Rabarbercurd. Her får du en god nem opskrift på curd med rabarber. Den må du prøve. Det smager så lækkert på brød, i kager og desserter.

Mon ikke lemoncurd er den mest populære curd? Her har jeg prøvet at lave en rabarber curd og den blev super god! Den er nem at lave, og opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig.

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Denne curd med rabarber er en syrlig sød rabarbercreme med rabarberkompot. Perfekt at smøre på brød eller at  røre i yoghurt. Den vil også være luksus at bruge i kager.

En curd med rabarber får den fineste rosa farve, selvom farven afhænger meget af hvilken rabarbersort du bruger.

De små tynde røde stængler giver den flotteste røde farve og de smager også sødest. Denne curd kan dog laves med rabarberkompot af alle rabarbersorter. Få tips nedenfor til hvordan du kan snyde lidt med farven.

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Hvad er rabarbercurd?

Faktisk så er det bare rabarberkompot, der er tyknet med æg og smør. Helt uden husblas. Curden får en cremet konsistens og smager syrligt og lækkert. Den serveres altid iskold og du kan bruge den, der hvor du ellers ville bruge lemoncurd.

Jeg blendede bare rabarberkompotten med min stavblender, men ønsker du en helt fin konsistens, så kan du sagtens si kompotten i stedet. Den blendede version blev perfekt, synes jeg, og det er noget nemmere.

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Min opskrift er super nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du flere lækre opskrifter med rabarber.

Rabarbercurd – nem opskrift på curd med rabarber

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
Nem lækker curd med rabarber
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
Portioner: 5 dl
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Rabarberkompot:

  • 400  gram rabarber skåret i 1-2 cm stykker. Anden frugt/bær kan bruges. Frosne rabarber kan også bruges.
  • 2  tsk vaniljesukker ½-1 vaniljestang kan også bruges
  • 80 gram sukker smag til

Curd:

  • 2 hele hele æg smag til
  • 1 æggeblomme
  • 80 gram sukker smag til (halvdelen skal bruges i kompotten)
  • 50  gram smør skåret i små firkanter
  • evt. citronsaft

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i små stykker.
    Rabarber
  • Kog rabarber, vaniljesukker og sukkeret op i en gryde. Kog kompotten under låg, til rabarberne er helt møre. Det tager ca. 10-15 minutter. Omrør undervejs.
    Rabarberkompot
  • Hæld kompotten i en skål og blend den til fin og glat puré. Har du ingen blender, kan du si massen. Lad kompotten afkøle en smule. Gryden skal bruges igen, så du behøver ikke vaske den.
    Rabarberkompot
  • Pisk æg og æggeblomme sammen i gryden ved svag varme (skal stå på 2-3 på komfuret).
    Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
  • Tilsæt kompotten og lidt af gangen imens du pisker. Sukkeret pisker du også i undervejs. Rør til blandingen tykner. Varm massen op. Den må ikke koge, så kan den skille.
    Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
  • Tag gryden af varmen og pisk smørret i lidt af gangen, til curden er blank og glat. Smag til, evt. med mere sukker, vanilje og/eller citronsaft. Blend curden med stavblender eller pisk den op med elpisker, så bliver den ekstra cremet og luftig
    Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber
  • Hæld den varme curd på skoldede glas og evt. Atamon skyllede glas og afkøl. Jeg fik 2 små glas af denne portion. Opbevar på køl. Curden vil tykne mere efter afkøling.
    Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Noter

Sukkermængden du skal bruge afhænger af hvor søde/syrlige dine rabarber er. Bare smag til. Tilsæt evt. lidt majsstivelse, udrørt i lidt vand, hvis du vil tykne din curd ekstra.
Holdbarhed minimum 2 uger. Brug kun rent bestik, når du tager af glasset. 
Kan også laves med anden kompot f.eks. af jordbær eller blommer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Skøn rosa rabarber curd – nem og hurtig at lave. God i/på yoghurt, skyr eller i kager og desserter

Hvis du er vild med rabarber, vil du elske denne rabarbercurd! Den er nem at lave og du kan lave den helt uden husblas. Smart at æg og sukker kan bruges til at tykne med.

