Sandwichbrød – uhm her får du opskriften på bløde lækre luftige sandwichbrød.
Bollerne er perfekte at bruge som boller til sandwich, burgerboller eller som boller til tapas.
Sandwichbbrødene er bløde og hæver flot op. De er nemme at lave, bare spring på.
Kan bages med både Manitoba mel, Tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel
Jeg har brugt det gode Manitobamel, der indeholder særligt meget protein og derfor har særlig god bageevne.
Melet kan købes i alle butikker, også discount og kan du ikke lige opdrive Manitoba, så kig efter Tipo 00 melet, det vil også være perfekt.
Har du kun almindeligt hvedemel på lager, så fortvivl ej, det vil du også sagtens kunne bruge til de lækre sandwichbrød.
Bollerne her består af helt hvidt mel uden kerner. Du kan godt men du kan godt erstatte omkring 3 dl af hvedemelet med f.eks. havregryn eller en anden grovere melsort.
Sandwichbrødene hæver ikke så godt op, hvis du bruger meget groft mel, men til gengæld så mætter de bedre og sundere er de jo også.
Du bestemmer helt selv om du vil bage sandwichbrødene /bollerne i den hvide eller lidt grovere version.
Jeg har lagt pesto ind i midten af bollen, men du kan også sagtens blande det i dejen eller helt udelade pesto.
Så får du jo bare helt almindelige sandwichbrød uden pesto. Disse vil også være rigtigt fine som sandwichbrød.
Få inspiration til flere opskrifter på sandwichbrød nederst i dette indlæg.
Brødene vil være fine som madbrød serveret til f.eks. lasagne eller pastaretter.
Prøv dem også med en skive ost i, i madpakken eller på skovturen. Uhm 🙂

Opskriften på de gode sandwichbrød får du lige her
Sandwichbrød med pesto – bløde lækre boller – få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 6,5 dl lunkent vand
- 1 tsk sukker
- 50 gram gær
- 1 kg hvedemel helst Manitobamel eller Tipo 00 mel almindeligt hvedemel kan også bruges
- ½ tsk salt
- 140 gram pesto alle slags pesto kan bruges, men pesto kan også udelades
- ca. ½ dl olie raps- eller solsikkeolie
- 1 spsk oregano eller anden krydderurt
- 1-2 tsk groft salt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt sukker
- Rør melet i, lidt af gangen og bland med salt. Tilsæt kun lige mel nok til at dejen kan slippe fad og fingre. Brug gerne køkkenmaskine til at ælte med
- Tildæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted til ca. dobbelt størrelse minimum 45 minutter. Har du travlt, kan du lade dejen hæve i ovnen på 30 grader varmluft i 20-30 miknu
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form 20 boller

- Læg 1 tsk pesto på en bolle og "pak" dejen sammen omkring pestoen og læg sammenføjningen nederst

- Du kan evt. blot tilsætte pesto på nogle af brødene og lave de resterende som almindelige foccacia boller

- Stik 3 fingre ned i bollerne og pensl/dryp bollerne med olie og drys med oregano og groft salt

- Tildæk brødene og stil bagepladen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter (eller 20 minutter i ovnen på 30 grader varmluft). Bollerne skal ca. hæve til dobbelt størrelse.

- Bag brødene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne. Pas på du ikke bager dem for længe, så bliver de tørre

Noter
Bløde, luftige foccacia boller med pesto – perfekte som sandwichboller
Skønne brød, der er nemme at lave og som er et hit både som sandwichbrød og som brød til madpakken.
Så lækre at duppe i en skål suppe f.eks. eller bruge som boller til burgere eller tapas. De smager lækkert med f.eks. en god pølse, parmaskinke på eller alle slags oste.
Bollerne smager skønt både med og uden pesto. Du kan bruge alle slags pesto til bollerne.
Haps – måske du skulle springe på en portion?
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på foccacia brød / sandwichbrød her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






