Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond

  • Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond

Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond

Suppe er det nemmeste hverdagsmad du kan servere. En-to-vupti er der mad til en sulten familie på en travl hverdag. Smager rigtigt lækkert, især med godt brød til. Nybagte boller af koldthævet dej, der står klar i køleskabet f.eks.? Serveret med en god klat hjemmelavet hvidløgssmør? Så bliver det ikke meget bedre. 🙂

Brød med hvidløgssmør

Vi har mange favoritsupper her i familien og du skal høre om en af dem i dag.  Champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond. En ny familiefavorit.

Det var en rigtig lækker suppe og supernem at lave. Du finder en stribe andre suppeopskrifter på bloggen, klik og kig bare forbi her. Du finder både kyllingesuppe, aspargessuppe, tomatsuppe, minestronesuppe und so weiter. .DSC_1243En god og vigtig ingrediens i dagens suppe var denne Svampefond fra Oscar, som jeg fandt i en butik, husker ikke hvilken? Jeg må indrømme at jeg ofte springer over hvor bouillon-gærdet er lavest, og bruger bouillonterninger når jeg laver suppe (fy skamme!). Jeg må må indrømme, at bouillon fra ægte fond er toppen af poppen. Jeg skal på jagt efter mere god fond – helt klart – og vil have øjne på stilke i alle butikker fremover. Hold du også et vågent øje.

Kan du ikke lige opdrive fond – så fungerer bouillonterninger altså også fint. I min familie har vi ikke umiddelbart taget nogen skade (endnu) 😉 Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond

Her kommer den nemme champignonsuppe-opskrift til dig:

Lækker champignonsuppe med timian og svampefond
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 10 gram smør
  • 3 bouillonterninger
  • 2 store løg i tern
  • 500 gram rensede champignon (3 glas kan også bruges)
  • 1-2 spsk tørret timian
  • 6 spsk svampefond (eller anden koncentreret fond, kan du ikke opdrive det, så brug en ekstra bouillonterning)
  • 6 spsk hvedemel
  • 1 philadelphia hvidløgsflødeost ell. 2,5 dl. fløde
  • Salt+hvidløgspeber
  • Evt. jævning
  • 3 liter kogende vand
  • Tilbehør: nybagt brød med hvidløgssmør lavet af 50 gram smør rørt op med 3 fed friskpressede hvidløg, et knivspids salt og 1 spsk frysetørret eller friskhakket persille.
Sådan gør du:
  1. Svits løg og bouillonterninger i smørret
  2. Tilsæt timian, salt og hvidløgspeber
  3. Svits champignon med, til de skifter farve.
  4. Tilsæt svampefond
  5. Tilsæt hvedemel og lad det opsuge væden
  6. Tilsæt kogende vand og lad suppen simre et kvarters tid
  7. Tilsæt flødeost (eller fløde)
  8. Tilsæt lidt jævning, hvis du synes suppen er for tynd
  9. Smag suppen til med salt/peber og måske også et strejf citronsaft, hvis du synes?

Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefondHvorfor bruge både bouillonterninger og fond? Tjo, for at sikre rigeligt med smag og det skal jeg love dig for at den fik. Hel uovertruffen svampefond altså – kraftig og krydret. Uhm!

Skulle suppen have været lavet på svampefond alene, tænker jeg, at jeg skulle have brugt det meste  af en flaske? Der var angivet 2 spsk koncentreret fond pr. liter suppe, på bagsiden af flasken. Jeg supplerede med bouillonterninger, men prøv dig frem med fond’en og gør dig dine egne erfaringer.

Her ser du lige suppe-fremstillingen i billeder fra start til slut:

Hvorfor nu pludselig hvidløgsost i suppen? Tjo fordi det afrunder smagen så fint og kan erstatte fløden. Også fint, fordi man ofte har en rest i køleskabet der lige skal bruges. Vær endelig obs på dine flødeoste, og smid dem ikke ud, hvis du har rester. Brug dem i suppe eller rør osten op med pesto og smør det på en pizzabund eller pizzabrød. Smager SÅ lækkert!

Jeg brugte en grøn hvidløgs-philadelphia, men alle andre versioner og mærker kan også bruges (måske dog lige minus rejeost? 😉DSC_1248

Det er smørret der gør’et men det er hvidløgssmørret der scorer keglerne. 🙂DSC_1251Når vi serverer nybagte boller/suppebrød, kan der spises MEGET brød, hvis der samtidigt serveres nyrørt hvidløgssmør. Bare lige så du ved det.;-)

Jeg har angivet 50 gram smør ovenfor i opskriften, men du kender jo din familie bedst og ved hvor meget smør de kan spise? Lav rigeligt. Hvidløgssmørret smager også rigtigt fint dagen efter, hvis der skulle være en rest. Har I både brød og smør til overs dagen efter, kan du nemt trylle gratinerede hvidløgsbrød måske med ostedrys?
Brød med hvidløgssmør

Så er der suppe-servering! 🙂

Endnu en nem hverdagsmenu så dagens lys. En suppeservering er helt perfekt til lange, sene, travle arbejdsdage. Også perfekt til råkolde efterårsagtige-dage, hvor familien trænger til at blive varmet op, fra inderst til yderst. Suppe er perfekt som middel til at varme kolde sjæle og legemer 🙂

Rigtig god suppe-fornøjelse til dig – håber suppen vil smage dig 🙂
Lækker champignonsuppe med timian, flødeost og svampefond

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Susanne Schmidt 7. april 2016 af 10:10- Svar

    Hej Gitte!
    Dén opskrift skal prøves meget snart, da jeg i skabet har fundet en kæmpedåse (3 kg) champignons fra en gang, der var tilbud….
    Kan suppen fryses, hvis vi ikke kan spise op?
    På forhånd tak og mvh. Susanne 🙂

    • Gitte Hansen 8. april 2016 af 12:57- Svar

      Hej Susanne
      Har vist svaret dig på Facebook også, men nu også svar her. Du vil sagtens kunne fryse suppen. Det bliver vist en kæmpe portion med alle de champignons – håber du har en stor suppegryde og en meget stor fryse. Lækkert og nemt at kunne tage en portion suppe op en dag det skal gå ekstra hurtigt. Super god ide 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar