Sprøde hjemmelavede flutes. I dag får du opskriften på langtidshævede flutes, der er meget nemme at lave.
Hvorfor købe flutes, når de er så nemme at lave selv? Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at dejen hér kan røres på få minutter. Den er æltefri, så du slipper for at få dej på fingrene.
Rør dejen om morgenen/formiddagen og bag dem om aftenen. Super nemt.
Flutes’ene lavede vi en dag vi skulle spise suppe til aften. Helt perfekte at dyppe i den varme suppe.
Jeg har kun brugt 10 gram gær i opskriften, men du kan også sagtens bare bruge mere gær, og så hæve dejen 30-40 minutter som normalt.
Om du langtidshæver eller hurtighæver afhænger lidt af hvor meget tid du har i dit køkken. Bare gør, hvad der lige passer dig/jer bedst på bagedagen.
Nogle gange er det smart at kunne forberede dej i god tid, f.eks. hvis I kommer sent hjem en dag.
Dejen har jeg langtidshævet 8 timer på køkkenbordet, men du kan også koldhæve dejen natten over i køleskab.
Der bliver 2 flutes af denne portion, men du kan sagtens bage dobbelt portion, hvis I bliver mange omkring middagsbordet.
Dejen kan kan selvfølgelig også sagtens bages som boller, eller du kan bruge dejen til franskbrød.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Flutes – god nem opskrift på langtidshævede flutes
Ingredienser
- 3 dl koldt vand brug lunkent vand, hvis du vil hurtighæve
- 10 gram gær 25 gram gær, hvis du vil "hurtighæve"
- 1 tsk honning sirup eller sukker kan også bruges
- 70 gram havregryn ca. 2 dl. kan erstattes med andet groft mel eller bare alm. hvedemel
- ½ tsk salt
- 400 gram hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den kolde vand. Tilsæt honning eller sukker
- Tilsæt havregryn og salt og rør hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen bliver lidt fast og klistret.
- Læg låg/folie på skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet 6-8 timer eller på køl evt. natten over. Hvis du bruger 25 gram gær og lunkent vand, så kan du også bare hæve dejen 30-45 minutter et lunt sted
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Fugt hænderne med vand og del dejen i to. Form flutes, på bagepladens lange led og fugt evt. hænderne lidt mere undervejs. Glat evt. dejen lidt. Kan også formes som miniflutes - tilpas bagetiden
- Lad brødene hæve under et viskestykke, til ca. dobbelt størrelse. Varm ovnen op til 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn).
- Bag flutes'ene på 2. nederste rille ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er er færdige, når de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden.
Noter
Hvis du bruger 25 gram gær og lunkent vand, så kan du også bare hæve dejen 30-45 minutter et lunt sted.
Dejen kan også koldhæve i køleskab evt. natten over. Dejen kan holde sig på køl i 2-3 dageFryseegnede. Kan bages som boller også.
Nemme langtidshævede grovflutes. Perfekt tilbehør til suppe, tapas, buffet eller sandwich
Det er nogle rigtigt praktiske grovflutes at lave, en dag I er sent hjemme.
Når dejen er rørt sammen om morgenen, skal brødene bare formes, ovnen varme op og brødene bages.
Du kan sagtens reducere hævetiden, hvis du tilsætter mere gær eller hvis du lader den speedhæve i ovnen v. 30 grader.
Prøv også disse nemme flutes uden hævning med græsk yoghurt?
Lækre sprøde suppebrød! Brødene passede nemlig perfekt til en god suppe. Få inspiration til en masse lækre suppe opskrifter her
Det er så lækkert med hjemmebagt brød til varm suppe, tapas eller som tilbehør f.eks. med hvidløgssmør.
Hjemmelavede flutes pynter også så fint, på middagsbordet. Servér dem gerne på et buffet bord, til frokost, madpakker eller brug dem i som brød til sandwich?
Hvis du skal tilberede brødene til frokost, så kan det være en fordel at lave dejen aftenen før. Dejen hæver så bare på køl natten over. Du kan også bare bruge ekstra gær.
Hvis du undlader at glatte dejen ud før bagningen, så vil overfladen sprække og blive mere rustik i det. Du kan også skære riller i dejen før bagningen.
Dejen vil kunne holde sig i 2-3 dage, så du kan lave en stor portion dej og så bage brødene over flere dage. De kan også sagtens fryses.
Jeg kan godt lide brød med fibre, så jeg bruger tit havregryn i brød, når jeg bager.
Mon ikke du har luret det, hvis du tit læser med, her på bloggen? Havregryn giver fylde og brød får en god konsistens. Brødet bliver jo også lige sundere og mere fiberrigt.
Du kan også sagtens bruge andre grove meltyper.
Når vi f.eks. spiser tapas eller ostebord, så synes jeg at godt brød er én af hemmelighederne bag. Lækkert brød hører sammen med lækkert pålægt brød?
Det er nemt og overskueligt at bage flutes selv, så spring du gerne ud i en portion.
Jeg har også prøvet en version med f.eks. rugmel? Prøv også disse nemme koldhævede flutes.
Hvis du gerne vil bage brødene i airfryer, så kig med her
Få inspiration til flere opskrifter på flutes nederst i denne opskrift.
Få inspiration til flere opskrifter på flutes her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
God fornøjelse med bageriet til dig. Nybagt brød er bare bedst 🙂
Hej Gitte
Jeg har haft stor fornøjelse af flere af dine opskrifter, tak for det.
Denne drillede mig dog lidt – den angivne bagetid/temperatur var ikke nok.
Skruede op til 225 grader varmluft efter 14 minutter og så fik de 10 minutter mere og blev fine.
Var i tvivl om hvilken rille i ovnen du vil anbefale.
Tak for en super hjemmeside.
Vh Lone Vangsgaard