Sandwichbrød – uhm her får du opskriften på bløde lækre luftige sandwichbrød.

Bollerne er perfekte at bruge som boller til sandwich, burgerboller eller som boller til tapas.

Sandwichbbrødene er bløde og hæver flot op. De er nemme at lave, bare spring på.

Kan bages med både Manitoba mel, Tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel

Jeg har brugt det gode Manitobamel, der indeholder særligt meget protein og derfor har særlig god bageevne.

Melet kan købes i alle butikker, også discount og kan du ikke lige opdrive Manitoba, så kig efter Tipo 00 melet, det vil også være perfekt.

Har du kun almindeligt hvedemel på lager, så fortvivl ej, det vil du også sagtens kunne bruge til de lækre sandwichbrød.Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

Bollerne her består af helt hvidt mel uden kerner. Du kan godt men du kan godt erstatte omkring 3 dl af hvedemelet med f.eks. havregryn eller en anden grovere melsort.

Sandwichbrødene hæver ikke så godt op, hvis du bruger meget groft mel, men til gengæld så mætter de bedre og sundere er de jo også.

Du bestemmer helt selv om du vil bage sandwichbrødene /bollerne i den hvide eller lidt grovere version.

Jeg har lagt pesto ind i midten af bollen, men du kan også sagtens blande det i dejen eller helt udelade pesto.

Så får du jo bare helt almindelige sandwichbrød uden pesto. Disse vil også være rigtigt fine som sandwichbrød.

Få inspiration til flere opskrifter på sandwichbrød nederst i dette indlæg.

Brødene vil være fine som madbrød serveret til f.eks. lasagne eller pastaretter.

Prøv dem også med en skive ost i, i madpakken eller på skovturen. Uhm 🙂
Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

Opskriften på de gode sandwichbrød får du lige her

Sandwichbrød med pesto – bløde lækre boller – få en god nem opskrift her

Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller
Bløde luftige boller med pesto - perfekte sandwichbrød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 45 minutter
Ret: Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller
Kategori: Brød og boller
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk sukker
  • 50 gram gær
  • 1 kg hvedemel helst Manitobamel eller Tipo 00 mel almindeligt hvedemel kan også bruges
  • ½ tsk salt
  • 140 gram pesto alle slags pesto kan bruges, men pesto kan også udelades
  • ca. ½ dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk oregano eller anden krydderurt
  • 1-2 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt sukker
  • Rør melet i, lidt af gangen og bland med salt. Tilsæt kun lige mel nok til at dejen kan slippe fad og fingre. Brug gerne køkkenmaskine til at ælte med
  • Tildæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted til ca. dobbelt størrelse minimum 45 minutter. Har du travlt, kan du lade dejen hæve i ovnen på 30 grader varmluft i 20-30 miknu
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og form 20 boller
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Læg 1 tsk pesto på en bolle og "pak" dejen sammen omkring pestoen og læg sammenføjningen nederst
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Du kan evt. blot tilsætte pesto på nogle af brødene og lave de resterende som almindelige foccacia boller
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Stik 3 fingre ned i bollerne og pensl/dryp bollerne med olie og drys med oregano og groft salt
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Tildæk brødene og stil bagepladen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter (eller 20 minutter i ovnen på 30 grader varmluft). Bollerne skal ca. hæve til dobbelt størrelse.
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Bag brødene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne. Pas på du ikke bager dem for længe, så bliver de tørre
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller

Noter

Du kan erstatte 3 dl hvedemel med grovere meltype f.eks. havregryn
Bollerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bløde, luftige foccacia boller med pesto – perfekte som sandwichboller

Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

Skønne brød, der er nemme at lave og som er et hit både som sandwichbrød og som brød til madpakken.

Så lækre at duppe i en skål suppe f.eks. eller bruge som boller til burgere eller tapas. De smager lækkert med f.eks. en god pølse, parmaskinke på eller alle slags oste.

Bollerne smager skønt både med og uden pesto. Du kan bruge alle slags pesto til bollerne.

Haps – måske du skulle springe på en portion?

God fornøjelse med bageriet til dig 🙂Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

Få  flere gode nemme opskrifter på foccacia brød / sandwichbrød her:

1.

Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande
Nemt foccacia brød i bradepande med ramsløg
Se opskriften her
Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

2.

Foccacia med asparges - nemt madbrød
Smukt madbrød med grønne asparges og tomater
Se opskriften her
Foccacia med asparges - nemt madbrød

3.

Foccacia brød i bradepande med hvidløg
Lækkert foccacia hvidløgsbrød i bradepande, med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Foccacia i bradepande med hvidløg og persille

4.

Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere & sandwich
Se opskriften her
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich

5.

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
Lækre foccaciabrød lavet af koldhævet dej
Se opskriften her

6.

Foccacia brød med pesto - nemt madbrød
Lækkert pestobrød med havregryn og tomat
Se opskriften her
Foccacia brød med pesto - nemt madbrød

7.

Foccacia med tomat, ost & bacon - koldhævet
Lækre foccacia madbrød med mozzarellaost, bacon og soltørret tomat
Se opskriften her
Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet

8.

Foccacia bradepandebrød med tomat - nem opskrift
Foccacia / bradepandebrød med rosmarin og tomat
Se opskriften her
Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

9.

Boller og brød med tipo 00 mel
Lækre sandwich - foccaciaboller med Tipo 00 eller Manitoba mel
Se opskriften her

10.

Burgerboller opskrift på grove boller til burgere
Hjemmelavede bløde, grove burgerboller 
Se opskriften her
Burgerboller - den bedste opskrift på bløde, grove burgerboller


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.