Mayonnaise dip med røget paprika.

Uhm – en smagfuld dip du skal høre om i dag. En rigtig lækkerbisken, som du da skal prøve, hvis du er vild med grill- og en røget barbecue-agtig-smag til dit kød eller tilbehør.

Aioli – hvidløgsmayonnaisen – ved du vist godt, at vi er særligt vilde med her i huset.

I dag har jeg prøvet at blande dressingen med røget paprika. Så lækker en dip til pommes frites!

Hjemme hos os spiser vi gerne aioli hver fredag til grillkyllingen og de hjemmelavede pommes frites. Aioli smager også særligt godt til de lækre sesam pommes frites, som vi er storfan af her i huset.

Forleden faldt jeg over røget paprika i supermarkedet.Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg

Straks fik jeg lyst til at prøve den nye paprika af og et drys kom da i familiens aioli.

Noget bestyrtede var min familie. Det er de tit, når jeg vover pelsen og revolutionerer en kær madvane. Dette endte dog som en succeshistorie. Pyh! Heldigvis. 😉

Bøtten ser sådan ud og er fra Santa Maria. Røget paprika kan du købe fra flere forskellige leverandører og det kan købes i det fleste større supermarkeder. Kig enten på grill- eller krydderihylderne.

Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg

Du kan med fordel lave din mayonnaise selv – det er faktisk rigtigt nemt og du kan finde en opskrift lige her

Orker du ikke lige at lave din egen mayonnaise, så kan du fint bare røre røget mayonnaise op i en god købe-mayonnaise, f.eks. Hellmanns.Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg

Opskriften på hvidløgsmayonnaise med røget paprika får du lige her:

Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg – få en god dressing opskrift her

Aioli med røget paprika - lækkert dip til pommes frites
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Familiens favoritter
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-5 spsk god mayonnaise - gerne hjemmelavet fuldfed øko.mayo eller Hellmanns. (Du skal beregne 1-1½ spsk mayonnaise pr. person)
  • 1-2 friskpressede fed hvidløg jeg bruger 1-2 fed. Kan udelades
  • Et knivspids salt
  • 1 knivspids røget paprika - smag til alm. paprika, chili eller friskhakkede krydderurter kan også bruges. Du kan også prøve med 1 tsk Dijonsennep med honning?
  • Tilbehør til: Pommes frites, gnavegrønt, små krydrede frikadeller, hakkebøf, grillkylling ell lign.?

Sådan gør du

  • Rør mayonnaisen, hvis du laver den selv, ellers åbner du bare et glas ;-).
  • Bland mayonnaisen i en lille skål sammen med salt, evt. friskpressede hvidløgsfed, og smag så til med salt og røget paprika
    Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg
  • Stilles på køl til servering. Kan holde sig 2-3 dage på køl, under tætsluttende låg.

Noter

Det er nemt at lave sin egen mayonnaise og du kan finde en opskrift lige her
Alm. paprika, chili eller friskhakkede krydderurter kan også bruges.
Du kan også prøve med 1 tsk Dijonsennep med honning?
Aioli kan også laves med hvidløg alene, eller uden hvidløg og kun med krydderi. Dine smagsløg bestemmer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækker hjemmelavet aioli med røget paprika – en lækker mayo dip til pommes frites

Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg

Hvordan smager røget paprika?

Det smager af – røget paprika. En rigtig god barbecue agtig smag. Krydret smag, næsten en grillet smag? En god måde at give kødretter ekstra smag på.

Aioli med røget paprika, giver en interessant og krydret paprikasmag – en røget smag, som en særligt god grillaften?

Mange, også vegetarer, bruger røget paprika for at få en grillkøds-agtig smag tilført retterne. Det virker synes jeg faktisk

Denne mayonnaise jeg tipper dig om i dag, kan du selvfølgelig også sagtens lave med almindeligt paprika. Du bestemmer 🙂Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg

Som ofte i Bagenørdens køkken, er det ikke raketvidenskab du præsenteres for.

Kast dig dog alligevel roligt over dippen. Den vil være et skudsikkert dip tilbehør du/din familie/dine gæster alle vil juble over at få serveret.

Hvad man kan spise mayo med røget paprika til?

Aioli med røget paprika er særligt godt til grøntsagsstave, f.eks. gulerødder og agurk. Disse grøntsager er jo ret så anonyme grøntsager rent smagsmæssigt.

Skal du servere pølsehorn eller burgere , vil den krydrede aioli passe så fint til. Et udvalg af forskellige mayo dressinger vil også være et hit på et buffet bord.

Lav gerne flere mayo varianter, det vil dine gæster helt sikkert synes godt om. Få inspiration til flere opskrifter nedenfor

Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg

Vi spiste “Den røgede aioli” som tilbehør forleden da vi spiste de lækre hakkebøffer med honningglaserede løg og sesamfritter. Uhm – grillagtigt lækkert 🙂

Den røgede paprika har vi også brugt til familiens hofret “Orange pasta” – pandestegt pasta med pølser, paprika og ketchup. Her er den røgede paprika også genial.

Denne mayo mindede lidt om den gode big mac dressing. Den må du også prøve.

Big mac dressing opskrift - nem big mac sauce
Nem big mac sauce - dressing
Se opskriften her
Big mac dressing opskrift - nem big mac sauce

Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg – en perfekt dressing dip til pommes frites

Røget paprika vil også være et hit som et ekstra drys på den hjemmelavede pølsemix eller som drys på alle grillretter, tilberedt i ovn eller på grill.

Kig forbi i de store supermarkeder, når du handler igen og prøv at se om du kan finde krydderiet.

Kan denne mayo laves med almindeligt paprika?

Ja sagtens. Kan du ikke opdrive den røgede paprika, så fortvivl ej, den almindelige paprika kan sagtens bruges.

Du skulle næsten prøve at lave en portion aioli næste gang du laver hjemmelavede pommes frites

Lav evt. en portion med den røgede paprika og én uden.

Prøv chilimayo, pestomayo, ramsløgsmayo eller tilsætte en anden smagsvariant, efter dine helt egne smagsløg. Måske lidt krydderurter eller Dijonsennep med honning?

Hjemmelavet mayonnaise dip – få inspiration til opskrifter her

1.

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

2.

Chilimayo - opskrift på hjemmelavet chili mayo
Hjemmelavet mayonnaise med chili - perfekt til burgere eller pommes frites
Se opskriften her
Chilimayonnaise - nem opskrift på hjemmelavet chili mayo

3.

Ramsløgsmayo - nem opskrift på urtemayo
Grøn mayonnaise med ramsløg
Se opskriften her
Ramsløgsmayo - opskrift på grøn mayonnaise

4.

Pesto mayo dip - lækker pesto mayonnaise
Nem og lækker dressing dip med pesto og mayonnaise
Se opskriften her
Pesto mayo dip - lækker pesto mayonnaise

5.

 Bearnaise mayo - mayonnaise med estragon
Bearnaise mayo med estragon - nem og lækker
Se opskriften her

Håber du har fået lyst til at “vove pelsen” på dipfronten? Du vil ikke vil fortryde det.

Start med lidt røget paprika og smag bare til med mere undervejs.

Held og lykke med dipperiet 😉 Tror du ikke der er basis for, at du og din familie vil finde jeres helt egen familie-dip-favorit?Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg

Åh hvor har jeg nydt denne søndag.

Vejret i dag var næsten for godt til at være sandt, turde vi tro på det? Ih jeg sugede alt til mig.

Solens tråler. Himlens blå. Fuglenes skræppen. De milde vinde. De udsprungne påskeliljer. Børnenes cykeltur. Kaffegæster på terrassen.  

Chokoladekagen med smørcreme, der var blevet endnu mere underskøn, efter ophold i køleskabet. Den lækre grillede steak,

#Søndagslykke i sommerhuset – den skønneste plet på jord <3Mayonnaise dip med røget paprika og hvidløg

På bloggens Facebookside, udvekslede vi på billeder af vores søndagslykke.

Tak fordi du leger med, kommenterer, deler og gør det MEGET sjovere at være mig, både i kommentarsporet her på bloggen og på bloggens side på Facebook.

Der er ikke nogen fare for at jeg aldrig blogger-ensom med så mange søde mennesker der bakker mig op. Tak 🙂

Håber også du har haft den allerskønneste søndag? Dine billeder ser i hvert fald skønne ud.


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.