Grillet spidskål – nemt og lækkert tilbehør

  • Grillet spidskål - nemt og lækkert tilbehør

Grillet spidskål - nemt og lækkert tilbehørJeg elsker grillet spidskål, så er det sagt. 🙂

Spidskål er det lækreste tilbehør og det er en ægte grøntsags-favorit her i huset. Alle mand hér er vilde med grillet spidskål. Smagen er mild og nøddeagtig og faktisk har vi præsteret at spise hele 2 spidskål, en aften vi kun var 4 mand omkring middagsbordet. Hvordan du tryller spidskål så lækkert, kan du læse mere om her i dagens i opskrift.

Grillet spidskål er det nemmeste grøntsags-tilbehør. Faktisk skal du kun bruge 1 ingrediens og forberedelserne tager 1 minut.Grillet spidskål - nemt og lækkert tilbehør1 spidskål skæres i kvarte, pensles med olie og drysses med krydderier. Voila. Det var det. Nemmere bliver det vist ikke.

Skal det være luksus-udgaven, så kan du prøve at vikle serrano-skinke omkring. Se opskriften lige her

Har du ikke en grill, kan spidskålen sagtens grilles på grillpande eller i ovn (Jeg har godt nok aldrig prøvet ovn-versionen, men jeg tænker da at det fint kan lade sig gøre?).

Opskriften du får nedenfor er til grill. Vi bruger gasgrill, men kulgrill kan også bruges.

Spidskålen skal grilles ca. 8-10 minutter ved indirekte varme, og ventes ofte. Mere herom i opskriften 🙂Grillet spidskål - nemt og lækkert tilbehør

Grillet spidskål - nemt og lækkert tilbehør
Grillet spidskål - nemt og lækkert tilbehør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • Rigeligt olie f.eks. solsikke- eller rapsolie
  • Rigeligt salt og peber f.eks hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Skyl spidskålen og fjern evt. de yderste blade.
  • Del spidskålen i 2-3 dele (afhængigt af hvor stort kålhovedet er) Lad stokken blive på.
  • Pensl spidskålen med rigeligt olie og drys med krydderi
  • Grill spidskålen ca. 2-3 minutter på hver side ved indirekte varme.
  • Spidskål er meget porøst, så vær opmærksom , når du vender det.
  • Serveres straks

Det er så nemt at lave grillet spidskål, at man næsten skulle tro at det var lyv.

Har du ikke smagt grillet spidskål før, så skulle du næsten prøve det. Jeg er sikker på at du bliver totalt fan.

Her i huset er Mikkel den bedste til at lave grillet spidskål og jeg gik ham på klingen: “Hvordan gør du, Mikkel? Dine spidskål smager SÅ meget bedre end mine? Har du et trick”

“Jamen mor, du skal da bare bruge nok olie”.

Pro-tippet er hermed givet videre til dig. Du skal være virkelig rundhåndet med olien. Det er olien der gør at spidskålen sprødsteger på den helt rigtige måde og som gør, at smagen bliver så skøn.

Spar endelig ikke på olien 🙂
Grillet spidskål - nemt og lækkert tilbehørMan skulle næsten ikke tro, at grønt tilbehør kan smage så godt. Vi kan virkelig spise ustoppeligt meget spidskål her i huset, når det serveres som grillet spidskål.

Prøv det – du vil ikke fortryde det. Det skønneste grill-tilbehør 🙂

For en gangs skyld får du en kalorielet og sund opskrift fra mig. Skynd dig at sætte kryds i kalenderen 🙂 Grillet spidskål - nemt og lækkert tilbehør

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tine Rydahl

Hej igen
Ja, for Søren da. Husk at det var mig, der anmodede om en “audiens” og ikke noget, du skal føle dig forpligtet til. Men du er stadig meget velkommen, hvis der skulle komme et tidspunkt, hvor du keder dig ?

Tine Rydahl

Hej Gitte Selvom det i den grad var sensommer i dag, var det alligevel for køligt at grille, da vi kom hjem ved 19:30 tiden. Havde et flot, stort spidskål i køleskabet og blev inspireret af dig til at putte det i ovnen, frem for at lave salat som planlagt. Så ja, man kan sagtens putte stykker af spidskål i ovnen (her kvarte). Tog ikke tid, men tog dem ud, da de havde fået lidt farve og var møre (men længere end på grillen, for det var kun på 180 graders varmluft). Smagte dejligt sammen med skaftkoteletter, aspargeskartofler og bagte… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer