Fetacreme – her får du en god nem opskrift på rørt feta dressing – whipped feta kaldes det også.
Hvad er fetacreme?
Denne fetacreme er en lækker, cremet dressing rørt af feta, skyr/creme fraiche/yoghurt naturel og hvidløg.
Denne gang brugte jeg skyr til dressingen og jeg tilsatte også lidt honning og citron. Det blev en let fetacreme, med en frisk, syrlig smag.
Skyr indeholder meget protein og knap så mange kalorier. Creme fraiche eller græsk yoghurt smager knap så syrligt, men har en højere fedtprocent.
Faktisk så kan cremen også laves kun med feta, få en opskrift her.
Jeg brugte salattern, men brug også gerne den gode puck feta, den er mere fedtholdig og giver en ekstra fyldig/cremet fetacreme.
Du bestemmer selv hvor kalorieholdig din fetacreme skal være.
Dressingen har en skøn smag af citron, hvidløg og feta – sødt, syrligt, salt, bitter. Perfekt dressing!
Alle ingredienserne blendede jeg bare sammen med stavblenderen på ½ minut. Vupti!
En nem dressing du kan lave på 5 minutter. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på feta dressinger og andre lækre dressinger.
Fetacreme – opskrift på rørt feta dressing – whipped feta
Ingredienser
- 100 gram feta fx salattern eller puckost
- 100 gram skyr creme fraiche, græsk yoghurt el. lign. kan også bruges
- 1 fed hvidløg kan udelades
- 2 tsk citronsaft smag til
- 1 tsk akaciehonning smag til. Sirup, flormelis, sirup eller sukker kan også bruges
- Salt og peber smag til
- evt. et par spsk vand, fløde eller olivenolie til passende konsistens
Sådan gør du
- Kom feta/salattern, hvidløg og skyr i en skål og blend cremen med stavblender til en glat, cremet dressing. Tilsæt peber og en smule salt (ikke for meget salt)
- Smag til med citronsaft, honning og evt. ekstra salt og peber.
- Supplér evt. med lidt vand, piskefløde eller olie, hvis du synes cremen er for fast.
- Fetacremen kan serveres straks eller opbevares på køl, til servering. Den bliver fastere i konsistensen efter afkøling.
Noter
Frisk creme med feta, der er god som dip, dressing eller som “dyppelse” til brød.
Tænk, at man kan lave så god og smagfuld en fetacreme på så få minutter!
Vi havde lige en rest fetatern i overskud, så det passede lige med en lille portion creme. Måske du også har en rest, du kan bruge?
Tips og variationer til opskriften på fetacreme:
- Skyr giver en proteinrig og syrlig creme, men du kan også bruge yoghurt, ylette eller lignende, alt efter hvor fed og cremet, du ønsker dressingen.
- Du kan krydre med friske krydderurter, fx persille, basilikum eller dild. Du kan også pynte cremen med krydderurter på toppen.
- Tilsæt lidt chili eller cayennepeber, hvis du ønsker en kraftigere pebersmag.
Vi spiste fetacremen som dip til grøntsager, men du kan også bruge den som bund, serveret med f.eks. bagte tomater, bagt aubergine eller grillede peberfrugter på toppen.
Hvad kan man bruge fetacreme til?
Den er perfekt som dip til grøntsagsstave, grissini, chips eller brød. Et hit som grilltilbehør eller som dressing til en buffet.
Den smager også godt som dressing til salater, i wraps, fladbrød eller som tilbehør til kød og fisk. Hvis du skal bruge den til salat, så rør gerne lidt væske i, så den bliver lidt tyndere.
Konsistensen – og smagen – er du selv herre over. Bare smag til.
Du bliver vild med den, er jeg sikker på.
Prøv også disse dressinger med feta og andre gode dressinger – få opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
