Bagt blomkål med parmesan. Uhm i dag får du opskriften på et lækkert ovnbagt blomkål penslet med olie og drysset med parmesan.
Tænk, at stegt blomkål i ovn med parmesan kan smage så godt?
Heldige os. Blomkål kan vi købe i Danmark året rundt og de lækre kål kan tilberedes på så mange måder.
Jeg er blevet helt vild med bagt blomkål i ovn.
Siden jeg prøvede at lave dette bagte blomkål med paprika har jeg været fan! I dag har bare haft lyst til at eksperimentere endnu mere med opskriften.
Hvorfor er bagt blomkål nu så fantastisk?
Konsistensen. Sprødheden. Smagen. Krydderiet. Blomkål er sundt, billigt, dansk-produceret og nemt for os danskere at få fat på.
Uhm – det er bare genialt at bage et blomkål og især genialt hvis du alligevel har ovnen i gang.
Forberedelserne til et ovnbagt blomkål tager kun få minutter og så klarer ovnen, eller airfryeren, ellers resten af arbejdet.
Tilbage er kun at vente på at blomkålen kan nydes. Du vil blive virkelig overrasket over hvor meget blomkål I kan spise, når det serveres på denne måde.
Vi var 2 mand om at spise et blomkål- jep det passer! Blomkålet var ikke så stort, men vi kunne sagtens have spist mere!
Den bagte blomkål med parmesan smager virkelig godt og opskriften du skal høre om i dag er med parmesan. Et hit!
Du skal bruge ganske få ingredienser og tro mig – en super lækker ret. Kig med her.
Bagt blomkål – få en nem lækker opskrift med parmesan her:
Ingredienser
- 1 blomkål skåret i små stykker. Kan erstattes med broccoli
- 4-5 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- salt/hvidløgspeber eller alm. peber
- Ca. 50 gram parmesanost friskrevet smager bedst. Parmesan kan udelades eller erstattes med anden ost
- evt. rasp
Sådan gør du
- Vask blomkålen og skær skiver/del blomkålshovedet i buketter
- Fordel blomkålsstykkerne på en bageplade eller i et stegefad - gerne af støbejern.
- Dryp olien over og drys med salt og hvidløgspeber. Vend godt rundt, så olie og krydderier fordeles godt.
- Drys med parmesanost og evt. rasp
- Bag blomkålen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend stykkerne rundt når halvdelen af tilberedningstiden er gået. Hold øje med at stykkerne ikke branker. Skru evt. lidt ned for temperaturen
- Nyd blomkålen lun som tilbehør eller som en snack.
Noter
Blomkål kan erstattes med broccoli, tjek f.eks. denne opskrift på knust broccoli med parmesan her.
Parmesan kan udelades
Drys evt. med paprika, barbecue eller rasp Blomkålen kan også bages helt, så skal du bare påregne den dobbelte tilberedningstid. Tildæk med stanniol ellers vil blomkålen blive for mørkt på toppenKan også laves i airfryer
Blomkål bagt i ovn med parmesan – snack blomkål, der bare smager så godt!
Vi spiste og spiste og kunne slet ikke få nok og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
En enkel og meget lækker opskrift og ingredienserne er få. Bagt blomkål er så lækkert og du kan tilberede det både i airfryer eller ovn.
Retten smager så godt, at det er lige før at den kan spises alene som den ér som hovedret.
Man kunne snildt også springe f.eks. kartoffel/pastatilbehør over og så bare nøjes med blomkål evt. som tilbehør til kylling, kalkun, eller måske fisk?
Det ville være både en nem, sund og fedtfattig menu – og en servering uden stivelse og kulhydrater.
Prøv også at erstattes blomkål med broccoli? Stegt broccoli med parmesan eller knust broccoli i airfryer el. ovn smager også rigtigt lækkert.
Måske du synes det lyder lidt underligt med parmesanost på blomkål? Tro mig, det er virkelig et hit, så spring du bare ud i det 🙂Ovnbagt blomkål smager så godt at det kan spises som snack. Du kan spise dét som det er, eller måske lave lidt aioli-dip til?
Hvis du gerne vil droppe kødet, eller stivelsestilbehøret, er bagt blomkål et oplagt alternativ.
Tænk at det kan smage så godt at spise så sundt – bagt blomkål. Tilbehør uden stivelse og kulhydrater
Måske retten ligefrem er LCHF-venlig? Jeg er ikke så godt inde i det, så supplér gerne i en kommentar herunder om bagt blomkål er no go i den sammenhæng 🙂
Måske der snart skal bagt blomkål på menuen hjemme hos dig? Det skal der med garanti snart her igen 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med blomkål ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Smagte supergodt, husk at vende stykkerne halvvejs 😉