Tvebakkekage. Uhm i dag får du opskriften på den populære makronkage med tvebakker i marengsen.Tvebakkekage - makronkage med tvebakker Jeg indrømmer det gerne. Marengskager er jeg altså bare fan af og makronkager også.

Denne skønne kage, du skal høre om idag, forener begge mine yndlingskager.

Jep kagen er en skøn sukkerbrødsbund med marcipansmag og med sprød marengs med “makron”-rasp på toppen.

Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

I dag afprøver jeg en rigtig retro-kageklassiker, nemlig tvebakkekagen, hvor der er brugt knuste tvebakker i stedet for makroner. Det var jo bare lige for at prøve 🙂Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Konsistensen og smagen er faktisk – næsten – som knuste makroner. Derfor tillader jeg mig at kalde kagen for en makronkage også, selvom det jo virkeligheden er lidt snyd.

I opskriften nedenfor kan du derfor sagtens bruge makroner i stedet for tvebakker. Måske du ikke lige har tvebakker på lager i dit køkken. Revet marcipan vil også være et hit tror jeg.Tvebakkekage - makronkage med tvebakker Det er mange år siden jeg sidst har brugt tvebakker i mit køkken.

Nu skulle kagen prøves og jeg har allerede gode ideer til hvad jeg kan bruge resten af posen til. Det/de projekter hører du nærmere om 🙂

I dag handler det om tvebakkekagen og den kan du altså godt glæde dig til opskriften på.Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Kagen består af en lækker kagebund med mandelessens i, syltetøj på kagebunden og så en lækker marengstop med tvebakker og mandelessens.

Makronkagen minder ret meget om en Bedstefars Skæg kage, men makronmarengsen er jo selvfølgelig lidt anderledes.

Er du vild med Bedstefars Skæg-kager, så spring du bare på her også 🙂

Tvebakkekage - makronkage med tvebakker Lækker er kagen og kært barn har vist mange navne 🙂

Her får du opskriften:

Tvebakkekage – få opskrift på makronkage med tvebakker her

Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
Lækker makronkage med marengs med tvebakker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund:

  • 100 gram blødt smør
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 200 gram hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 dl mælk
  • 1 tsk mandelessens/mandelaroma Amaretto likør kan bruges
  • 8 spsk syltetøj jeg brugte rabarbersyltetøj.Syltetøj kan udelades

Tvebakkemarengs

  • 3 æggehvider
  • 150 gram sukker
  • 10 tvebakker (fintknuste) kan erstattes med makroner
  • 3 tsk mandelessens/mandelaroma

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Pisk æggene i ét af gangen og pisk godt efter hvert
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Bland hvedemel med bagepulver og sigt det i dejen. Vend dejen rundt, imens du tilsætter mælken. Brug bare dejspatel her. Tilsæt mandelessens
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Smør en springform og hæld dejen heri. Min springform målte ca. 24-25 cm i diameter. Du kan beklæde en bageform med bagepapir og bruge i stedet
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Fordel syltetøjet på toppen af kagedejen og bag nu kagen 15 minutter v. 150 grader varmluft. Syltetøj kan udelades
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Tvebakkemarengs:

  • Pisk hviderne let stive (kun lige så der kan dannes toppe)
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Tilsæt sukkeret meget langsomt imens du pisker fortsat. Pisk marengsen til den er tyk, blank og glat og der nemt kan trækkes lange spidser i marengsen - se billede)
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Knus tvebakkerne ved at putte dem i en plasticpose og kør på dem med en kagerulle. Du kan også knuse dem med hænderne
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Fintknuste tvebakker
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Vend de knuste tvebakker forsigtigt i marengsen og tilsæt mandelessens
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Tag kagen ud af ovnen og fordel marengsmassen på toppen
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Der er rigeligt med marengs til at dække hele kagen.
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Bag nu kagen 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Kagen er færdig, når marengsen er sprød og gylden på toppen. Bag ikke kagen for længe
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Lad kagen sætte sig nogle minutter og skær så rundt i kanten med en kniv og løsn kagen fra springformen
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Kagen smager godt lun og afkølet og den er allerbedst dagen efter
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Servér gerne kagen toppet med flødeskum og friske bær
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Noter

Al slags syltetøj kan bruges, men kan også udelades. 
Kan bages som muffins i stedet. Beregn ca. den halve bagetid
Tvebakkekagen kan holde sig frisk 2-3 dage. Opbevares tildækket med stanniol og i plastpose
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Tvebakkekagen er en sprød makronkage med sprød marengs – billig gammeldags makronkage

Jeg brugte en lækker rabarbermarmelade i kagen, men du kan bruge al slags syltetøj og også friske bær/frugt.

Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Rabarber klædte tvebakkekagen godt, men brug bare lige du syltetøj du har på lager, gerne en syrlig slags, da kagen er ret sød i sig selv.Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Bunden er en blød kagebund og syltetøjet er mellemlaget og toppen er en knasende sprød marengs. Uhm.

Jeg synes det er spændende at afprøve gamle danske kager.

Førhen har man tit tænkt “alternativt”, for at få råd til at bage kager med ingredienser, der “minder om” den ægte vare.

Mazarinkagen, hvor jeg har brugt mosede kogte kartofler og mandelessens i stedet for marcipan er et godt eksempel på sådanne kager.

