Gulerodsmuffins med ostecreme. Øj nogle lækre muffins du skal høre om i dag.
Svampede gulerodsmuffins med lækker ostecreme på toppen.
Jeg er bare totalt vild med gulerodskage og med disse små gulerodskager, er det nemt at servere gulerodskage til mange.
Gulerodsmuffins’ene er rimeligt fedtfattige, for jeg har kun brugt 1 dl olie til 30 kager, så de er helt klart i den sundere ende.
Hvis du kan nøjes med et drys flormelis i stedet for osteglasuren, så bliver de endnu sundere.
Du kan helt selv bestemme hvor kalorieholdige dine kager skal være.
De skønne gulerodsmuffins har en rigtig god krydret smag af kanel og brun farin.
Gulerødderne i kagerne giver både sødme og saftighed. De tilfører de jo også lige lidt sunde grøntsagsfibre, som også gør kagerne lidt sundere.
Du kan sagtens erstatte gulerødder med squash. Squashmuffins smager nemlig også super godt. Få en god nem opskrift på squashmuffins her.
Se flere opskrifter på lækre kager og muffins med gulerødder eller squash nederst i dette indlæg. Gulerodsmuffins’ene med frosting smørcreme kan du sagtens også bare bage som hel kage. Tilberedningstiden skal bare forlænges, cirka til den dobbelte tid. Få en god nem opskrift på gulerodskage her.
En skøn gulerodskage er det, uanset om du bager den som små eller store kager.
Dagens opskrift er super nem og du får den lige her:
Gulerodsmuffins med ostecreme – svampede. Få en god nem opskrift her

Ingredienser
Gulerodsmuffins:
- 4 æg
- 200 gram brun farin kan erstattes med almindeligt sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 200 gram hvedemel
- 1 spsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl olie raps- eller solsikkeolie
- 350 gram revne gulerødder kan erstattes med revet squash
Ostecreme:
- 200 gram flødeost naturel ikke light, så bliver cremen for tynd
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
- 2-3 spsk flormelis
- Drys: Fintrevet eller groftrevede mandler
Sådan gør du
Dej til gulerodsmuffins:
- Pisk æg, farin og vaniljesukker. Brug elpisker eller piskeris. Tilsæt olie
- Bland mel, kanel, bagepulver og salt vend det i dejen.
- Riv gulerødderne og rør dem i dejen.
- Dejen er hurtig og nem at røre sammen
- Put dejen i muffinsforme. Jeg fik ca. 30 muffins og brugte 1-1½ spsk dej pr. form. Brug gerne muffinsforme af silicone eller sæt papirformene ned i en ekstra form af enten papir eller metal, så holder de bedre på formen
- Bag gulerodsmuffins'ene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. Stil dem til afkøling
Ostecreme:
- Rør ostecremen sammen med flormelis. Smag den til med vaniljesukker og citronsaft. Læg 1-1½ tsk ostecreme på hver gulerodsmuffin. Du kan også beklæde hele kagen
- Riv eller hak mandlerne groft og drys på toppen
- Servér muffins'ene straks. De kan opbevares på køl, til de skal serveres.
Noter
Gulerødder kan erstattes af squash eller du kan bruge halvt af hver
Kan også laves med smørcremeMuffins'ene kan bages som en hel kage, så skal tilberedningstiden fordobles.
Kagerne er fryseegnede uden glasurSmå svampede gulerodskage muffins med ostecreme eller med smørcreme/frosting er lækre kager
Hvor er det bare nogle små fine, lækre kager. Haps!
De er så gode, at man slet ikke kan nøjes med en enkelt. 🙂
Gulerodskagerne er lækre og saftige og man kan godt smage, at der ikke er brugt meget fedtstof i kagerne. Faktisk kun 1 dl olie til 30 muffins.
Man kan snildt spise en 2-3 stykker, uden problemer og faktisk er man jo næsten nødt til det, for de er jo så små! 🙂Kagerne blev super fine og var rigtigt flotte på kagefadet synes jeg.
Muffins’ene er oplagte at lave, hvis du skal lave kage til mange. Måske du har lovet dine kolleger på jobbet kage?
Måske I skal have mange lækkersultne gæster derhjemme, måske til fødselsdag?
Gulerodsmuffins vil helt sikkert forsvinde hurtigt på et kagebord.
Jeg har endnu ikke stødt på nogle, hverken voksne eller børn, der ikke kan lide gulerodskager, så spring du bare på en portion. De vil blive et hit – også hjemme hos dig.
Prøv også denne nemme gulerodskage i kop lavet i mikroovn. Den kan du lave på få minutter.
Du kan evt. nøjes med at lave ostecreme til nogle af kagerne og så fryse nogle af kagerne ned, hvis I ikke kan spise dem alle?
Lige en vigtig ting med osteglasuren. Brug helst ikke light-flødeost, for så kan flødeostecremen nemlig blive for tynd.
Brug gerne den ægte vare, når du skal lave disse kager.
Du kan også lave en lækker smørcreme og bruge som topping? Det vil også smage super godt. Få en lækker opskrift her:


Prøv også denne opskrift på en hel gulerodskage

Få mere inspiration til lækre kager med gulerødder eller squash her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
