Skinkestang. Uhm her får du opskriften på en sprød og lækker butterdejsstang med skinke, der er super nem og hurtig at lave.
Firserne har ringet! Den gode skinkestang er retur. Juhuu! Den har jeg savnet i mit køkken. Opskriften vil jeg da straks dele med dig.
Skinkestangen vil være et hit både som nem forret eller som hurtig lun ret til frokost. Prøv den en dag du får gæster måske?
Dine gæster vil blive imponerede. De gætter aldrig, at den faktisk er super nem at lave.
Butterdejen er nemt flettet i et fint mønster, så den er så dekorativ, på middagsbordet.
I opskriften viser jeg billeder af alle trin – det er nemlig super nemt at lave en butterdejsstang. Den må du prøve.
Du skal bruge få ingredienser, til den nemme skinkestang. Jeg har bare brugt en rulle færdig butterdej. Få ideer til fyld her:
I denne skinkestang har jeg bare brugt skinke, flødeost og spinat. Du kan også bruge f.eks. kylling, laks, oksekød, bacon. Man kan også lave en ren vegetar version med f.eks. ren spinat?
Hvis du ikke lige har spinat, så kan du bruge f.eks. purløg, porrer, forårsløg, broccoli i stedet.
Vi havde lige spinat i kølesskabet og en grøn pikantost. Alle slags flødeost kan bruges, også flødeost naturel. Feta kan også bruges.
Hvis du ikke er til flødeost, så kan det erstattes med f.eks. pesto eller ketchup, så bliver det en pizza agtig skinkestang.
Det smager rigtigt godt med lidt sød sennep i fyldet, men det kan sagtens udelades.
Nedenfor får du en opskrift, du sagtens kan eksperimentere med. Bare brug det fyld, du har på lager.
Skinkestang – få en god opskrift på nem butterdejsstang med skinke, spinat og flødeost hér
Ingredienser
- 1 rulle butterdej min vejede 275 gram
- 150 gram skinke i tern eller strimler. Kan erstattes med f.eks. kylling, bacon, laks, forbrunet oksekød?
- 200 gram flødeost med krydderi jeg brugte grøn Pikant, andre slags kan bruges. Feta også. Kan erstattes med pesto
- 50 gram spinat kan erstattes med f.eks. 1 potte purløg, champignon, broccoli, ramsløg, porrer, forårsløg?
- 1 spsk sød sennep eller 1 tsk alm. sennep. Kan udelades.
- salt/peber
- 1 æg sammenpisket - til pensling
- sesamfrø/chiafrø/birkes til drys
Sådan gør du
- Skyl spinaten og pres væden fra. Hak spinaten groft
- Rør flødeost med skinke og spinat. Tilsæt sennep og salt/peber
- Rul butterdejsrullen ud på en bageplade og fordel fyldet midt på, med 1-2 cm fra kanten i top og bund
- Skær 2 cm snit i buttedejen på skrå, inde fra fyldet og ud mod kanten. Se hvordan på billedet billede. Brug en skarp knap eller et pizzahjul.
- Top og bund folder du ind over fyldet, som vist her
- Flet nu skinkestangen, ved at folde en dejstrimmel indover fyldet i den ene side og herefter i den anden side, til alt fyldet er dækket. Der skal helst ikke være sprækker.
- Pensl skinkestangen med sammenpisket æg. Sørg for at komme godt ind i alle sprækker, så de lukkes med æg. Drys med f.eks. sesamfrø/birkes/chiafrø eller en blanding.
- Bag nu skinkestangen 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag den gerne på den 2. nederste rille. Skinkestangen er færdig, når den er gyldenbrun. Tjek den nogle gange undervejs. Serveres lun
Noter
Skinke kan erstattes med f.eks. kylling i tern / plukket kyllingekød.
Du kan også bruge bacontern, laks eller forbrunet oksekød?Spinat kan du erstatte med andre grøntsager f.eks. broccoli, purløg, ramsløg?
Skinkestangen er bedst på tilberedningsdagen, men den bliver sprød, når den lunes i ovnen igen dagen efter.Er også lækkert med feta
En nem butterdejsstand med skinke, spinat og flødeost – wow hvor smagte den bare godt!
Skinkestangen var et kæmpe hit herhjemme! Tænk jeg har faktisk altid troet, at det var svært at lave en skinkestang, men det er det jo slet ikke!
Når min storesøster har serveret den til komsammen, har lillesøster hér altid været meget imponeret.
Herligt, at jeg nu ved, at jeg kan lave skinkestænger selv! Måske lillesøster er ved at være selvstændig og voksen nu 😀
Nu har jeg købt en masse butterdej, så jeg rigtigt kan eksperimentere løs i køkkenet. Jeg glæder mig til at prøve at lave skinkestænger med alt muligt lækkert fyld.
Sådan fletter du en skinkestang / butterdejsstang – se billederne her:
Skinkestangen serverede jeg for min familie i går og sikke en succes! De var meget begejstrede. Jep de blev faktisk ret imponerede og de var ret vilde med smagen.
En fornem servering på en helt almindelig mandag. Spinat, skinke og flødeost var en god kombination.
Skinkestangen vil være et hit både til brunch, tapas eller som lun ret på et buffet bord. Måske også til studentergildet? Godt vi fik støvet den firser ret af igen. 🙂
Hvis du er vild med gode firser klassikere, så skulle du da næsten også prøve indbagt mørbrad med fars og butterdej. Uhm en lækker ret?
Sikke nemt det var at trylle sådan en lækker stang med butterdej. Det passer perfekt til mit utålmodige impulsive jeg, med sådan en rulle, der er klar til brug.
Prøv også disse lækre butterdejssnegle med pesto. De smagte også skønt og så er de også meget nemme at lave.
eller disse butterdejsstænger med bacon – lækre bacon twistere eller twistere med spinat
se også opskriften på disse fine butterdejstærter med rejer
eller denne butterdejstærte med skinke og ramsløg
Man kan også lave nemme pølsehorn med butterdej
Prøv også denne butterdejstærte med asparges eller disse butterdejspakker med asparges.
Faktisk venter der dig endnu flere opskrifter med butterdej, da jeg rigtigt har været i gang med at eksperimentere.
Foreløbigt så synes jeg jo at du skulle kaste dig over skinkestangen. Et kæmpe hit. Rigtig god fornøjelse med fletteriet 🙂
Få flere gode opskrifter på nemme lækre lune frokost retter ved at klikke her, eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Kan man fryse skinkestangen?
Har du prøvet at lave den i airfryeren? Evt et bud på tid og grader?