Champignon – ristet i smør og hvidløg – SÅ lækre

  • Champignon - smørstegte med hvidløg

Champignon - ristet i smør og hvidløg - SÅ lækreChampignon er lækkert tilbehør og faktisk kan de opdrives året rundt, uden at koste en formue. Man kan tit være heldig at købe champignon-bakker til ingen penge, især hvis man spotter dato-varer.

Her i huset var vi heldige at gøre et champignon-kup for nylig og her skal du høre om en nem måde vi tryllede champignonbjerget lækkert på.

Du behøver kun 3 ingredienser for at lave den lækre servering. Smør, hvidløg og champignon og et strejf krydderi. De lækre champignons tager ingen tid at lave og de vil være lækkert tilbehør til alt – steaks, kalkunbryst, culottesteg, koteletter, eller som tilbehør til tapas/pålægsborde.

Du får opskriften lige her:

Champignon - ristet i smør og hvidløg - SÅ lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Champignon - ristet i smør og hvidløg - SÅ lækre
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers
Det skal du bruge:
  • 2 bakker champignon
  • 10 gr. smør til stegning
  • 2-3 fed hvidløg
  • Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Rens champignonerne - skær dem ikke ud.
  2. Smelt smør og svits de friskpressede hvidløgsfed heri.
  3. Rist champignonerne og drys med krydderi. Tilsæt evt. ekstra smør
  4. Sænk temperaturen til middelvarme og svits, til champignonerne er gyldne og sprøde
  5. Serveres straks

Champignon - ristet i smør og hvidløg - SÅ lækreHer i huset kan vi spise ustoppeligt mange champignons, når de serveres som hvidløgsstegte. Vi må nærmest rationere portionen på panden. 😉

Slå til, når du spotter et godt champignon-kup og tryl så et kæmpe bjerg af de hvidløgslækre champignons. Du/I vil elske dem, er jeg sikker på 🙂

Måske denne opskrift, var så nem, at du næsten ikke havde behøvet ord fra mig om den?

Måske du har prøvet “hvidløgsfidusen” når du steger, både kød og det grønne tilbehør, men hvis nu ikke, så fik du det alligevel her. Prøv også hvidløgsstegte gulerødder, råstegte hvidløgskartofler eller hvad med stegte hvidløgs-tomater?

Næste gang du steger steaks, så prøv også at fordele hele hvidløgsfed sammen med bøffen. Det giver den bedste smag til kødet og hvidløgsfeddene får faktisk også den fineste smag af stegeskyen. Bagte/stegte hvidløg smager skønt! 🙂

Smør+hvidløg=succes, ihvertfald hvis man spørger mig, og min familie. Champignon - ristet i smør og hvidløg - SÅ lækreGod fornøjelse med de lækre champignons. Jeg håber og tror, at de vil blive et hit hjemme hos dig.

Nogle gange er det bare de enkleste retter, der er de lækreste 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar