Tarteletter med and. Lav det lækreste tarteletfyld med rester af andesteg. Ande tarteletterne smager skønt og det er en god måde af få brugt andestegsresterne på.
Måske I også tit har rester af juleanden tilovers efter julemiddagen eller Mortensaften? Det har vi tit hjemme hos os.
Vi spiser også tit tarteletter til julefrokosten i juledagene, så jeg fik jo lige en idé. Kunne man mon ikke lave høns i asparges med and, altså and i asparges bliver det jo så?
Jo man kan sagtens lave tarteletter med and og de smager virkelig godt!
Jeg har simpelthen bare brugt andekød i tarteletfyldet. Den lækre andestuvning har jeg kogt op med andefond, kogt på andeskroget og herefter smagt til med andefedtet, som var til overs fra andesovsen.
Fik du ikke brugt al stegeskyen til andesovsen juleaften, så gem den endelig. Den kan du nemlig også bruge til andestuvningen.
Tarteletter med and smager rigtigt godt, så prøv du da det, når du har rester af and til overs. Prøv at servere dem til julefrokosten. De vil helt sikkert blive populære.
Tit skal man jo have gæster i julen og så er det jo oplagt at få brugt resterne fra julemaden.
Andestuvningen kan også sagtens fryses til senere brug. Skønt at kunne tage tarteletfyld op af fryseren til en nem forret eller en lækker frokost efter jul også.
Tarteletter med andefyld smager selvfølgelig anderledes end høns i asparges, men godt smager de. Den dejligste smag af and. Dem må du prøve.
En rigtig god måde at få brugt anderester på. Rester af andet fjerkræ kan også sagtens bruges.
Nederst i dette indlæg kan du få flere tips til hvad du kan lave af dine anderester.
Tarteletter med and – tarteletfyld med rester af andesteg
Ingredienser
- 6-700 gram plukket andekød fra en tilberedt and eller den rest du har. Jo mere kød, jo bedre. Kan også laves med kylling, fasan, kalkun, gås?
- 25 gram smør kan erstattes med andefedt
- 2½ dl mel ca. 150 gram. Der bliver en stor mænge sovs og den skal være ret tyk.
- 8-10 dl andefond Du kan bruge færdig fond. Jeg kogte andeskrog i ca. 1½ liter vand og siede fonden til slut.
- 1-2 dåser hvide asparges á 430 gram incl. væde husk at gemme væden fra dåserne. Friske asparges kan også bruges
- Salt/peber smag til
- evt. 1 dl mælk eller fløde kan udelades
- 15-20 tarteletter Beregn 2-3 stk pr. mand
- evt. andefedt smag til
Sådan gør du
- Pluk andekødet fra skroget og læg skrogresterne i en gryde. Alle dele skal med, også andeskind o.a. Har du ikke gemt skroget, så kan købt andefond bruges. Hæld væden fra aspargesene og lad dem dryppe af. Gem vandet fra dåserne.
- Kog andeskrog, skind o.a. i en gryde med ca. 1½ liter vand, eller vand til det dækker. Tilsæt salt/peber. Lad gerne fonden simre længe, gerne minimum 1 time, så andefonden får mest mulig smag.
- Si andefonden igennem en si ned i et litermål.
- Smelt smør el. andefedt og pisk mel i lidt af gangen. Tilsæt aspargesvand og bag sovsen op mens du tilsætter andefond lidt efter lidt. Stuvningen skal være ret tyk. Pisk godt og kog stuvningen op nogle minutter under omrøring. Hæld asparges i
- Tilsæt andekød og varm andestuvningen op. Jo mere andekød, jo fyldigere tarteletfyld. Rør forsigtigt. Supplér evt. med det sidste fond og evt. lidt mælk/fløde. Smag tarteletfyldet til med salt/peber og evt. lidt andefedt.
- Lun tarteletterne i ovnen i 5-8 minutter på 125 grader. De skal bare ristes. Kan også lunes i airfryer 3 minutter v. f.eks. 185 grader
- Fyld fyldet i tarteletterne og servér straks, evt. med frisk persille på toppen. Du kan evt. nøjes med at fylde halvdelen af tarteletterne først, så de ikke bliver bløde.
- Servér evt. resten af stuvningen i en skål ved siden af, så kan dine gæster selv "efterfylde".
Noter
Der bliver en stor mængde sovs. Servér evt. overskydende andestuvning i en skål ved siden af. Tarteletfyldet kan også fryses.
Købt andefond kan bruges. Kan også laves med kylling som høns i aspargesTarteletter med andefyld af rester fra andestegen er lækre – gode som forret eller som ret til julefrokosten
Lækkert med and på en ny måde. Vi nød ande tarteletterne til frokost, og de var et hit herhjemme.
Tit luner vi ellers bare andekødet og spiser det med sovs/kartofler, der er til overs. Disse ande tarteletter kommer vi dog til at lave mange gange herhjemme fremover, både til os selv, men også vores gæster.
Der bliver en stor mængde andestuvning, så servér gerne en skål sammen med tarteletterne. Så kan dine gæster selv “efterfylde”.
Tro mig, andestuvningen bliver hurtigt spist. Kan I ikke spise det hele, så kan evt. rester sagtens fryses.
Vi fylder tit ovnen og steger 2 ænder juleaften. Når ovnen alligevel er igang, kan vi lige så godt udnytte varmen.
Det er skønt at have nemme rester til juledagene. Vi varmer tit andesteg fra dagen før, ved at pensle kødstykkerne med andefedt. Det smager så godt.
Få brugt dine rester af andesteg – få flere tips her.
Når du har serveret juleænderne, så pluk resten af kødet fra skroget og gem skroget til andefond. Der er meget god smag gemt i skroget, så smid det ikke ud. Skroget kan også sagtens fryses ned, til senere brug.
Har du ikke gemt skroget, så burde man også kunne koge fond ved at koge andelår? De kan tit købes billigt på frost.
Har du rester af stegesky og andefedt til overs fra tilberedningen af juleænderne, så gem endelig begge dele. Skyen kan du bruge til andefond til suppe eller til andestuvning, som i dagens opskrift hér.
Andefedtet kan du også bruge til at bage sovsen/stuvningen op i, i stedet for smør. Gem altid andefedtet fra din andesteg.
Du kan også bruge andefedtet når du steger biksemad. Prøv denne biksemad med and stegt i andefedt. Også en god måde at få brugt sine rester på.
Stuvningen kan du lave med andet kød også. Hønsekød selvfølgelig, men også f.eks. fasan?
Min storesøster laver det lækreste tarteletfyld af fasankød. Hendes mand er jæger, så hermed også bare lige en idé til dig.
Mon ikke også man kan lave tarteletfyld med f.eks. rester af kalkun og gås? Det tænker jeg.
Vi havde en rest tarteletter og stuvning til overs, så jeg lunede lige 4 tarteletter i airfryer. Smart hvis man kun skal varme en lille portion, så brug du gerne det tip.
Hermed et tartelet-tip fra mig, så du kan få brugt dine anderester. Stop madspild, stop andespild.
Håber du kan bruge min idé? Uhm nogle lækre tarteletter med and.
Er jeg mon den eneste der kan se et smilende ansigt her? En glad tartelet klar til at blive spist. 🙂
Har du flere anderester, så prøv også pulled duck burgere, med andekød.
Hvis du har andre og gode ideer til hvad man kan få brugt rester af andesteg til, så del gerne en kommentar herunder.
Få flere opskrifter med and og andesteg her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.