Sesam småkager. Uhm her får du opskriften på lækre sprøde karamelsnitter med sesamfrø.“Hvorfor har jeg mon aldrig prøvet at bage småkager med sesam?”
Sådan tænkte jeg i køkkenet imens jeg var ved at lave de lækre sesamfritter. Vinder-pommes-frites’ene der er et kæmpe hit her i min familie og hjemme hos mange af jer bloglæsere også.
Når sesam gør gode ting for kartofler, kød og grønt, f.eks. i denne sesammenu – med sesamkarbonader, sesamgulerødderne og sesamfritterne) mon så ikke også de vil være et scoop i kage?
Hvo intet vover, intet vinder. 🙂Hvor blev de gode de sesam-kager!
Det var karamelsnitte-opskriften jeg fandt inspiration i. Det er ikke helt den samme, men basisingredienserne er ca. de samme.
Karamelsnitterne er nogle af bloggens mest populære småkager. Få opskrifter på flere lækre varianter nedenfor.
Sesam småkagerne er mega-hurtige at lave. På under ½ time har du et fad lækre sesamkager klar og de er bare skønne. De har en sirupsagtig karamelsmag og så den gode småkage smørsmag. Uhm <3
De populære karamelsnitter med det fineste sesamstrejf.
Kagerne er lavet helt uden æg og jeg vil tro, at du har ingredienserne i dit køkken? Du behøver kun få og helt enkle basis-ingredienser Du får opskriften på de lækre sesam-kager lige her:
Sesam småkager – sprøde karamelsnitter med sesamfrø – få opskriften her
Ingredienser
- 75 gram blødt smør
- 75 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 spsk lyst sirup mørk kan også bruges
- 125 gram hvedemel
- ½ tsk natron
- 50 gram sesamfrø kan udelades eller erstattes med f.eks. grofthakkede peanuts
- Et knivsids salt
Sådan gør du
- Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen med sirup
- Bland hvedemel med sesam, salt og natron og rør det i. Dejen kan røres bare med en gaffel
- Hvis dejen stadig føles for smuldrende, så tilsæt evt .lidt ekstra sirup.
- Del dejen i 3 lige store dele
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Rul aflange dejpølser af hver enkelt dej-stykke. Tryk pølserne flade. Drys evt. flagesalt på toppen
- Bag småkagestængerne ca. 8 minutter v. 175 grader varmluft.
- Småkagerne er færdige, når stængerne er sprøde og gyldenbrune.
- Skær straks småkagestængerne i 1-1½ cm snitter, imens de stadig er varme. Brug en skarp kniv
- Lad snitterne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse
Noter
Sprøde lækre karamelsnitter med sesam, så nemme at lave
Sesamkagerne er rigtigt lækre og sesamfrøene giver en sprød og anderledes smag.
Kombinationen af smør, sirup og vaniljesukker er skøn. De sprøde sesamfrø klæder kagerne godt og giver et godt modspil til den søde kage.
Sesamkagerne er rørt sammen på få minutter – se den nemme arbejdsproces i billederne lige her:
Sådan laver du sesam småkager med sesamfrø – se billederne her:
Når stængerne er i ovnen, vil du se hvordan de først hæver op og herefter falder sammen igen. Når stængerne er faldet sammen, og er blevet sprøde og brune, er de ved at være færdige. Skær de varme småkage-stænger i snitter med “din skarpeste kniv i skuffen” 🙂
God fornøjelse med sesamkagerne.
Mon ikke også vi kunne prøve en småkagevariant med solsikkekerner eller græskarkerner?
Lidt grovere karamelsmåkager kunne vi da godt eksperimentere med, ikke? Jeg er klar. 🙂
P.S.: Er du særlig sesamfan, så prøv også disse lækre sesam-knækbrød. Uhm de er også skønne 🙂
Få flere lækre opskrifter på karamelsnitter her:
1.
2.
3.
4.
5.
Karamelsnitter er super gode nemme og hurtige og meget lækre?