Salat med spidskål, æble og dressing. Her får du en god nem opskrift på en frisk spidskålssalat med mormordressing.
En meget enkel salat med spidskål og æbler. Tænk at man kan lave så lækker en salat, med så få ingredienser.
Salaten har jeg vendt med den gode mormordressing med fløde og citron – en perfekt dressing til spidskålssalat med æbler.
Æblerne giver både lidt sødme og syrlighed og spidskål er mildt i smagen. Perfekt kål at bruge som salat, bare lige et tip til dig.
En sprød kålsalat, der er både syrlig, sød og cremet på samme tid. Den kan virkelig anbefales!

Jeg snittede spidskålen lidt groft og snittede æblebådene i tynde skiver. Denne salat blev derfor lidt rustik, næsten som en lidt grov råkostsalat.
Snit gerne både kål og æbler helt fint, hvis du foretrækker det. Måske du har et mandolinjern eller juliennejern du kan bruge?
Salaten kræver kun få ingredienser og er hurtig at lave. Opskriften får du lige her.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme lækre spidskålssalater.
Salat med spidskål, æble og dressing – opskrift

Ingredienser
Salat med spidskål og æbler:
- ½-1 spidskål afhængigt af størrelse
- 3 æbler jeg brugte 3 små æbler. Lad gerne skrællen blive på
- Salt og peber smag til
Mormordressing:
- 1 dl fløde
- 1 spsk citronsaft smag til
- 1 spsk flormelis smag til
Sådan gør du
- Vask og snit spidskålen fint. "Kram" kålen lidt efter du har snittet den, det gør den lidt blødere.

- Vask og skær æblerne i små både eller tern. Behold gerne skrællen på, hvis den er fin. Det giver både farve og god smag. Bland æblerne med spidskålen.

- Rør dressingen sammen og smag til med citron og sukker.

- Vend spidskål og æbler sammen med dressingen.

- Smag salaten til med salt og peber.

- Stil gerne salaten i køleskabet 10-15 minutter før servering. Så bliver spidskålen mere mør og salaten får mere smag.

Noter
Sprød, frisk spidskålssalat med æbler og mormordressing
Har du spidskål i grøntsagsskuffen og et par æbler i frugtskålen, så har du basisingredienserne til denne salat. En nem salat, der er et hit året rundt.
Om sommeren er spidskålene særligt store, så her får du meget kål for pengene. Salaten fungerer også godt som vintersalat og heldigvis så kan vi købe spidskål billigt året rundt.

Tips og variationer til opskriften på salat med spidskål og æbler:
- Salaten kan også laves med f.eks. rødkål eller hvidkål, men det er lidt “grovere” kål, så her skal salaten måske trække lidt længere.
- Salaten kan også laves med grøn salat, f.eks. hjertesalat, romainesalat, iceberg eller kinakål. Prøv også gerne denne med rød spidskål, det bliver en flot salat.
- Top gerne salaten med ristede mandler, nødder eller kerner. Det kunne også være valnødder, rosiner eller granatæblekerner? Det vil både give salaten mere smag og farve.
- Bland evt. også fintsnittede gulerødder og rødløg i salaten. Det giver også smag og farve. Prøv også denne version med rød peberfrugt.
- Mormordressingen kan laves med kærnemælk, tykmælk eller ymer, hvis du gerne vil have en fedtfattig salatdressing. Du kan også lave salaten med creme fraiche, som i denne opskrift.
Salaten smager bedst, når den har stået lidt, men du kan også servere den med det samme.
Vi har altid spidskål og æbler i køleskabet, så genialt med en salat man altid kan lave straks. En nem billig salat er det også.
Hvad kan man spise til salat med spidskål og æbler?
Vi spiste salaten som tilbehør til grillede kyllingelår, men du kan også servere den til f.eks. frikadeller eller der hvor du ellers ville servere råkostsalat.
Den er også fin som tilbehør til karbonader, koteletter eller fisk. Servér den også gerne til andet grillmad eller som en del af en buffet.
God hverdagssalat som tilbehør til aftensmad eller som let frokostsalat.
Hvis du er vild med spidskålssalater, så prøv også denne med rejer og æble.
Rigtig god fornøjelse med spidskålssalaten til dig. Uhm, jeg elsker bare spidskål. Mit yndlingskål. Også dig måske?
Få flere opskrifter på salater med spidskål her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







