Paneret squash med parmesan. Uhm i dag får du opskriften på det lækreste tilbehør: nemlig panerede squashskiver drysset med parmesan ost.

Ideen opstod fordi vi havde fået en kæmpe squash af min svigermor. En mega stor squash, på mega-mange kilo. Heldige os.
Herligt. Alle de squashretter vi nu pludselig kunne trylle. 🙂
Straks startede mine kreative ideer. Spændende. Hvad havde vi mon ikke prøvet endnu?
Ja indrømmet. Efterhånden finder du en del squash opskrifter på bloggen. Bloggens squashopskrifter har jeg samlet i ét indlæg, som du kan se lige hér Du kan også få inspiration nederst i dette indlæg.
Jeg elsker at eksperimentere med squash, heraf de mange opskrifter på nogetiovnen.dk
Desværre har vi dem ikke selv i haven, men de er heldigvis billige at købe i vejboder og supermarkeder. 
Jeg tror snart vi skal starte med selv at dyrke squash i haven. Det er nemlig en meget frodig grøntsag.
Det vil være helt perfekt, for vi bruger nemlig virkelig mange squash her i husstanden. 🙂
Squash kaldes også zucchini eller courgetter. Det er helt den samme grøntsag – kært barn mange navne
Squash er sunde, vitaminrige og så kan de tilberedes på så mange forskellige måder.
Man kan bruge dem både i det søde og salte køkken, lige fra squashfrikadeller, squash pandekager, squashbrud, stegt squash til squashkage med osteglasur.
De kan også bare svitses på panden, gratineres i ovn, eller rives til røsti/”frikadeller”? 
I dag prøvede jeg at sprødstege squash med en simpel panering af æg og rasp. Herefter rev jeg lidt parmesan på. Halløj en lækkerbisken!
Disse panerede squash er super nemme at lave og du skal bruge ganske få ingredienser. Opskriften får du her:

Paneret squash – nem opskrift på lækkert tilbehør

Ingredienser
- 9 skiver squash kan erstattes med aubergine
- 1-2 æg afhængigt af hvor store squashskiver du bruger
- ½ dl mælk kan evt. udelades
- olie til stegning rapsolie, solsikkeolie eller olivenolie
- 2 dl rasp almindeligt eller pankorasp. Mængden afhænger af hvor store dine skiver er
- salt/peber
- 25-50 gram parmesanost til drys
Sådan gør du
- Skyl squashen og skær den i skiver. Drys med lidt groft salt.

- Vend skiverne i sammenpisket æg/mælk og rasp. Panér dem evt. 2 gange, det giver et tykkere, sprødere lag. Dvs. æg+rasp, æg+rasp

- Varm en stegepande op og tilsæt olie. Læg de panerede squashskiver på og svits dem gyldne. Drys med salt og peber. Vend skiverne forsigtigt med en paletkniv. Steg ved middelvarme, til de er sprøde og gyldne
- Vores skiver var ret store, så jeg kunne kun stege 3 af gangen. Jeg puttede dem i en bradepande og holdt dem varme i ovnen imens de andre stegte påanden (v. 125-150 grader varmluft)

- Drys gerne friskrevet parmesanost på toppen og servér gerne aioli til - uhm hvidløgsmayonnaise smager bare godt som dip til aubergeret squash

Noter
Skiverne kan også tilberedes i ovne eller airfryer
Servér gerne aioli til
Uhm nogle lækre sprøde panerede squash med parmesan. Kan også laves med aubergine
Du kan sagtens bruge aubergine i stedet for, hvis det lige er denne grøntsag du har på lager.
Prøv også at skære squash skiverne ud som “pommes frites” stave og vend dem i panering. Få en god nem opskrift på squash fritter hér
Paneret squash kan laves både på pande, i ovn eller i airfryer.
Mine skiver var store, så jeg jeg stegte 3 af gangen og holdte dem varme i ovnen bagefter, til de alle var klar. Få anvisninger i opkriften.
Du kan også stege eller grille eller bage squash i ovnen uden panering. Ja de smager skønt tilberedt på så mange måder.
Vi spiste aioli til. Det var det mest perfekte dip, du kan forestille dig. Aioli passede bare så godt til de sprøde squashskiver. Uhm

Jeg brugte bare almindeligt rasp, men du kan også bruge den noget grovere panko-rasp.
Vi spiste de panerede squash skiver som de var, som en lækker snack.
Vi snuppede en kødfri dag – en ægte vegetar menu, der var nem og billig at lave. Den kostede kun ganske få kroner. Perfekt hvis du er vegetar også
Kæmpe squash’en havde vi jo i køleskabet. Smart, nemt og billigt. Med svigermors kolonihave kunne vi jo sagtens blive selvforsynende 😀
Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve at lave paneret squash. Det smager virkelig godt.
Vi savnede intet tilbehør, guffede bare løs af de sprøde skiver. Haps!
Spring du bare på det lækre squash tilbehør. Måske du også er vild med squash eller er så heldig, at du har squash i haven?
Måske du har så mange squash, at du er ved at drukne? Hvis ja, så har jeg en god idé her.
Paneret squash som tilbehør eller nyd dem, som de er
Du serverer da bare panerede squash som tilbehør til aftensmaden de næste mange aftener 😀
Rigtig god fornøjelse med squash lækkerierne.
Jeg er sikker på at de panerede squash også bliver et hit hjemme hos jer. Vi elskede dem herhjemme hos os 🙂
Prøv også denne lækre squashtærte, den er også super god. Eller disse fyldte og farserede?

Få flere lækre opskrifter med squash her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.