I dag skal du så høre om tvebakkekagen.

Jeg er sikker på, at den er blevet til, fordi man i tidernes morgen har manglet makroner (eller marcipan?) at bage med.

En tvebakkekage er en billig kage. Ihvertfald er den billigere end versionen med marcipan i marengsen. Mon ikke også den billigere end en makronversion? Tvebakkerne er drøje i brug.

Se lige nogle fine æg vi kan købe hos den lokale bondemand.

Æggeblommen er helt orange, det tyder da vist på at de høns har det godt hos den bondemand?
Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Kagedejen bliver helt orangegul og det er bare sådan nogle fine kager man kan bage, når man bruger gode æg. Dejligt at vide også, at hønsene har haft det godt.

Med den gode ægge-samvittighed kommer kagerne faktisk også til at smage bedre, synes jeg?  🙂Tvebakkekage - makronkage med tvebakker Jeg har skrevet mandelessens i opskriften, men i butikkerne forhandles det i dag som mandelaroma.

Smagen skulle stadigvæk være den samme? Min bøtte så sådan ud. Mandelaroma forhandles i alle de største dagligvarebutikker.Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Kreative bloglæsere har skrevet til mig at man også kan bruge Amaretto likør i stedet for mandelessens.

Formidabel idé! Der er til MANGE kager i mine to flasker Amaretto jeg har stående i skabet. Herligt. Tak for det tip 🙂

Jeg har været rundhåndet med rabarbersyltetøjet og rabarber klædte altså tvebakkekagen godt.

Al anden marmelade kan sagtens bruges og friske bær også. Prop bærrene godt ned i dejen, før du forbager kagebunden.
Tvebakkekage - makronkage med tvebakker Se lige en fin marengs. Helt perfekt!

Et vigtigt fif, når du laver marengs, er at alt sukkeret endelig ikke må tilsættes i starten og på samme tid.

Jeg dryssede sukkeret langsomt i, imens jeg tålmodigt piskede imens. Det virkede! Du kan også tilsætte halvdelen i starten og så resten efterfølgende? Tvebakkekage - makronkage med tvebakker Jeg synes det virkede rigtigt godt med den langsomme indpiskning, så er man sikker på at få marengs-succes.

Gør du mig gerne kunsten efter medmindre du har dine helt egne marengs-tricks?Tvebakkekage - makronkage med tvebakker Marengsen blev sprød og fin. Hold godt øje med din kage de sidste minutter, så kagen ikke får for meget.

Efter nogle minutter, er kagen klar til udskæring.

Kagen smager skønt lun, men kan du vente nogle timer, så bliver kagen faktisk endnu bedre, når den har “sat” sig.

Dagen efter er den allerbedst 🙂
Tvebakkekage - makronkage med tvebakker Kombinationen af syrlig/sød rabarbersyltetøj, sød kagebund og sprød tvebakkemarengs var rigtig god.

Vil jeg så bruge knuste tvebakker i mine makronkager fremover? Indrømmet. Makroner er mere søde, og det er godt.

Tvebakker er mere neutrale i smagen, men mandelessensen og den søde kage opvejer godt. Tvebakkemarengsen er mere sprød i det, så pas på ikke at give den for meget, så kagen bliver tør.

Det var en rigtig lækker tvebakkekage. Vent gerne nogle timer med at spise kagen, hvis du kan. Ventetiden kan være lang 🙂

Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Servér gerne flødeskum ovenpå kagen sammen med friske bær.

Se det ville være et endnu større hit og en nyfortolkning af den gammelkendte tvebakkekage.

Sådan en variant vil jeg da bestemt prøve denne sommer 🙂

Få flere gode opskrifter på makronkager og makronmuffins her:

1.

Blåbærkage med makroner - nem makronkage
Lækker makronkage med blåbær
Se opskriften her
Blåbærkage med makroner - nem makronkage

2.

Makronkage med rabarber nem kage opskrift
En nem og lækker makronkage med rabarber
Se opskriften her
Makronkage med rabarber nem kage opskrift

3.

Makronmuffins med brombær - makronkager
Lækre makronkager med brombær
Se opskriften her
Makronmuffins med brombær - makronkager

4.

Makronkage - kage med jordbær & makroner
En nem og lækker makronkage med jordbær
Se opskriften her
Kage med jordbær og makroner - lækker makronkage

5.

Makronmuffins med jordbær - nem opskrift
Makronkager med jordbær - jordbærmuffins med makroner
Se opskriften her
Makronmuffins med jordbær - nem opskrift

6.

Makronsnitter med rabarber - nem opskrift
En lækker makronkage med makroner og friske rabarber
Se opskriften her
Makronsnitter med rabarber - nem opskrift

7.

Makronsnitter med makroner og jordbær
En lækker makronkage med makroner og jordbær
Se opskriften her
Makronsnitter med makroner og jordbær

8.

Makronmuffins - nem opskrift med chokolade
Muffins med makron, mandler og chokolade - små makronkager
Se opskriften her

9.

Makron blåbærsnitter med marcipan
Nemme makronsnitter med blåbær
Se opskriften her
Makron blåbærsnitter med marcipan - nemme

10.

Makronsnitter med marmelade - nem opskrift
Lækre makronsnitter med marmelade og marcipan
Se opskriften her
Makronsnitter med marmelade - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.