Smørret giver curden en lækker smag og en cremet konsistens og de syrlige rabarber giver curden en dejlig frisk smag. Uhm en lækkerbisken! En hjemmelavet delikatesse, jeg glæder mig til at bruge i kager og desserter. Tænk at man kan lave den helt selv! Wow!

Du kan sagtens bruge frosne rabarber fra fryseren.

Rabarberkompot

Serveringstips – hvad kan man bruge rabarbercurd til? Få tips her:

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Rabarbercurd er en nem lækker måde at få brugt havens rabarber på. Den smager dejligt sødt og syrligt, er cremet og kan bruges til flere ting i køkkenet, lige fra morgenmad til dessert. Smagen af dansk sommer.

Rabarber

Tips og variationer til rabarbercurd opskriften:
  • Tilsæt lidt revet citronskal eller citronsaft, hvis du ønsker en endnu syrligere rabarbercurd.
  • Din curd kan få en mere rød farve, hvis du tilsætter lidt hindbær, jordbær eller rød frugtfarve til kompotten.
  • Sukker kan erstattes med brun farin eller rørsukker, hvis du vil have en mere krydret/karamelliseret smag.
  • Du kan tilsætte lidt majsstivelse/kartoffelmel, hvis du vil tykne din rabarbercurd ekstra.
  • Er din rabarbercurd for tynd efter afkøling, så kan du varme/koge den op igen, obs. kun til under kogepunkten.

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Jeg er blevet vild med at lave “curd” og min næste ide er at prøve at lave jordbærcurd. Man kan lave curd af al slags kompot tænker jeg – uh og snart får vi også blommer. Ideerne pibler. 🙂

Lemoncurd skal jeg selvfølgelig også prøve snarest. Glæder mig til alle de curd eksperimenter der venter mig – og måske du – forude. ! 🙂

Rigtig god fornøjelse med rabarbercurden til dig. Jeg håber – og tror – at den også bliver en succes hjemme hos dig.

Prøv også f.eks. denne sirup med rabarber eller denne jordbær rabarber marmelade.

Rabarbercurd - nem opskrift på curd med rabarber

Få flere opskrifter med rabarber her eller se med nedenfor:

1.

Rabarbermousse - nem opskrift uden husblas
Nem dessert med rabarberkompot - uden husblas
Se opskriften her
Rabarbermousse - nem opskrift uden husblas

2.

Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift
Nem lækker chutney - ell. relish med rabarber
Se opskriften her
Rabarberchutney - rabarberrelish - nem opskrift

3.

Rabarbermarmelade med vanilje nem opskrift
Rabarbermarmelade med vanilje - nemt og lækkert
Se opskriften her
Rabarbermarmelade med vanilje - nem og lækker

4.

Rabarbermarmelade sukkerfri opskrift - nem
Lækker rabarbermarmelade med vanilje - sukkerfri med grøn Melatin
Se opskriften her

5.

Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
Nem hjemmelavet saft med rabarber
Se opskriften her
Rabarbersaft – hjemmelavet saft nem opskrift

6.

Rabarbertrifli med makroner - nem dessert
En nem dessert med rabarberkompot, makroner og flødeskum
Se opskriften her
Rabarbertrifli med makroner - nem dessert

7.

Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme
Trifli med rabarber, makroner og vaniljecreme
Se opskriften her
Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme

8.

Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber
En god nem opskrift på sirup med rabarber
Se opskriften her
Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

9.

Rabarbersuppe opskrift - kold rabarbersuppe
Kold rabarbersuppe - den dejligste sommer dessert.
Se opskriften her
Rabarbersuppe opskrift - kold rabarbersuppe

10.

Frangipane tærte med rabarber - rabarbertærte m. mandelcreme
Rabarbertærte med frangipane
Se opskriften her
Frangipane tærte med rabarber - rabarbertærte med mandelcreme


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.