Holiday dip – her får du en god nem opskrift på den lækre dip, her i en hjemmelavet version.
Den gode Holiday dressing kender vi jo nok mest som populære dip til chips, som man kan købe som dipmix/ pulver i et brev.
Faktisk så er det en rigtig god dip, som man sagtens kan lave selv. Du kan røre den sammen på få minutter.
En hjemmelavet holiday dip, er helt fri for tilsætningsstoffer og den smager skønt! Du får min version i dette indlæg.
Holiday dippen er ikke kun god til chips og ovnkartofler. Den smager også skønt som dip til grøntsager, som dressing i sandwich og burgers eller som tilbehør til aftensmad.
Prøv også dippen til grøntsagsstave, pommes frites eller som dressing til salat eller pitabrød. Du kan også bruge den som base i krydret en kartoffelsalat eller pastasalat med ekstra smag.
I min version her har jeg brugt cremefraiche og krydderier som paprika, hvidløgspulver og løgpulver.
Løgpulver og hvidløgspulver kan sagtens erstattes med fintsnittet løg/hvidløg, hvis du foretrækker det.
Det er meget forskelligt hvor kraftig en smag man ønsker dippen skal have, så smag den gerne til med krydderierne undervejs. Så er du sikker på at smagen kommer til at passe til dine egne smagsløg.
Nederst i indlægget får du idéer til, hvad du kan servere holiday dip til – og du får også opskrifter på andre dressinger:
Holiday dip – nem opskrift på hjemmelavet dip til chips
Ingredienser
- 3 dl cremefraiche græsk yoghurt/skyr/yoghurt naturel kan også bruges
- 1 tsk løgpulver smag til - kan erstattes med et lille fintrevet løg f.eks. rødløg
- 1½-2 tsk hvidløgspulver smag til. Kan erstattes med ½-1 fed hvidløg
- 1½ tsk sød paprika smag til. Røget paprika er også lækkert at bruge
- ½-1 tsk citronsaft smag til. Kan udelades eller erstattes med lidt hvidvinseddike
- ½-1 tsk ketchup smag til - kan udelades
- ½-1 tsk akaciehonning eller flormelis smag til
- Salt og peber smag til
- ½-1 tsk purløg - gerne frisk kan udelades eller erstattes med andre krydderurter gerne med løgsmag f.eks. ramsløg
Sådan gør du
- Rør dressing, krydderier og evt. purløg sammen i en serveringsskål. Start evt. kun med en halv mængde paprika/løgpulver/hvidløgspulver og smag til undervejs. Det er smag og behag hvor kraftig en smag man ønsker dippen skal have.
- Smag dressingen til med evt. med citronsaft, ketchup og honning/flormelis. Dine smagsløg bestemmer om ingredienserne skal tilsættes og hvor meget du tilsætter.
- Smag til sidst til med salt og peber. Supplér evt. med et par spsk vand/tykmælk/yoghurt naturel, hvis du ønsker en tyndere dip.
- Lad gerne dippen trække ½-1 time i køleskab før servering eller til næste dag. Omrør før servering og drys evt. lidt purløg på toppen.
Noter
Hjemmelavet holiday dressing uden pulver og brev – en nem dip, der er hurtig at lave
Skøn dressing! Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har prøvet at smage den som dip til chips. Måske jeg skulle prøve at lave en portion af disse hjemmelavede kartoffelchips?
Vi nød dressingen som tilbehør til grillmad, lige efter jeg havde rørt den sammen. Den kan sagtens spises straks, men den bliver kun endnu bedre, hvis den får lov til at trække lidt i køleskabet først. Dagen efter er den endnu bedre, så lav derfor gerne dippen i god tid før servering.
En portion kan fint holde sig i 2-3 dage, så lav gerne en stor portion, når du er igang.
Tips til opskriften:
- Vil du gerne have en endnu mere cremet holiday dip, så rør gerne lidt mayonnaise i.
- Brug skyr, cheasy fraiche, yoghurt naturel eller græsk yoghurt, hvis du vil lave lettere og mere fedtfattigere version.
- Tilsæt evt. lidt fintrevet hvidløg, løg eller fintrevet rød peberfrugt, for mere smag og en mere fyldig dip.
- Hvis du vil have en stærkere dip, så smag den evt. til med lidt chilipulver eller sød chilisauce.
- Holiday dip kan også smages til med lage fra f.eks. syltede agurker eller lidt sennep. Det har jeg f.eks. gjort i denne dressing.
Hvad kan du servere holiday dip til? Prøv den som dip til:
- Grøntsagsstave af f.eks. gulerod, agurk, peberfrugt, eller bladselleri
- Tortillachips eller nachos
- Burger, pitabrød og sandwich
- Tapas, buffet eller grill
- Kartofler f.eks. bagte kartofler eller dobbeltbagte kartofler
- Til rejer, skaldyr og rejecocktail
Holiday dip er en klassisk dip eller dressing der passer til rigtigt mange retter og den kan varieres i det uendelige. Den er kraftigere og mere cremet i smagen end f.eks. en thousand island dressing.
Smag den gerne til med friske krydderurter, hvis du har.
Det er lækkert med hjemmelavet tilbehør til snacks og chips eller til grillmaden. Servér gerne en skål på et buffetbord eller som tilbehør til tapas.
Min søn prøvesmagte min version af holiday dippen, da han var hjemme på besøg.
Jeg var meget spændt på om han synes den smager som den købte i brev. Det er årevis siden jeg selv har købt og smag sådan et pulverbrev nemlig.
Han godkendte straks den hjemmelavede version, selvom den jo selvfølgelig ikke rammer den købte 100%. En hjemmelavet version er altid friskere i smagen og så er den jo også fri for e-numre og ultraforarbejdede ingredienser. Det kan vi lide. Den dip må du prøve!
God fornøjelse med dippen – håber den også bliver et hit hjemme hos jer.
Prøv også denne hytteost dip, denne fetadip eller denne ranch dressing eller denne dressing a la big mac.
Få flere opskrifter på dressinger og dip i denne kategori eller se med nedenfor.
Prøv også disse opskrifter på dressinger og dip:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
