Lækker grov tærte med porrer og bacon

  • Lækker grov tærte med porrer og bacon

Lækker grov tærte med porrer og baconEr du også vilde med madtærter? Det er jeg 🙂

Hvad siger du til en en lækker sprød tærtebund med rigeligt groft mel, masser af porrer og bacon som salt smagsgiver?  Porretærte serveret med gnavegrønt dyppet i pesto. Uhm. En rigtig fin menu.

Der bliver to tærter af denne portion, og stor var jublen på dag 2 – hvor en tærte bare kunne lunes i ovnen. Jep – vi kører stadig de nemme menuer her på matriklen, men der bliver lavet mad de fleste dage, også selvom energibarometret står på “lavt”. Lækker grov tærte med porrer og baconPorrer er efterårssæson-grønt og lige nu (oktober) kan du få et bundt porrer for en femmer – hvis du er heldig. Jeg storindkøber altid porrer om efteråret og ofte laver vi denne lækre familielivret med kalkun og porrer. Den skal du prøve, hvis du ikke allerede kender den.

Porrer kan bruges i alle gryderetter, i kødsauce, i flødekartofler og ja også i porretærte.DSC_8689Du får opskriften på den lækreste porretærte med bacon lige her:

Lækker grov tærte med porrer og bacon
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker grov tærte med porrer og bacon
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Mad til to dage
Portioner: 2 tærter (til 8 pers.)
Det skal du bruge:
  • 2 tærter:
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • 1 dl. olie
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld:
  • 2 pakker bacon i tern eller skiver
  • 8 porrer
  • 10 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 dl tykmælk eller creme fraiche
  • Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Start med tærtebunden:
  2. Bland de tørre ingredienser og ælt de våde i.
  3. Ælt dejen godt sammen med ske og fingre. Køkkenmaskine kan også bruges. Tilsæt evt. lidt mere mel. Dejen skal kunne slippe fingre og skål og skal kunne formes til en kugle.
  4. Del dejen i to.
  5. Smør 2 tærteforme godt og pres dejen ud heri. Nogen ruller tærtedejen ud først, jeg synes det er nemmest at "mase" dejen ud med fingre og håndrod.
  6. Forbag tærterne 15 min. v. 150 grader varmluft
  7. Imens laves tærtefyldet:
  8. Svits bacon - 1 pk pr pande
  9. Rens porrerne og skær i fine strimler
  10. Fordel porrerne på de to pander
  11. Tilsæt evt. lidt smør, hvis der ikke er fedt nok på panderne.
  12. Rør æggeblandingen imens porrerne simrer.
  13. Pisk æg, mælk, tykmælk/creme fraiche og krydderier sammen
  14. Fordel porrerne i de forbagte tærtebunde
  15. Fordel æggeblandingen ovenpå.
  16. Bag tærterne ca. 30 min. v. 175 grader varmluft.
  17. Tærterne er færdige, når de er gyldne og æggemassen er fast.

Lækker grov tærte med porrer og baconDet blev lækre tærter! Helt som jeg godt kan lide dem. Grove, sprøde, enkle og velsmagende. Jeg synes klart bedre om grove tærtedeje og denne med rugmel er helt fortrinlig. Den er sundere, sprødere og mætter bedre. Uhm!

Fyldet kan varieres i det uendelige. Du kan lave løgtærter, tærter med kylling og peberfrugt, spinattærte med feta.  Kun fantasien sætter grænser.

Tærterne er fine som hverdagsmad, men vil også egne sig fortrinligt til frokostgæster eller til et buffetbord hvor der skal serveres mad til mange.DSC_8684Du kan fint bruge denne tærtedej som tærtegrunddej hver gang du skal lave tærte. Den er allerede blevet min tærtefavorit og jeg synes klart en dej med olie er nemmere at arbejde med, end en dej med smør. Tærten bliver også sprødere, så anbefalingen er nu hermed givet videre til dig.Lækker grov tærte med porrer og baconHer ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Så er der serveret. En lækker porretærte proppet med vitaminer (og lidt bacon javist).

Skræl lidt gulerødder og servér med pesto til eller lav en grøn salat. Et rigtigt fornemt måltid på en hverdag, men samlet set er tærterne hurtige at lave, når man tænker på, at der bliver mad nok til to dage.

Tærten kan være lidt svær at skære ud, da bunden er bliver ret sprød. Lad den gerne køle og “sætte” sig lidt.

Vi brugte en kniv til at skære for og en palet til at løfte stykket med. Kør paletten ind under først, før du løfter, så du er sikker på at tærtestykket har sluppet helt. 
Lækker grov tærte med porrer og baconTærten var et hit her i huset og jeg er sikker på, at den også vil blive et hit hjemme hos dig.

Voila og velbekomme. 🙂
Lækker grov tærte med porrer og bacon

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Charlotte friis 6. november 2015 af 06:36- Svar

    Hejsa – ser så godt ud dine tærter. Havde tænkt jeg ville lave det til små tærter til tilbehør men bliver i tvivl om hvordan de skal genopvarmes uden at blive tørre? Pakker du den i sølvpapir på anden dagen? Eller bare lige ind i ovnen?

    Tusind tak for altid fantastisk inspiration….. Og nyd weekenden når tid kommer. Mvh Charlotte

    • Gitte Hansen 6. november 2015 af 07:07- Svar

      Hejsa Charlotte
      Tusind tak for dine søde ord – dejligt du synes om bloggen og inspirationen.
      Mht. tærterne, så ville jeg pakke i staniol og plastpose og opbevare på køl. Jeg ville varme tærterne langsomt op ved svag varme og lade staniolen blive på, og først tage det af de sidste 5 minutter. Jeg tror du vil kunne undgå tørre tærter på den måde. Rigtig god fornøjelse med tærtebageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar