk over ordet “ost”.
Cremen smager slet ikke af ost. Det er flødeost naturel, du skal bruge og den smager cremet, flødeagtigt, lækkert og mildt.
Alle vil være vilde med ostecremen, også ikke-ostes-spisere, så bare spring på en portion. 🙂
Du kan bruge mange forskellige slags flødeost til ostecremen: Philadelphia. President, Buko ell. lignende.
Du skal bruge den fuldfede version og ikke light, når du laver ostecreme. Hvorfor ikke bruge light?
Jeg har gjort mig nogle erfaringer, i den sammenhæng, som jeg godt vil dele med dig.
Man tænker lige, at det er smart at gøre cremen mere light og fedtfattig, men cremen vil blive tynd og tyndtflydende, så brug ikke light.
Du risikerer simpelthen, at cremen løber af kagen. Ikke godt 🙂
Ostecremen kan du smage til med vanilje og citron, så den kommer til at smage lige som du har lyst til.
Uhm – også på denne måde er flødeostecremen rigtig god.
Du bestemmer helt selv hvor syrlig din creme skal være eller hvor meget vaniljesmagen skal dominere.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Ostecreme til gulerodskage – nem opskrift uden smør

Ingredienser
- 200 gram flødeost naturel ikke light
- 1-2 spsk citronsaft Smag til. Citronsaft kan også udelades.
- 1 tsk vaniljesukker smag til
- 2-3 spsk flormelis smag til
Sådan gør du
- Fyld flødeosten i en skål. Tilsæt flormelis og rør/pisk ostecremen sammen. Tilsæt lidt i citronsaft, det gør cremen nemmere at røre/piske
- Smag ostecremen til med vaniljesukker og evt. lidt ekstra citronsaft. Vær obs på, at jo mere citronsaft jo tyndere creme.
- Opbevar ostecremen på køl, til den skal bruges. Den kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage, i en beholder med tætsluttende låg
Noter
En frisk, let og syrlig flødeostecreme med vanilje. Ggod til gulerodskager og squashkager
Uhn se lige en dejlig gulerodskage, vi har nydt kagen til.
En frisk og syrlig creme, der passer perfekt til denne type kager med grøntsager.
En ostecreme uden smør, er både lettere i forhold til smag og konsistens. Cremen er frisk og let syrlig og det synes jeg klæder de søde gulerodskager
Du kan sagtens bruge ostecremen til andre lækkerier. Du får lidt flere gode bud – og opskrifter – her nedenfor:
Rigtig god fornøjelse med ostecremen til dig.
Jeg håber at den også bliver et hit hjemme hos dig, næste gang du skal bage gulerodskage. 🙂
Opskrifter på osteglasur til gulerodskager og squashkager, du kan spise med ostecreme:









Opskrifter på andre typer frosting/ glasur / ostecreme til kager og desserter. Jep du kan også lave den med æggeblommer:




