Ovnbagte grøntsager. Uhm her får du opskriften på lækre bagte grøntsager med honning og hvidløg.
Det er et super nemt at lave ovnbagt grønt. Tro mig, I vil kunne spise virkelig mange af de sunde grøntsager, når de serveres på denne måde.
Næsten alle slags grøntsager kan bruges, men jeg har bare brugt gulerødder og rødløg. Bare brug hvad du har i din grøntsagsskuffe.
Måske du har peberfrugt, pastinak, persillerod, buketter af broccoli eller blomkål?
Lav en portion, hvis/når du har grøntsager, der trænger til at blive brugt. Runkne gulerødder og bløde rødløg, kan også bruges.
Stop madspild i allerfineste stil.
Om vinteren bruger jeg tit ovnen til ovnbagt grønt, her er det jo nemlig sæson for rodfrugter. Det er med at bruge årstidens grønt, når man kan.
Bagte rodfrugter er så lækkert og et fad grøntsager er nemme at lave, hvis din ovn alligevel er igang.
Smart at sådan et fad kan bage imens man f.eks. venter på en god steg. koteletter i fad eller flødekartofler måske?
Jeg vendte grøntsagerne i olie, hvidløg, timian og salt og peber og dryppede honning på toppen.
Så lækkert med søde honningbagte gulerødder og bagte løg. Rødløg er milde i smagen. Når du bager dem i ovnen, bliver de ekstra gode. Uhm. Dem skal du altså glæde dig til at smage. 🙂
Opskriften er rigtig nem. Du kan sagtens udskifte/variere grøntsagerne helt efter eget valg.
Ovnbagte grøntsager med honning og hvidløg – få en god nem opskrift her:

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 kg gulerødder skåret i grove stykker. Kan erstattes med andre rodfrugter
- 3 store rødløg skåret i både. Kan udelades eller erstattes med alm. løg
- 3-4 fed hvidløg friskpressede. Kan udelades
- 3-4 spsk olie gerne smagsneutral raps- eller solsikkeolie. Citronolie er også godt eller jomfruolivenkerne
- salt/peber
- 1-2 tsk timian tørret eller frisk. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- 1-2 tsk akaciehonning kan udelades eller erstattes af et drys sukker
- evt. citronsaft
Sådan gør du
- Skræl el. vask gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skræl rødløg og skær dem i både. Fordel grøntsagerne i en bradepande eller på en bageplade med bagepapir. Vend grøntsagerne med honning, olie, hvidløg, salt/peber og timian

- Bag grøntsagerne ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). Vend dem et par gange undervejs. Grøntsagsfadet er færdigt, når løgene er bagt og gulerødderne møre. Drys evt. lidt smuldret feta på ved servering

Noter
Bagte grøntsager i ovn med honning, timian og hvidløg – uhm de smager godt
Brug lige de grøntsager du synes allerbedst om og som du har på lager. Det er en smart måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen på.
Du bestemmer helt selv hvilken smagsgiver du giver retten. Man kan bruge hvidløg og timian, som jeg eller andre krydderurter.
Dryp gerne lidt citronsaft på, før servering, eller måske lidt smuldret feta som i denne opskrift på bagte gulerødder? Det smager skønt!
Serveres gerne med creme fraiche dressing – få en god opskrift her
Spring du bare på en portion af de bagte grøntsager. Det smager SÅ godt og ovnen klarer arbejdet for dig.
Grøntsagerne kan også tilberedes på pande eller i airfryer.

Servér gerne en hvid dressing til de ovnbagte grøntsager:
Få inspiration her:
1.

2.

3.

4.

5.

Haps – honningbagte grøntsager smager næsten så godt som en snack! Det lækreste tilbehør, der vil passe godt til mange retter.
De bagte rødløg er virkelig et hit og gulerødderne bliver søde og så lækre, når du bager dem i ovnen. Spring du bare på.
Find mange flere opskrifter på bagte grøntsager på nogetiovnen.dk – kig med her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






