Stegte kartofler med rosmarin – nem opskrift på ovnkartofler

  • Stegte kartofler med rosmarin - olieristede i ovn

Stegte kartofler med rosmarin - nem opskrift på ovnkartoflerHvis du er på jagt efter nem og hurtig kartoffelinspiration, så kig med her.

Vi grillede lækre skiver af svinebryst i dag og jeg lurede lidt på hvad kartoffeltilbehøret skulle være. Der var ikke rigtigt plads på grillen til de lækre grillede kartoffelpakker så ovnen måtte igang.

Vi er i sommerhus denne weekend, så det blev efter det “forhåndenværende søms” princip. Der var olie, kartofler og rosmarin i køkkenskuffen. Voila. Det rækker fint 🙂

Vi skrællede og snittede kartoflerne i små tern og vendte dem hurtigt i olie og krydderi. Voila. SÅ nemme kartofler og rigtigt lækre. Stegte kartofler med rosmarin - nem opskrift på ovnkartoflerRosmarin kan sagtens erstattes af andet krydderi, hvidløg, bacon eller andet?

Det er helt bevidst at jeg har skåret kartoflerne ud i små tern, for så bliver de meget hurtigere færdige, men har du god tid, så kan kartoflerne sagtens tilberedes hele.

Du kan også bruge nogle af små hurtige kartofler. Hvis kartoflerne ikke er alt for beskidte, kan du også nøjes med kun at vaske dem, så slipper du for at skrælle.  🙂Stegte kartofler med rosmarin - nem opskrift på ovnkartofler

Kartoflerne vil passe godt som tilbehør til alt, og du får opskriften lige her:

Stegte kartofler med rosmarin - olieristede i ovn
Skønne og nemme kartofler med rosmarin og salt - olieristede i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Stegte kartofler med rosmarin og salt
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: kartofler, olieristede kartofler, ovnkartofler, rosmarin
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Ca. 1½ kg kartofler vaskede/skrællede og skåret i tern
  • Ca. ½ dl olie raps- eller solsikkeolie. Spar ikke på olien
  • 1-2 tsk timian tørret eller 1 spsk friskhakket
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Hæld dem i et ildfast fad - gerne af støbejern, så kartoflerne også bliver sprøde i bunden
  • Bland kartoflerne med olie, rosmarin og salt
    Stegte kartofler med rosmarin - olieristede i ovn
  • Steg kartoflerne 30-40 minutter i ovnen v. 175-200 grader varmluft. Vend dem et par gange undervejs.
  • Kartoflerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
    Stegte kartofler med rosmarin - olieristede i ovn

Noter

Servér gerne aioli til, rørt med hjemmelavet mayonnaise
Det er helt bevidst at jeg har skåret kartoflerne ud i små tern, for så bliver de meget hurtigere færdige, men har du god tid, så kan kartoflerne sagtens tilberedes hele. Du kan også bruge nogle af små hurtige kartofler.
Hvis kartoflerne ikke er alt for beskidte, kan du måske også nøjes med kun at vaske dem, så slipper du for at skrælle.

Stegte kartofler med rosmarin - nem opskrift på ovnkartoflerDet var nogle gode og nemme kartofler, som smagte så fint til dagens grillmenu.

Rosmarin bruger jeg normalt ellers mest til tomatretter, som f.eks. denne lækre Osso Buco-ret til Römertopf – men nu ved jeg – og du – at man også sagtens kan bruge rosmarin til et kartoffelfad 🙂Stegte kartofler med rosmarin - nem opskrift på ovnkartoflerKartoflerne kan også sagtens laves som “kartoffelpakker” til grillen, hvis du helst vil undgå at varme ovnen op, hvis grillen alligevel er igang. Kartoflerne er et hit og de kan varieres på SÅ mange måder. Vælg også gerne lige det krydderi du synes allerbedst om.

Salt og olie er et must på stegte/ovnristede kartofler, så spar endelig ikke på disse to ingredienser. Jo mere olie, jo sprødere kartofler, synes jeg næsten?

Pøl pøj med dit kartoffelfad. Jeg håber I synes om rosmarin-kartoflerne hjemme hos jer? 🙂
Stegte kartofler med rosmarin - nem opskrift på ovnkartofler

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer