Påske citronsnitter – her får du en god opskrift på en marcipankage med citron, bagt i bradepande. En nem kage til mange lækkersultne påskegæster.
En perfekt kage, til dig, der er vild med citronkager.
Marcipankagen har jeg udskåret som citronsnitter. En skøn saftig kage med god smag af citron og marcipan og en meget nem bradepandekage.
Kagen har en særlig god syrlig citronsmag med “ekstra smæk” på citronsmagen, for jeg har også brugt citronsaft i glasuren. Almindelig glasur med vand kan selvfølgelig også sagtens bruges.
Jeg pyntede kagen med påskeæg og serverede den for vores påskegæster, men den kan serveres året rundt, bare med anden pynt. Skøn kage!
Der er noget med citronkager til påske. Måske det skyldes kagernes påskegule farve? Jeg tror det. 🙂
Påske citronsnitterne kan også sagtens serveres som dessert til en kop kaffe, efter en god middag.
Kagen har en tæt svampet konsistens, da der ikke er bagepulver i dejen. Jeg har også brugt tykmælk i dejen, og det er også med til at gøre kagen ekstra saftig og svampet.
Marcipankagen har en konsistens som en konfektkage eller som en klæg / tæt brownie, hvor der heller ikke er bagepulver i dejen.
Faktisk er det jo også en hvid blondie med citron (hvid brownie) jeg har bagt? Jeg har nemlig også brugt hvid chokolade i dejen.
Citronsnitterne kan jo selvfølgelig også sagtens bages uden chokolade. En citronkage kan også blive rigtig god uden marcipan.
Kagedejen er meget nem at røre sammen, det er klaret på få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.
Citron og marcipan klæder hinanden godt og hvid chokolade giver en god sød kontrast til den syrlige kage. Den må du prøve.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på påskekager med eller uden citron.
Påske citronsnitter – marcipankage med citron i bradepande

Ingredienser
Kagedej til citronsnitter:
- 5 æg
- 200 gram smør
- 400 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 økologiske citroner både saft og skal skal bruges. Øko. appelsiner kan også bruges.
- 2½ dl tykmælk/yoghurt el. lign. Bruger du skyr, så rør det evt. ud i lidt vand før brug
- 400 gram hvedemel
- 1 nip salt
- 50-100 gram hvid chokolade fintrevet. Kan udelades
- 100 gram marcipan fintrevet eller udskåret i tern. Kan udelades
Pynt: Citronglasur og påskeæg:
- 200 gram flormelis
- 6-7 spsk citronsaft ca. saft fra 1 citron. Vand kan også bruges
- Påskeæg eller anden pynt, f.eks. krymmel eller revet citronskal fra øko. citron
Sådan gør du
Kagedej til citronsnitter:
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen og pisk herefter æggene i, ét af gangen. Skyl citronerne og riv skallen og tilsæt til dejen. Pres herefter citronerne og rør saften ud i dejen.
- Rør tykmælk el. lign. i dejen
- Sigt melet i og vend dejen med dejskraber. Tilsæt også et nip salt. Riv marcipan og chokolade og vend det også i dejen
- Smør eller beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Min bradepande målte 32x22 cm. Andre forme kan bruges
- Bag kagen nederst i ovnen i ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn. Bag den ikke for længe. Den skal være klæg og kun lige gennembagt. Mærk efter om kagen føles fast. Tjek evt. med tandstikker. Afkøl kagen
Citronglasur:
- Skyl citronen og riv evt. skallen, hvis du vil bruge den i glasuren også. Pres citronen og rør nu citronsaften ud i flormelis, ca. 1 spsk saft af gangen, til passende konsistens.
- Smør glasuren ud på den afkølede kage.
- Drys straks pynt på. Jeg brugte små påskeæg, men anden pynt kan bruges.
- Lad glasuren stivne helt, før du udskærer citronsnitterne i små stykker. Jeg fik 24 stykker af denne portion. Udskær kun små tern, da kagen er ret sød, næsten konfektagtig.
Noter
Saftig i flere dage. Opbevares tildækket. Fryseegnet, bedst uden glasur. Tilsæt evt. også hakkede mandler eller nødder til kagen. Kan også pyntes med f.eks. revet citronskal, krymmel eller frysetørrede bær.
En nem bradepandekage med citron og marcipan – skøn marcipankage, citron snitter eller hvad vi nu skal kalde dem.
Hvilken form passer til citronsnitter?
Jeg har bagt kagen i en bradepande på 32×22 cm, men andre forme kan også sagtens bruges. Prøv også denne påskekage bagt i franskbrødsform.
Hvis du synes citroner er for syrlige at bruge i kage, så kan kagen også bages med appelsiner. Så får kagen en noget mildere smag.
Citronkagen er nem at skære ud i snitter. Skær kun små tern, da citronsnitterne er ret søde. Jeg fik ca. 24 stk. af denne portion. Kagen rækker langt, da de fleste kun vil kunne spise 1 stykke.
Kan disse påske citronsnitter fryses eller bages i forvejen?
Påske citronsnitterne er saftige og lækre i flere dage. Bare opbevar kagen tildækket. Den kan også fryses. En nem kage, du sagtens kan bage dagen før eller flere dage før kagen skal serveres.
Påskekagen brugte vi som dessert efter vores påskefrokost. Vi tog også stykker med på påske kaffevisit hos mine forældre og på 3. dagen, tog vi resten med til kaffebesøg hos gode venner.
Måske du også gerne vil forkæle dine kolleger med påskekage? Så vil denne være et godt bud.
Måske du stadig har lidt påskeæg til overs du kan bruge? Ellers så kan kagen jo også sagtens nydes uden pynt, måske bare med et drys flormelis?
God fornøjelse med påskebageriet til dig og god påske også.
Prøv også denne kage med citron og birkes eller disse svampede muffins med citron? Vil du gerne prøve flere nemme påskekager, så prøv også disse snitter eller disse specier.
Få flere opskrifter på kager med citron her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Få flere opskrifter på påskekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
