Svinefilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løg

  • Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løg

Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løgHalløj da, sikke en lækker ret der blev serveret på matriklen i dag. Helt uventet. Helt ud af det blå. Et totalt selvpåfundet påhit, der allerede her i huset er blevet et hit. Skønt 🙂

To svinefiletter kickstartede processen. Du kender dem sikkert godt, de ligger tit i supermarkedets kølediske. De er særligt gode på grill og vi spiser dem ofte grillede her.Svinefilet’en er vistnok en “look-a-like-svinemørbrad”  og udskæringen kan jeg ikke helt blive klog på hvor stammer fra på grisen. Det står anført, at kødet er tilsat lage, og normalt er jeg ikke stor fan af det, men i dette tilfælde, gør det intet. Når de skal på grill, bliver kødet også mørt og saftigt, måske p.g.a. den ekstra lage?

Det smarte ved svinefilet er at de er afpudset og marineret i  en lækker marinade. Brug dog endelig gerne en rigtig svinemørbrad, hvis du foretrækker dette. Du kunne evt. selv marinere den i denne lækre sennepsmarinade ?Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løgRetten du skal høre om i dag, udspringer egentlig af denne lækre ret – svinemørbrad i flødesauce.

Min tanke var, at marinaden fra svinefiletten ville kunne give en lækker smag til flødesaucen, lidt á la mørbradbøf i flødesauce. Ved du hvad? Projektet lykkedes og mine – og familiens – forventninger blev indfriet til fulde. 🙂

Hold endelig gerne øje med gode svinefilet-tilbud i kølediskene rundt omkring. Prismæssigt koster svinefilet det samme som svinemørbrad og du kan nogen gange være heldig at kunne købe 1 stk for 30 kr for 500 gram.

Kan du ikke lige opdrive en svinemørbrad, kan kødet fint erstattes af marinerede koteletter, marineret svinekød, kyllinge- eller kalkunschnitzler?Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løgBrug gerne de grøntsager du har på lager – jeg brugte gulerødder, peberfrugt, løg og hvidløg. Brug endelig også gerne en flødeost, hvis du har en rest eller en rest fløde eller creme fraiche?

Du får opskriften lige her og brug den gerne som springbræt til at lave din helt egen variant. Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løg

Svinefilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Svinefilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løg
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 stk marineret svinefilet (eller svinemørbrad,, svinekoteletter, kalkun- eller kyllingeschnitzler)
  • Smør til stegning
  • 2 store løg i tern
  • 5 fed friskpressde hvidløg (du kan nøjes med mindre, eller helt udelade dem)
  • 6-7 gulerødder i små tern
  • 1-2 røde peberfrugter i skiver
  • ½ liter svinebouillon
  • 2½ dl fløde (madlavnings- piske- eller kaffefløde)
  • 1-2 tsk paprika
  • Salt/hvidløgspeber
  • Jævning
  • Tilbehør: Råstegte kartofler eller pasta. Server gerne tomatsalat til
Sådan gør du:
  1. Skær løg i tern og svits på pande i lidt smør. Brug din største pande, gerne sautérpande, eller et støbejernsfad, der også kan bruges på komfur. Svits også gerne på pande og hæld i et alm. ildfast fad og steg færdig i ovn.
  2. Pres hvidløgsfedene over løgene og svits med.
  3. Skær svinefiletterne i skiver og steg på panden. Skub løgene lidt til side imens.
  4. Svits kødet et par minutter på hver side
  5. Skræl gulerødder og skær i små tern og svits med
  6. Tilsæt peberfrugt i skiver
  7. Hæld bouillon og fløde ved
  8. Tilsæt jævning og rør så godt du kan
  9. Smag til med salt/peber og paprika
  10. Steg retten færdig på panden ca. 20 minutter under låg ved svag varme. Panden - eller støbejernsfadet kan også sættes i ovnen og stege færdig ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft

Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løgJeg har et kæmpe støbejernsfad fra Scanpan der passer til komfuret. Det er genialt til disse “alt-i-et-retter”, hvor alt steges færdig i ét. Man kan svitse alt i fadet og enten stege færdigt på komfur eller i ovn. Det er SÅ smart!

Har du ikke sådan et fad, kan en dyb pande/sauterpande sagtens bruges. Du kan også sagtens bruge en almindelig pande til at svitse på og så tilberede færdig i et ildfast fad. Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løgDet er en nem og enkel ret og forberedelserne tager ikke lang tid. Her kan du se lidt billeder af processen fra start til slut.

Her kan du se mit støbejernsfad fyldt med boblende lækkerier 🙂Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løgEn-to-tre en færdig ret klar til servering. Servér gerne fuldkornspasta eller råstegte kartofler til, hvis du orker? Havde det været weekend, havde vi nok valgt de råstegte, men indrømmet, når man først er hjemme kl. 17 – er tiden i køkkenet lidt knap.

Fuldkornspasta er så fint og der er godt med bid, smag og fylde i. Servér også gerne en god tomatsalat med rødløg til. Det passer så fint til alle pastaretter.
Svinetfilet i lækker krydret flødesauce med peberfrugt og løgBon appetit! Jeg håber maden vil smage dig?

Rigtig god fornøjelse med kødgryderne til dig. Jeg iler til køjs, skal op midt på natten igen, for at tage med et tidligt lyntog til København. Kl. 4.00 ringer vækkeuret. Gys.

Forude venter en lang mødedag i Slots-og Kulturstyrelsen i arbejdsregi. Jeg har søgt optagelse i en national faggruppe om Digital Formidling under Danskernes Digitale Bibliotek. Heldigt jeg fik en plads i faggruppen, fedt for det er jo lige dét jeg er særligt optaget af. Glæder mig sådan til at komme i gang med arbejdet.

Jeg skal nok vinke til dig, når jeg krydser Danmark 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar