Svinemørbrad i fad med kartofler og løg. En skøn ret, der passer sig selv i ovnen.
En nem mad i fad ret med mørbrad i baconsvøb, tilberedt ovenpå et fad kartofler. Nemmere bliver det ikke.
Jeg elsker bare mad i fad retter, hvor alt bliver færdigt på samme tid.
Når svinemørbrad med bacon steger, så steges kartofler og løg samtidigt i stegeskyen og får den lækreste smag.

Baconsvøbt mørbrad på kartoffelbund
Du kan lave retten med ganske få ingredienser, men du kan sagtens tilsætte flere grøntsager.
Jeg brugte en hel mørbrad, som jeg svøbte i bacon og en marineret mørbrad. Du kan også bruge en svinefilet til retten, gerne marineret.
Tit kan man købe mørbrad og svinefilet på tilbud og så er det bare med at slå til.
Kyllingebryst og kalkunbryst kan også tilberedes på denne måde, bare tilpas tilberedningstiden til kødet er gennemstegt.
Kartoffelfyldet blandede jeg med rødløg, for bagte rødløg smager bare super godt. Rødløg er mere milde i smagen, men almindelige løg kan selvfølgelig også bruges.
Kartoflerne stegte jeg alene i lidt olie først, imens jeg klargjorde kødet. De skal nemlig have lidt længere tid i ovnen, så bliver de sprødest.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på mad i fad retter.
Opskriften er meget nem og du får den lige her
Svinemørbrad i fad med kartofler og løg – nem mad i fad opskrift

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1-2 svinemørbrad Jeg brugte en marineret mørbrad og en svinemørbrad i baconsvøb
- 100 gram bacon i skiver brug 200 gram, hvis du laver to svinemørbrad
- 1½-2 kg kartofler skåret i både eller grove tern.
- 3-4 rødløg i både
- Salt/peber
- ½ dl. olie smagsneutral f.eks. raps eller solsikkeolie
Sådan gør du
- Vask/skræl kartofler og skær dem i både. Hvis du skærer dem i små tern, bliver de hurtigere sprøde. Skær rødløg i både. Bland det hele sammen i en bradepande/ildfast fad gerne af metal Drys med salt og peber og vend med olien.
- Sæt kartoffelfadet i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) og steg dem imens du afpudser svinemørbraden. Drys med salt og peber og vikl bacon omkring og/eller brug en marineret mørbrad.
- Læg svinemørbraden på toppen af kartoflerne og steg nu hele fadet ca. 45-50 minutter eller til mørbraden er gennemstegt og bacon og kartofler er sprøde. Vend mørbraden undervejs og omrør kartoflerne flere gange, så godt du kan.
- Tag svinemørbraden ud, når den er sprød og gennemstegt og lad den hvile imens kartoflerne steger færdige og bliver helt sprøde. En svinemørbrad skal ca. have en kernetemperatur på ca. 62-65 grader.
Noter
Kartoffelfad i ovn med mørbrad i baconsvøb stegt på toppen med bagte rødløg – nem lækker aftensmad
Svinemørbrad i fad med kartofler må du prøve. Skøn ret!
På billedet kan du se at jeg delte mørbraden i to, den var nemlig meget stor. Så bliver den hurtigere sprød.
Hvor er det bare smart når både kød og tilbehør kan laves sammen i ovnen og bliver færdigt på samme tid. Sådanne retter kaldes også “One pan” (et fad) og det er bare så nemt og lækkert med mad i fad.
Hvis du bruger et fad af aluminium/metal, så bliver kartoflerne sprødest, også under bunden.
Tilsæt gerne flere grøntsager til fadet, f.eks. gulerødder som i denne ret
Ovnvarmen udnyttede jeg til også samtidigt at varme en skål ærter, som vi spiste til. Servér gerne en creme fraiche dressing til.
Det blev en fantastisk ret. Virkelig smagfuld.
Kartoflerne blev baconsstegte i smagen, kødet saftigt og mørt. De bagte løg var virkelig lækre og du kan sagtens bruge flere løg end jeg.
Den ret må du prøve en dag det skal være nemt. God nem aftensmad både til hverdag og weekender.
Rigtig god fornøjelse med retten til dig.
Få flere opskrifter på mad i fad retter ved at klikke her
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Uhh, den ret vækker minder – det er godt nok lang tid siden, jeg sidst har spist svinekød, meeennn det skal vist være nu igen, for det ser så lækkert ud:-)