Småkager med brun farin. Uhm her får du opskriften på nogle lækre sprøde cookies med lakrids, chokolade og en dejlig krydret smag af brun farin.
Kan hun da snart blive ved med at finde på flere afskygninger af de lækre småkager med lakrids?
Ja det kan hun da tydeligvis så. Hvad med en variant med brun farin, hasselnødder og lækre chokoladeknapper?Det blev nogle lækre lækre sprøde småkager. De minder ret meget om disse lakridscookies.
Alligevel så giver den brune farin kagerne et ekstra twist i form af en sød krydret smag, som er særligt god sammen med lakrids.
Disse lakridssmåkager kan jeg anbefale dig. De er så lette at lave, at børn også sagtens vil kunne lave dem selv. Måske du skulle smække stængerne op og læser i en god bog i stuen imens?
Her kommer opskriften på lækre sprøde småkager med lakrids, brun farin, chokolade og hasselnødder:
Småkager med brun farin, lakrids og chokolade – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 100 gram sukker
- 50 gram brun farin
- 75 gram smeltet smør
- 1 æg
- 200 gram mel
- ½ tsk. bagepulver
- 5 tsk lakridspulver kan udelades eller erstattes af kakaopulver
- 2 håndfulde hasselnødder eller grofthakkede mandler - kan udelades
- 50-100 gram chokolade gerne chokoladeknapper - kan udelades
Sådan gør du
- Smelt smørret (det går hurtigst i mikroovnen) og rør det i sukker og brun farin.
- Tilsæt æg og pisk godt. Brug gerne køkkenmaskine(elpisker), men du også sagtens bruge piskeris
- Rør de grofthakkede mandler og chokolade til æggeblandingen.
- Bland de tørre ingredienser og tilsæt. Pisk ikke her, rør kun.
- Sæt kagerne på en bageplade med to teskeer og tryk dem lidt flade.
- Bag kagerne 8 minutter ved 175 grader varmluft. Sæt straks kagerne på en bagerist til afkøling. Virker kagerne for bløde efter afkøling, så kan du bage dem yderligere 3-5 minutter i ovnen igen.
Noter
Er du ikke til lakrids i kager, så kan du erstatte lakridspulver med kakaopulver
Kagerne kan holde sig ca. 1 uge i tætsluttende kagedåse
Knasende sprøde småkager med lakrids, mandler og chokolade – nemme og lækre
Uhm. Jeg havde nogle lækre chokoladeknapper, der havde overlevet i mit køkkenskab, men du kan bruge al slags chokolade.
Chokolade kan også udelades, hvis du ikke lige har det på lager. Næsten alle slags lækkerier kan bruges til disse skønne småkager.
Hvis du ikke er til lakrids i kager, så er det rigtigt nemt at udskifte lakridspulveret med f.eks. kakaopulver. Cookie grundsopskriften er rigtig god, så den kan du sagtens eksperimentere med 🙂
En rigtig nem småkagedej, du kan røre bare med ske.
Indrømmet. Jeg fik ikke helt fik talt op hvor mange småkager der blev ud af denne portion. Jeg mener der blev ca. 30 cookies, men det afhænger meget af størrelsen.Efter afkøling er der knasende sprøde småkager med lakrids.
Uhm når man støder på et mandelstykke. <3 Uhm når man støder på en kerne af smeltet chokoladeknap. <3
De sprøde lune småkager forsvinder hurtigt fra den bagerist, så skynd dig at put dem i en kagedåse, når de er kolde. Måske de skal gemmes til et særligt formål?
Familien hapser en cookie hver gang de kommer forbi kan jeg godt betro dig 😉
Disse småkager skulle du da næsten prøve. De er så nemme og hurtige at lave og det kan ikke gå galt.
Småkagerne kan varieres i det uendelige, kun fantasien sætter grænser. Hvad med tørret tranebær? Hvad med cookies med daim-stykker? Hvad med valnødder? Hvad med?
Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig ! 🙂
Få flere gode opskrifter på lækre cookies / småkager med lakrids her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Uhm … har netop bagt en portion af disse lækre cookies, og de er et hit, både i tid og smag 🙂 Vi er fan!!!
Hej Gitte
Kan dine opskrifter på småkager bruges med mandelmel i stedet for hvedemel. Jeg kan nemlig ikke tåle gluten
Hej Gitte
Endnu engang tak for en NEM og supper lækker opskrift. Passer perfekt i versionen med lakrids til min mands kollegaer og i en version med chokolade og rosiner til børnehaven til deres eftermiddagshygge.